به گزارش شبنم همدان ، خبرگزاري آريا به نقل از پرس تي وي نوشت : اين خودروي آبسوز اسفند 1394 براي نخستين بار در پانزدهمين نمايشگاه بينالمللي محيط زيست در ايران رونمايي شد.
جاسمي در اين مراسم گفت: «اين خودرو با آب کار ميکند و کاملاً دوستدار محيط زيست است. براي استفاده از آب به جاي بنزين و گازوئيل در اين خودرو نيازي به تعويض کليات خودرو نيست و اين جابهجايي سوخت با هزينه بسيار اندک امکان پذير است.»
اين مخترع ايراني که عضو کانون ملي نخبگان جوان است، افزود: «60 ليتر آب در مخزن سوخت خودرو ريخته ميشود که 900 کيلومتر مسافت را در مدت 10 ساعت طي ميکند.»
وي همچنين گفت: «خروجي اين خودرو بخار است و هيچگونه آلودگي محيط زيست به همراه ندارد. در هر يک ليتر بنزين، 29 مگاژول انرژي توليد ميشود در حالي که با هر يک ليتر آب 96 مگاژول انرژي توليد خواهد شد.»
جاسمي در فروردين 1395 دربارۀ اين اختراع خود که ثبت جهاني شده است، گفت در سال 2008 موفق به کشف اين فرمول شده است، اما اکنون با حمايت استاندار البرز و وزارت کشور قصد تجاريسازي آن را دارد.
وي افزود: «من خودرويي اختراع نکردهام بلکه سوخت خودرو قابل تغيير است بدون اينکه موتور خودرو را دستکاري کنيم.»
جاسمي توضيح داد که چون فرمول آب هيدروژن 2 و اکسيژن يک است، بنابراين هيدروژن را از آب جداسازي و از آن به عنوان سوخت استفاده ميکند. از سوخت هيدروژني براي پرتاب موشک و ماهواره استفاده ميشود.
انرژي هيدروژن يک منبع انرژي پاک و پايدار محسوب ميشود. از هيدروژن در برنامۀ فضايي سازمان فضايي امريکا (ناسا) به عنوان سوخت در سفينههاي فضايي و در پيلهاي سوختي که گرما، برق و آب آشاميدني براي فضانورد توليد ميکنند نيز استفاده ميشود.
پيلهاي سوختي ابزارهايي هستند که هيدروژن را مستقيماً به برق تبديل ميکنند. ميتوان از هيدروژن به عنوان سوخت خودروها و هواپيماها نيز استفاده کرده و با به کارگيري از اين عنصر، برق مصرفي خانهها و ادارات را تأمين کرد.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما