2. بهمن 1394 - 12:51   |   کد مطلب: 8947
دبیر علمی همایش ملی بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب گفت: پزشکان ایران به دانش تشخیص و درمان بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب جنین دست یافته اند

به گزارش شبنم ها به نقل از ایرنا، دکتر بهزاد علیزاده  در حاشیه همایش بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب به شیوه های نوین تشخیص و درمان در مشهد طی گفت و گو با خبرنگاران افزود: ایران در زمینه تشخیص بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب در جنین همگام با دنیا پیش رفته است.
وی ادامه داد: هرچند پزشکان جهان در درمان کامل بیماری قلبی جنین در ابتدای راه قرار دارند و این مهم به صورت گسترده فراهم نشده اما پزشکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این زمینه به موفقیت رسیده اند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد شایعترین بیماری مادرزادی قلب کودکان را نقص دیواره بین بطنی ذکر و بیان کرد: تشخیص بیماریهای مادرزادی قلب از دوران جنینی با روش 'اکو' میسر و اجرای این روش در دانشگاههای علوم پزشکی کشور رایج است.
وی گفت: بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب در هفته های نخست شکل گیری جنین حدود هفته دوازدهم بارداری قابل شناسایی است.
دکتر علیزاده افزود: از نظر قانونی و مسائل شرعی تا هفته هجدهم حاملگی اگر اختلال در ضربان قلب به صورت جدی وجود داشته باشد با تایید سه نفر از اساتید این رشته می توان از پزشکی قانونی درخواست کرد که مجوز ختم حاملگی صادر شود.
وی ادامه داد: بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب طیف گسترده ای را شامل می شود که ممکن است والدین از این نقص کودک اطلاعی نداشته باشند.
او گفت: یک درصد از کل متولدین در کشور به بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب مبتلا هستند لذا این بیماری از شیوع بسیار در ایران برخوردار است.
وی افزود: بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب به شدت زندگی عادی فرد را تحت تاثیر قرار می دهند و عوارض آن تا آخر عمر با فرد باقی می ماند لذا نیاز به مداخله فوری برای درمان دارد.
این پزشک فوق تخصص ادامه داد: با توجه به تحریمها محدودیتهایی که در حوزه تجهیزات و وسایل پزشکی در بخش درمان بیماریهای مادرزادی قلب وجود داشت، به همت پزشکان و اساتید دانشگاههای کشور برخی نقیصه ها در درمان این بیماریها جبران شده و پیشرفت و موفقیتهای بسیار از نظر استفاده از تجهیزات و دانش درمان آن در ایران به دست آمده است.
وی گفت: هم اکنون انواع اقدامات درمانی اعم از دارویی و تهاجمی مانند جراحی و درمانهای تهاجمی غیرجراحی در بیمارستانهای بزرگ ایران قابل ارائه است.
دکتر علیزاده افزود: بعد از لغو تحریمها با گسترش تبادلات علمی و فرهنگی در حوزه دانش پزشکی و تجهیزات لازم به پیشرفت قابل توجهی دست خواهیم یافت.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: ایران از نظر دانش پزشکی در حوزه تشخیص و درمان بیماریهای مادرزادی قلب در رتبه نخست خاورمیانه قرار دارد و مراجعه کنندگان بسیاری از کشورهای منطقه، آسیای میانه و مجاور برای درمان این بیماری دارد.
وی ادامه داد: هزینه درمان بیماریهای مادرزادی بنا به نوع تجهیزات و وسایلی که استفاده می شود متفاوت اما در مجموع گران است ولی اجرای طرح تحول نظام سلامت تا حدی منجر به کاهش هزینه های درمان این بیماریها شده است.
او بیان کرد: در طرح تحول نظام سلامت قسمتی از هزینه سنگین درمان این بیماری حل شده اما انتظار می رود با همیاری خیرین سلامت و پوششهای بهتر شرکتهای بیمه گذار بتوان خدمات ارزانتری در این حوزه ارائه کرد.
دبیر علمی همایش ملی بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر آلودگی هوا بر بروز بیماریهای ساختمانی قلب در جنین نیز گفت: این بیماریها نشات گرفته از جنبه های خلقتی و محیطی است.
دکتر علیزاده افزود: در جنبه های محیطی نظیر عفونتها، برخی سموم و داروها می توانند در بروز این بیماریها در جنین تاثیرگذار باشند اما در مورد تاثیر آلودگی هوا تاکنون هنوز این موضوع در کشور مورد بررسی قرار نگرفته است.
250 نفر از جراحان و متخصصان قلب به همراه سایر گروههای پزشکی از سراسر کشور برای شرکت در همایش یک روزه بیماریهای مادرزادی و ساختمانی قلب به شیوه های نوین تشخیص و درمان در مشهد گردهم آمده اند.

انتهای پیام/ج

دیدگاه شما

آخرین اخبار