به گزارش شبنم همدان به نقل از تسنیم : سید جواد علوی درباره ماساژ یا دلک اظهار داشت: «دَلک» به معنی مشت و مال یا ماساژ است که اهمیت فراوانی در طب ایرانی دارد.
وی افزود: ماساژ نوعی ورزش محسوب میشود؛ ماساژ مواد غلیظ موجود در عمق اعضا را که به وسیله ورزش خارج نمیشود، خارج میکند همچنین باعث جابهجا شدن مواد از عضوی به عضو دیگر میشود.
ماساژ اثر روغنهای دارویی را به اعماق بدن میرساند
این کارشناس طب سنتی ادامه داد: ماساژ به چاق یا لاغر کردن اعضا به صورت موضعی کمک میکند همچنین ماساژ اثر روغنهای دارویی را به اعماق بدن میرساند.
علوی تصریح کرد: یکی از رایجترین موارد کاربرد ماساژ، استفاده از آن در ورزش است؛ به این شکل که قبل از شروع ورزش، عضلات ورزشکار را با انجام ماساژ آماده کرده و پس از اتمام ورزش نیز برای برطرف شدن اسپاسمها و خارج شدن مواد زائد باقی مانده در عضلات، وی را ماساژ میدادند.
وی ادامه داد: ماساژ قبل از ورزش از میزان سبک به سنگین و ماساژ بعد از ورزش که معمولاً با روغنهایی مثل بابونه و شوید انجام میشده است, از ماساژ سنگین به سبک صورت میگرفته است.
این کارشناس طب سنتی یادآور شد: یکی دیگر از موارد استفاده از ماساژ در طب ایرانی، ماساژ نوزادان و کودکان بوده که با جزئیات کاملی مورد بحث قرار گرفته و مطالعات امروزی نیز به خوبی تأثیر آن را بر رشد وزنی و قدی نوزادان و کودکان و بهبود الگوی خواب آنها نشان دادهاند.
علوی خاطرنشان کرد: اما استفاده از ماساژ علاوه بر منافع جسمانی و کاربرد وسیع در بیماریهای عضلانی ـ اسکلتی تأثیر بسیار زیادی نیز بر وضعیت روانی و نفسانی کودکان و بزرگسالان داشته و گرچه استفاده از موارد درمانی آن نیاز به تخصص و دانش کافی دارد اما با دانستن برخی اصول ساده همه میتوانند از منافع آن در خانواده برای بهبود روابط بین فردی بهرهمند شوند.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما