به گزارش شبنم همدان
کامران میررضوی مدرس کشوری حقوق مهندسی و عضو سازمان نظام مهندسی تهران اظهار داشت: موضوع زلزله و مسائل حقوقی و کیفری آن برای سازندگان مسئله مهمی است و هنوز تعدادی از پرونده های سازندگان ساختمانهایی که در زلزله سال 1391 در اهر آسیب دیده اند مفتوح است .
وی افزود: در هر زلزله ای معمولا تا زمانیکه صاحبان منازل از مهندسین و سازندگان طرح شکایت نکنند سبب ها مشخص نمی شود. در جریان آسیب ساختمانها نه تنها سازندگان بلکه شهرداری، دهیاری و راه و شهرسازی که مجوز ساخت را صادر می کنند نیز جزء سببهای ساخت ساختمان هستند .
مرجع حقوق مهندسی کشور تأکید کرد: آنچه در بلایای طبیعی مانند زلزله جان مردم را میگیرد و موجب نابود شدن وسایل و سرمایه انها می شود ضعف ساخت و ساز است و باید مهندسین سازمان نظام مهندسی آموزش های صحیح در جهت رعایت اصول ایمنی را ببینند و با مسئولیت های قانونی خود آشنا شوند.
میر رضوی اظهار داشت: جنبش آگاهی بخشی حقوقی به مهندسین و تولید محتوا در این خصوص برای نخستین بار در کشور توسط ما آغاز شده است و از طریق فضای مجازی در اختیار مهندسین قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: آنچه جامعه مهندسین به عنوان اولین گروهی که پیکان اتهام در بلایای طبیعی به سمت انها نشانه می رود باید بدانند این است که مهندسین کشور ما می باست تلاش کنند تا آثار و تبعات رفتارهای مهندسی خود را در زمینه طراحی و نظارت و اجرا بیاموزند و مسئولیت های خود را به درستی بشناسند. این اگاهی ها می تواند موجب بهبود فرتیند ساخت و ساز گردد تا دیگر شاهد صحنه های دلخراشی مانند انچه در زلزله کرمانشاه دیدیم نباشیم.
انتهای پیام /
دیدگاه شما