به گزارش شبنم همدان،
ریشه بیشتر اختلافات خانوادگی و بحث و جدال بین همسران، ناآگاهی از نحوه برخورد و بروز سوءتفاهماتی است که به راحتی می توان از انها جلوگیری کرد. در این خصوص گفتگویی با دکتر مهدی زارعی روانشناس خانواده انجام داده ایم و راهکارهایی را از وی برای زوجین گرفته ایم که با پیروی از انها می توان بسیاری از مشکلات خانوادگی را حل کرد.
این کارشناس روانشناسی خانواده در باره بحث هایی که بین زوجین پیش می آید و برای اجتناب از جدال لفظی زوجین می گویدباید چند مورد را به دقت مورد توجه قرار دهید.
1.همواره به الگوی رابطه خود بیاندیشید!
پس از بروز یک جدال به اینکه هرکدام از شما در یک بحث و جدل چه حرفهایی بینتان رد و بدل شده نیندیشید، به این فکر کنید که رابطه شما از چه روشی استفاده می کند. رابطه را در یک الگویی که در خوشی ها و ناخوشی های یکدیگر دارید درنظر بگیرید.
2.همواره در یک رابطه به این فکر کنید که چگونه یک مشکل در رابطه بوجود آمده و به این نیاندیشید که چه چیزی آن را بوجود آورده است؟
در مشکلات بدنبال مقصر نگردید. بزرگترین اشتباه در مشکلات این است که تمرکزتان را بر گذشته قرار دهید. در بحران باید به همان مکان و همان زمان و عمل و عکس العمل های خویش در ارتباط با آن فرد بیاندیشید.به خاطر بسپارید همیشه وقتی یک رابطه به مرحله تشنج وارد می شود که احساسات شما کاملا بر شما مسلط شده اند و در واقع اتاق احساساتتان مانند کوره سوزان شده است. پس سعی کنید منطق را وارد ماجرا کنید.
بنابراین تا آنجایی که برایتان مقدور است از بیرون کشیدن تاریخچه خود و طرفتان خوددداری کنید و تا آنجا که می توانید بر زمان حال و اکنون تمرکز کنید و از خود بپرسید: در حال حاضر مشکل ما چیست؟ نگرانی الان ما برای چیست؟ و در حال حاضر چه کاری می توانیم انجام دهیم.
3.به رفتارها فکر کنید نه به احساسات!
بسیاری از ما به اشتباه فکر می کنیم برای انجام دادن رفتاری باید احساساتمان در آن راستا قرار گیرد. به عنوان مثال ما شریک عاطفیمان را دوست داریم اما به دلایلی با او در حال حاضر قهر هستیم و از او خشمگین هستیم و اصلا نمی توانیم قدمی به سوی او برداریم چه برسد به اینکه بخواهیم او را در آغوش بگیریم. احساسات جریحه دار شده ما اجازه چنین عملکرد و رفتاری را به ما نمی دهد. اما باید بدانیم احساست لحظه ای نباید بر رفتارهای ما حاکم شود.
به خاطر بسپارید که رفتار یکی از ابعاد وجودی ماست که می تواند ما را به درستی کنترل و مدیریت کند. عملکرد خارج از کنترل احساسات می تواند به بهترین وجهی شما را از شر افسردگی و احساسات دربند نجات دهد. بنابراین رفتارتان را با احساساتتان همسو نکنید بلکه احساسات خود را با رفتارتان همسو کنید. در این صورت خیلی به سرعت جو نا آرام رابطه تان بهبود می یابد. مثلا بدون اینکه حس کنید نیاز به آغوش همسرتان دارید ۵ بار در روز او را در آغوش بگیرید آنگاه متوجه می شوید چقدر به ناگاه احساسات شما تغییر می کند.
دکتر زارعی عنوان کرد: یکی از راهکارهای مؤثر این است که بر روی رفتارهایی متمرکز شوید که در ابتدای ترمیم رابطه نیازی به رد و بدل شدن کلام بینتان نداشته باشد مانند در آغوش گرفتن یکدیگر و یا حتی می توانید با تمرکز بر رفتار طرف مقابل رفتاری را از خود نشان دهید. مثلا بر روی برگه کوچکی اشاره ای مختصر به یکی از بهترین خاطراتتان داشته باشید و آن را به طرف مقابل بدهید آن هم بدون هیچ گله و شکایتی. این روش به طرز معجزه آسایی جواب می دهد.
امیدواریم با راهکارهای مفید این روانشناس مشکلات کوچک زندگی شما حل شود و روزهای گرم و شیرینی در خانواده خود داشته باشید.
انتهای پیام / ن
دیدگاه شما