30. بهمن 1396 - 16:01   |   کد مطلب: 20868
حتما تا به حال شمع هایی را دیده اید یا استفاده کرده اید که روی آب شناور هستند. به این گونه شمع ها شمع رو آبی می گویند و اسم دیگر آن ها نیز شمع شناور است.
شمع,شمع روآبی,شمع شناور,هنر در خانه,آموزش ساخت شمع,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها;

به گزارش شبنم همدان به نقل از آسمونی:

برای شروع کار بهتر است به نکات زیر توجه کنیم:

  1. قبل از شروع به کار، لباس مخصوص کار به تن کنید و روی سطح کار را با روزنامه بپوشانید تا لباس و اطراف‌تان کثیف نشود.
  2. تمام وسائل لازم را در کنار دست خود قرار دهید.
  3. برای تمیزکردن ظرف پارافین، نیاز شستن آن ندارید، بلکه برای تمیز کردن آن می‌توانید بلافاصله بعد از استفاده و هنگامی که ظرف هنوز گرم است، آن را با یک دستمال غیر قابل استفاده یا پنبه پاک کنید.
  4. قالبی که برای شمع‌سازی استفاده می‌کنید، باید صاف و صیقلی و بدون خراش باشد، در ضمن در قالب‌های یک تکه، سرقالب باید کوچک‌تر از ته آن باشد تا شمع پس از سرد شدن به‌راحتی از قالب جدا شود.
  5. برای سرد کردن پارافین، هیچ‌گاه آن را در فریزر قرار ندهید، چون شمع شما پس از سرد شدن ترک می‌خورد، ولی می‌توانید آن را در جای خنک یا در طبقه‌ی پائین یخچال قرار دهید.
  6. برای تهیه‌ی شمع‌های شناور، باید به‌طور حتم از قالب‌هایی استفاده کنید که قسمت انتهای آن باریک‌تر از سرقالب باشد، در غیر این‌‌صورت شمع روی آب شناور نمی‌ماند و در ته ظرف فرو می‌رود . قالب‌های شیرینی یا در نوشابه برای تهیه‌ی این شمع‌ مناسب‌تر است.
  7. طریقه‌ی آماده کردن فتیله شمع رو آبی

طریقه‌ی آماده‌کردن فتیله به این ترتیب است که فتیله را ۵ دقیقه در پارافین ذوب شده قرار دهید. سپس آن‌را از ظرف خارج کرده و به‌صورت صاف روی یک کاغذ روزنامه یا یک ظرف مسطح بگذارید تا خشک شود.

مواد و وسائل لازم برای ساخت شمع رو آبی

  1. پارافین قالبی
  2. فتیله
  3. رنگ مخصوص شمع
  4. قالب شیرینی یا در نوشابه
  5. اسید استارین
  6. ظرف مخصوص ذوب کردن پارافین
  7. قلاب یا میله‌ی فلزی

طرز تهیه شمع رو آبی

ابتدا ذوب کردن پارافین

برای ذوب کردن پارافین می‌توانید از ۲ قابلمه که یکی کوچک‌تر از دیگری باشد، استفاده کنید. به این ترتیب که در قابلمه‌ی بزرگ‌تر مقداری آب بریزید، سپس ظرف کوچک‌تر را که بهتر است از نوع دسته‌دار باشد (ماند ظرف شیرجوش)، داخل آن بگذارید، تکه‌ای از پارافین را داخل آن بریزید و قابلمه‌ی بزرگ‌تر را روی حرارت قرار دهید، سپس صبر کنید تا پارافین ذوب شود.

در ضمن خوب دقت کنید که آب داخل ظرف پارافین نریزد.

پس از ذوب شدن پارافین، مقداری رنگ مخصوص شمع به آن بیفزائید تا خوب در آن حل شود.

اسید استارین را به آن بیفزائید. استفاده از اسید استارین باعث می‌شود که شمع، هنگام سوختن دیرتر آب شود و باعث استقامت شمع می‌شود. در ضمن باعث می‌شود که شمع پس از سرد شدن، کمی کوچک‌تر شده و به‌راحتی از قالب جدا شود. در ضمن حلال خوبی برای رنگ است و باعث شفاف شدن آن نیز می‌گردد.

برای هر یک کیلو پارافین، ۳۵۰ گرم استارین لازم است.  حال با یک تناسب ساده مقدار استارین مصرفی را مشخص کنید.

تعداد ۳ یا ۴ عدد قالب را در ظرفی مانند بشقاب یا سینی بگذارید تا جابه‌جائی آن راحت‌تر انجام بگیرد.

پارافین را به‌آرامی داخل قالب‌ها بریزید و آن را در یخچال قرار دهید. بگذارید تا سرد شود.

قبل از این‌که پارافین داخل قالب به‌طور کامل سرد شود، یک گودی در مرکز شمع به‌وجود می‌آید، این گودی را دوباره با پارافین مذاب پر کنید و بگذارید تا سرد شود.

چنان‌چه شمع پس از سرد شدن به‌راحتی از قالب جدا نشد، آن‌را به‌مدت بیشتری در یخچال بگذارید.

شمع را از قالب جدا کنید و یک قلاب یا میله‌ی نازک را روی حرارت، داغ کرده و به‌آرامی در مرکز شمع فرو ببرید.

فتیله را کمی بزرگ‌تر از قالب بریده و آن را در سوراخ ایجاد شده قرار دهید.

در پایان ‌ظرف مورد نظر را پر از آب کرده و شمع را به‌آرامی روی آن بگذارید تا به‌حالت شناور روی آب قرار گیرد.

لازم به ذکر است می توانید برای زیبا تر شدن از کمی گل خشک در کنار شمع ها بر روی ظرفی که از آب پر کرده اید استفاده کنید.

انتهای پیام/ص

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار