به گزارش شبنم همدان به نقل از باشگاه خبرنگاران : محمدرضا عمرانی متخصص گوش و حلق و بینی پیرامون عملکرد لوزهها در سیستم دفاعی بدن اظهار داشت: لوزهها که دروازه ورود هوا از ته بینی به راههای هوایی بدن میباشند، همانند غدد لنفاوی، نوعی ارگان دفاعی محسوب میشوند که باکتریها و میکروبها را شناسایی کرده و با آنها مبارزه میکنند.
وی درخصوص عوامل بزرگ شدن لوزهها، گفت: عوامل گوناگونی همچون تحریک پیوسته درپی عفونتهای مکرر در بافت لوزهها سبب بزرگ شدن لوزهها خواهند شد.
این متخصص گوش و حلق و بینی، در ادامه بیان داشت: این ارگانهای دفاعی بدن در اکثر افراد تا حدود چهارسالگی افزایش اندازه و کارکرد دارند و پس از این سن، اندازهی آنها روبه کاهش مینهد؛ که البته در برخی از افراد به دلیل افزایش حجم ناشی از عفونتهای چرکی در لوزهها سبب بروز مشکلاتی همچون، اشکال در بلع میشوند.
وی افزود: گاهی این لوزههای متورم شده که درگیر عفونتهای چرکی شدهاند، حامل نوعی باکتری چرکزا هستند که سبب بروز اثرات منفی بر دریچههای قلب فرد خواهند شد که منجر به بروز رماتیسم حاد قلبی میشوند.
عمرانی در خصوص درمان اولیه این لوزههای متورم و چرکی، اظهار داشت: در این گونه افراد که معمولا گلودردهای عادی و کوتاه مدت دارند؛ میتوان از درمانهای آنتی بیوتیکی استفاده کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: گاهی در برخی افراد این لوزههای چرکی بر روند زندگی افراد اثر گذاشته و مشکلاتی در بلع و درد شدید گلو و ایجاد کرده و نیز سبب ایجاد خر و پفهای شبانه، تب و تشنج میشوند که لازم است این لوزهها از بدن افراد خارج گردد.
این متخصص گوش و حلق و بینی با تاکید بر مشکل ساز بودن این لوزها بویژه در کودکان، گفت: در پژوهشهای نوین، ثابت شده که اینگونه لوزه ها بر روند مهارتهای شناختی و رشد مغزی کودکان و نیز رشد و شکلگیری دندانها و آروارهها و صورت ظاهری آنها اثرات منفی می گذارد.
عمرانی در پایان، درخصوص مشکلاتی که ممکن است پس از برداشتن لوزهها ایجاد شود، بیانداشت: لوزهها به نوعی ارگان دفاعی بدن محسوب میشوند وبرای برداشتن آنها لازم است که از مشکل ساز بودن آنها اطمینان به عمل آید؛ اما خوشبختانه تا به این لحظه گزارشی مبنی بر بروز آسیبهای جدی در افرادی که لوزههای خود را به دلیل مشکل ساز بودن خارج کردهاند؛ گزارش نشده است.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما