4. شهريور 1395 - 13:49   |   کد مطلب: 12025
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
زنان پرخطر و معتاد از اقدامات پیشگیرانه برخوردار می شوند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از وجود دستورالعمل ارایه خدمات پیشگیرانه به زنان پرخطر، آسیب دیده و دارای اعتیاد و یا ایدز و سایر آسیب های اجتماعی، خبر داد.

به گزارش شبنم همدان به نقل از آرمان زنان : دکتر عرشی گفت: با سیاست های جدید جمعیتی در سه ماهه اول سال جاری ۴۹۱۳۱ تولد تنها در استان تهران اتفاق افتاده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل حدود نیم درصد افزایش داشته است. در صورت ادامه این روند تا پایان سال با افزایش تولد حدود ۲ درصد مواجه خواهیم بود که خود نشانه ای از تاثیر سیاست های اخیر جمعیتی است.

وی افزود: پیرو ابلاغ سیاست کلی جمعیت و بازنگری در سیاست های جمعیتی در راستای دستیابی به نرخ باروری کلی در حد جایگزینی و بالاتر، تمامی دستورالعمل های ابلاغی وزارت بهداشت در سال های اخیر در جهت افزایش فرزندآوری با تاکید بر سلامت مادر و کودک بوده است.

عرشی ادامه داد: کودک باید سالم به دنیا بیاید و مادر داشته باشد، کودکی که جان مادر را به خطر بیاندازد و خود بی مادر و با آسیب های فراوان بزرگ شود مطمئنا مورد تایید هیچ کس نیست. بنابراین از آنجایی که افزایش فرزند همراه با سلامت کودک و مادر مورد نظر وزارت بهداشت بوده و تولد فرزند بی مادر مورد تایید وزارت نیست، دستورالعمل هایی برای مواردی که بارداری جان مادر را تهدید می کند، صادر شده است که گاهی اوقات با برداشت هایی اشتباه و گاه مغرضانه و گاهی هم به دلیل عدم آشنایی با اصول اولیه بهداشتی مورد سوءاستفاده قرار می گیرد.

وی با اشاره به یکی از دستورالعمل های موجود برای ارایه خدمات پیشگیرانه به زنان پرخطر، آسیب دیده و دارای اعتیاد و یا ایدز و سایر آسیب های اجتماعی، اذعان داشت: متاسفانه بعضا مشاهده شده که برخی از رسانه ها اینگونه افراد را معادل فقرا و مستضعفان جامعه قرار داده و ما را متهم می کنند که به دنبال تحدید نسل فقرا و محرومان جامعه هستیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: منظور از «افراد دارای آسیب های اجتماعی اقتصادی» در دستورالعمل های موجود طیفی از آسیب ها تحت عنوان آسیب های social economical ، نه افراد بی بضاعت جامعه است که شامل تمامی افراد پرخطر همانند معتادان، افراد دارای رفتارهای پرخطر جنسی و یا افراد مبتلا به STI/HIV/AIDS است که اداره باروری سالم وزارت بهداشت نیز این افراد را مشخص کرده و ارائه اقلام پیشگیری از بارداری را پس از انجام مشاوره های لازم بلامانع اعلام نموده است.

وی گفت: در این افراد پرخطر، در صورت عدم دریافت روش های پیشگیری از بارداری و وقوع بارداری ناخواسته، نوزادانی بیمار و یا معتاد به دنیا خواهند آمد و یا سقط های غیرایمن و زیرزمینی افزایش یافته که خطرات عمده ای را می تواند به همراه داشته باشد.

 

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار