6. شهريور 1399 - 11:08   |   کد مطلب: 21702
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و حدیث قرآنی با بیان اینکه از نظر اکثر علما حضور زنان در دسته‌های عزاداری از نظر حفظ ظاهر مناسب نیست، گفت: اما اگر حضور زنان با رعایت موازین شرعی و عرفی بادشد، مانعی ندارد.

به گزارش شبنم ها به نقل از نافع

به گزارش نافع، ماه محرم دلها به سمت امام شهید پر می‌کشد و اقامه عزای شهید دشت کربلا لذتی دارد که ملال را از دل  می‌زداید؛ در این ماه  شیعیان بر سوگ شهیدان کربلا و یاران امام حسین (ع) که تا پای جان ایستادند و با شهادت به عهد و پیمان خویش عمل کردند و حریت و آزداگی را به اثبات رساندند عزاداری کرده  و معرفت و شناخت خود از این واقعه را افزایش می‌دهند.

امروزه بیش از چند قرن از واقعه عاشورا می‌گذرد اما هنوز در مظلومیت امام حسین (ع) و یاران او در کربلا، پیر و جوان و زن و مرد عزاداری می‌کنند گویی غمی تازه بر دل نشسته است.

در برپایی مراسم عزای حسینی، اهمیت حضور زنان نیز موضوعی قابل توجه است که دکترای جامعه شناسی و ادیان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و حدیث قرآنی اینگونه گفت: برپایی مجالس عزاداری بسیار ارزشمند است و خانم‌ها از عزاداری و حضور در مجالس عزاداری منع نشده‌اند و از دیرباز بانوان با رعایت موازین عرفی و شرعی در مجالس تعزیه خوانی، عزاداری، تکایا و مساجد شرکت می‌کردند، چه بسا از دامن همین زنان مردان جبهه و جنگ تربیت یافتند.

مجید سرکانی به حضور نمادین زنان در دسته‌های عزاداری اشاره کرد و گفت: از نظر اکثر علما حضور زنان در دسته‌های عزاداری از نظر حفظ ظاهر مناسب نیست اما اگر حضور زنان با رعایت موازین شرعی و عرفی همانند حضور در راهپیمایی‌ها به صورت آرام و پشت سر مردان باشد مانعی ندارد، همان گونه که در شمال کشور زنان در روز تاسوعا و عاشورا پشت سر دسته‌های عزاداری مردان به صورت آرام حرکت می‌کنند .

وی بیان کرد: واعظان باید با درک از شرایط امروز جامعه و افکار و فهم مخاطب به سخنرانی بپردازند.

کارشناس الهیات: اگر معرفت‌افزایی در مجالس عزاداری باشد به هدف قیام امام حسین نزدیک می شویم

مستانه احمدنیا کارشناس ارشد الهیات و تاریخ و تمدن اسلامی نیز در خصوص اهمیت بر پایی مجالس عزاداری یادآور شد: پیامبر اکرم (ص) قبل از شهادت امام حسین (ع) به این حقیقت اشاره کردند و فرمودند، برای شهادت امام حسین (ع) حرارت و گرمایی در دل‌های مومنان است که هرگز سرد و خاموش نمی شود "(بحارالانوار جلد 6صفحه 108).

وی با تأکید بر اینکه مجالس عزاداری امام حسین (ع) اگر موجب معرفت‌افزایی افراد جامعه شود هدف قیام حسین (ع) انجام شده است، بیان کرد: امام حسین (ع) در سخن با مردم می‌گوید «اگر دین ندارید آزاده باشید».

این کارشناس ارشد الهیات و تاریخ و تمدن اسلامی افزود: خداوند متعال به نقل از پیامبر (ص) در قرآن اینگونه گفته است «به مردم بگو من از شما چیزی به عنوان مزد رسالتم نمی‌خواهم، مگر دوستی با اهل بیت (ع)».

وی با بیان اینکه دوستی با اهل بیت (ع) باید به تولی و تبری بیانجامد، تصریح کرد: تولی و تبری میسر نمی‌شود مگر اینکه از قبل معرفتی در درون ما ایجاد شود که منجر به شناخت واقعی دوستان و دشمنان اهل بیت (ع) شود.

احمدنیا در بیان اهمیت توسل به اهل بیت (ع) به حدیثی از امام صادق (ع) اشاره کرد و ادامه داد: چنگ زدن به ریسمان الهی و تکیه بر عروه‌الوثقی موجب می‌شود که از دنیا به سلامت عبور کنیم.

وی با تأکید بر اینکه هدف امام حسین (ع) و  پیامبر اکرم (ص) و هدف تمام انبیا و اولیا الهی رساندن مردم به کمال و سعادت است، خاطرنشان کرد: کمال و سعادت در جامعه مگر با گام نهادن در مسیری که نیکان قدم نهاده‌اند، به دست نمی‌آید.

این کارشناس ارشد الهیات و تاریخ و تمدن اسلامی یادآور شد: زمانی که مردم هدف، نحوه و علت قیام امام حسین (ع) را درک کرده و در مسیر این پیام حرکت کنند، موفق و پیروز خواهند شد .

وی با اشاره به فرموده پیامبر اکرم (ص) مبنی بر اینکه امام حسین (ع)سفینه نجات است، ظهار کرد: در قرآن زمانی که حضرت نوح (ع) کشتی نجات می‌ساخت عده ای از مردم که کافر بودند و ایشان را مورد تمسخر قرار می دادند، زمانی که ساخت کشتی به پایان رسید و طوفان رخ داد تعداد اندکی از مردم که در راه ایمانشان ثابت قدم بودند از آن طوفان نجات پیدا کردند.

احمدنیا با تأکید بر اینکه در عصر حاضر اگر می‌خواهیم از طوفان‌ها و فتنه‌های دنیا عبور کنیم باید همواره در مسیر امام حسین (ع) گام برداریم، گفت: برای رسیدن به این هدف مهم باید مسئولیت ‌ذیری، معرفت و اطاعت محض از امام حاضر داشته باشیم .

مسئول هیأت پیروان عترت: زنان به تأسی از حضرت زینب (س) روز عاشورا و ایام محرم در مجالس عزاداری شرکت می‌کنند

سیده زهرا موسوی مسئول هیأت پیروان عترت نیز بیان کرد: زنان به تأسی از حضرت زینب (س) در روز عاشورا و ایام محرم در مجالس عزاداری شرکت می‌کنند.

وی با بیان اینکه معتقدم زنان باید با رعایت موازین شرعی و عرفی جامعه در مجالس مخصوص بانوان شرکت کنند، افزود: طی چند  سال اخیر در قسمت‌های مختلف شهر همدان تکایای عزاداری مخصوص آقایان و بانوان برپا شده است که حتی در این تکایا غرفه‌هایی  برای بازی و نقاشی کودکان در نظر گرفته شده است که مادران با آرامش خیال بتوانند عزاداری کنند.

موسوی با بیان اینکه امروزه در جامعه مداح و سخنران خانم در مجالس زنانه حضور پیدا می‌کنند، تصریح کرد: در صبح و بعد از ظهر روز تاسوعا و عاشورا به منظور جلوگیری از تماشای دسته‌های عزاداری آقایان در خیابان‌ها توسط بانوان، مراسم عزاداری امام حسین (ع) به همراه نمایش  تعزیه‌خوانی در سپاه  برگزار می‌شود؛ مراسم عزاداری بانوان در سپاه تا روز دوازهم ماه محرم ادامه دارد.

وی با تأکید بر اینکه در شأن یک زن شیعه مسلمان نیست که تماشاچی عزاداری اقایان باشد، ادامه داد: نگاه به نامحرم تیری مسموم از تیرهای شیطان است.

مرضیه احمدی فرمانده پایگاه انسیه نیز تصریح کرد: زنان علاوه بر عزاداری در کارهایی همچون پاک کردن برنج و خرد کردن سیب زمینی و گوشت برای نذری ‌ای محرم مشارکت می‌کنند .

وی با بیان اینکه اکثر اعضای پایگاه انسیه در برپایی مجالس عزاداری امام حسین (ع) مشارکت کرده و این مجالس را در منازل خود برپا می‌کنند، خاطرنشان کرد: در سخنرانی  مجالس عزاداری امام حسین (ع) به بیان  روایات و احادیث امام حسین (ع) و نحوه زندگی این امام شهید پرداخته می‌شود.

فرمانده پایگاه انسیه یادآور شد: مهمترین نکته‌ای که در مجالس عزاداری در نظر گرفته می‌شود پرداختن به مسائل روز جامعه و مشکلات اقتصادی افراد جامعه است.

انتهای پیام/ن

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار