21. تير 1395 - 2:06   |   کد مطلب: 11040
زمانی که صحبت از تأمین امگا 3 بدن به میان می آید ناخودآگاه ذهن ما به سمت آجیل و ماهی کشیده می شود، اما باید بدانید که گوشت گوسفند دارای میزان قابل توجهی از امگا 3 می باشد.



سر آشپز سایت شبنم همدان، زهرا یاوری یگانه،  برای این بخش آموزش خورش ماهیچه را برای شما در نظر گرفته است.

موادلازم:

گوشت راسته گوسفندی (ماهیچه گوسفندی یاگوساله) گوشت راسته گوساله با استخوان هم میتونه باشه 1کیلو.

پیاز1عدد بزرگ.

رب گوجه 4 قاشق غذاخوری.

هویج 2 عدد.

برگ بو 3 برگ.

نمک و فلفل و زردچوبه  و ادویه کاری  و زیره  و دارچین ازهرکدام مقداری.

روغن یا کره به میزان لازم.

زعفران 2 قاشق غذاخوری.

لیمو 1 تا 2 عدد.

سیب زمینی سرخ شده برای تزیین.



طرزتهیه:

ابتدا پیاز را در روغن سرخ کنید. پس از اینکه کمی تفت خورد  تغییر رنگ داد،  گوشت را اضافه  کنید وتفت دهید تا رنگش عوض شود. سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید  خوب مخلوط کنید تا کمی سرخ شود. همه ادویه ها را به جزنمک اضافه کنید. سپس هویج را به صورت حلقه ای خرد کرده  به بقیه مواد اضافه کنید. برگ بو را هم  داخلش بریزید. آب را اضافه کنید و بعد از جوشیدن خورشت حرارت را ملایم کنید و 4-5 ساعت زمان دهید تا با شعله ملایم خوب بپزد.  دراواخر پخت زعفران را اضافه کنید. نمک را هم به اندازه دلخواه بریزید و قبل ازاینکه از روی حرارت بردارید یک عدد لیمو را بردارید و آبش را بگیرید و به خورشت اضافه کنید. پس از اتمام کار درظرف سرو کنید و با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید.

نوش جان

در ادامه با محمدی، کارشناس ارشد سایت شبنم همدان ، برای بررسی خواص این غذا همراه هستیم

گوشت گوسفند یا گوشت بره به گوشتی گفته می شود که از گوسفندهای اهلی بدست می آید. این گوشت خوشمزه است و اکثر مردم آن را نسبت به سایر گوشت‌ها ترجیح مى‌دهند، خوشمزگى گوشت گوسفند تحت تأثیر نرمی، آبداری، طعم گوشت و چربى آن است. این گوشت به دلیل دارا بودن چربی مناسب، منبع بسیار خوبی برای انرژی است.

گوشت گوسفند سرشار از پروتئین است. پروتئین یکى از مهم‌ترین مواد سازنده ی بدن است؛ گوشت بره در حدود ۲۶ تا ۲۸% پروتئین دارد. علاوه بر این ، گوشت بره حاوى تمام اسیدهاى آمینه یا سنگ بناى لازم براى ساختن بافت‌هاى جدید است. نسبت اسیدهاى آمینه در گوشت بره تقریباً همانند نسبت اسیدهاى آمینه در پروتئین بدن انسان است.

گوشت بره یک منبع خوب مواد معدنى است. گوشت بره حاوى مقدار قابل ملاحظه‌اى فسفر و آهن است، فسفر توأم با کلسیم در ساخت استخوان‌ها و دندان‌ها گرفته مى‌شود، آهن موجود در گوشت در ساختن خون، مورد استفاده قرار مى‌گیرد و براى جلوگیرى از کم‌خونى لازم است.

زمانی که صحبت از تأمین امگا 3 بدن به میان می آید ناخودآگاه ذهن ما به سمت آجیل و ماهی کشیده می شود، اما باید بدانید که گوشت گوسفند دارای میزان قابل توجهی از امگا 3 می باشد.

همچنین میزان بالای آهن در گوشت گوسفند موجب می شد  آن را به عنوان غذای ضد کم خونی  و درمان فقر آهن بشناسند. فقط مصرف یک تکه گوشت می تواند 20% از آهن مورد نیاز بدن را تأمین کند. خاصیت آهن موجود در گوشت گوسفند جذب راحت آن توسط بدن است. از آنجائیکه آهن یک عنصر حیاتی جهت تشکیل گلبولهای قرمز خون می باشد مصرف این گوشت بسیار مفید می باشد.

گوشت گوسفند و بره منبع بسیار خوبی از ویتامینهای گروه B می باشد.این گروه از ویتامین ها برای سوخت و ساز بهتر بدن ضروری می باشد. با مصرف قسمتی از گوشت این حیوان فرد می تواند 100% از نیاز ویتامین B12 روزانه خود را دریافت کند.





توجه : مصرف گوشت گوسفند برای دارندگان گروه خون A توصیه نمی شود.



انتهای پیام / ن

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار