به گزارش شبنم ها، زن امروز به نقل از ایسنا نوشت : «فرشته درایتی» گفت: در زایمان فیزیولوژیک مصرف داروی محرک انقباضات رحمی مثل اکسی توسین یا داروی تسکین دهنده مثل پتیدین و … در طی لیبر و زایمان لازم نیست.
وی ادامه داد: همانگونه که مصرف دارو در دوران بارداری مضر بوده، این نکته تا انتهای دوران زایمان باید مورد توجه قرار گیرد.
کارشناس مامایی با بیان اینکه مادران میتوانند در هر وضعیتی که خود انتخاب میکنند و در آن وضعیت احساس راحتی بیشتری دارند قرار گرفته و زایمان نمایند، بیان کرد: در پایان این زایمان نوزاد در آغوش مادر قرار گرفته و رضایت مادر کاملا مشهود بوده چنانچه امکان حضور همراه یا همسر وجود داشته باشد این زایمان با حمایت همراه یا همسر سریعتر و راحتتر انجام خواهد شد.
درایتی با بیان اینکه زایمان فیزیولوژیک با مشارکت کامل مادر در فرآیند زایمان صورت میگیرد، عنوان کرد: این زایمان در وضعیتهای مختلف مادر مثل ایستاده، روی زانو، چهار دست و پا، چمباتمه، لیتاتومی و نشسته متمایل به جلو و در وان آب گرم انجام میشود.
وی ادامه داد: انواع روشهای کاهش درد زایمان غیر دارویی مثل ماساژتراپی، آروماتراپی، گرمادرمانی، سرمادرمانی، طب فشارِی، موسیقی درمانی، رفلکسولوژی، تن آرامی و تکنیکهای تنفسی نه تنها میزان احساس درد مادر را کاهش داده بلکه سرعت زایمان و رضایت مادر را افزایش میدهد و سلامت کامل جنین را تضمین میکند.
کارشناس مامایی تاکید کرد: متاسفانه تلاش برای ختم سریع زایمان و انجام مداخلات غیر ضروری برای این منظور به هر دلیل، منجر به افزایش ۳۴ برابر آمار سزارین نسبت به حد مجاز آن در کشورمان شده است.
درایتی یادآور شد: زایمان فیزیولوژیک به معنی انجام زایمان ایمن، کم درد، طبیعی و بدون مداخلات پزشکی با رعایت حریم خصوصی زائو در کنار ترجیحاً همسر در محیطی امن و آرام منع عدم تحرک و منع عدم خوردن و آشامیدن است.
وی با بیان اینکه برای انجام زایمان فیزیولوژیک شرایط خاصی لازم است، افزود: خانم باردار بایستی طی دوران بارداری کلاسهای آمادگی زایمان را گذاشته تا مهارتهای لازم را جهت حضور در این نوع زایمان کسب کند، همچنین همراه وی که ترجیحاً همسر بوده بایستی درچند جلسه از کلاسها شرکت نماید.
کارشناس مامایی گفت: معمولاً از ماه سوم حاملگی و حداقل طی ۱۰ جلسه کلاس ها برگزار شده که هر جلسه یک ونیم ساعت به طول میانجامد.
درایتی با اشاره به برنامههای کلاسها، بیان کرد: ارائه برنامههای ورزشی ویژه بارداری جهت حفظ کشش عضلانی و پیشگیری از دردهای عضلانی و استخوانی دوران بارداری مانند کمردرد، پیشگیری از پرولاپس رحمی و افتادگی مثانه، همچنین حفظ اندامهای زن مشابه قبل از بارداری و کنترل مشکلات گوارشی و بواسیر است.
وی اظهار کرد: برنامههای ریلکسیشن و آرامتنی جهت کاهش استرس و اضطراب دوران بارداری و زایمان که منجر به ایجاد بارداری با نشاط و زایمانی آرام، دور از نگرانی و استرس بوده و باعث افزایش اعتماد به نفس زائو میشود.
کارشناس مامایی با اشاره به آموزش مراقبتهای دوران بارداری، یادآور شد: تغییرات فیزیولوژیک بارداری و زایمان، آموزش مشکلات و عوارض غیر قابل اجتناب بارداری و تغذیه و آموزش مراحل زایمان و کنترل هیجانات خانواده از آموزش مراقبتهای دوران بارداری است.
درایتی خاطرنشان کرد: هر مادر باردار، با هر تصمیمی در مورد زایمانش میتواند از فواید کلاسهای آمادگی دوران بارداری و زایمان بهرهمند شود و از یک مادر شاد و سالم کودکی شاد و سالم متولد میشود.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما