به گزارش شبنم ها، به نقل از باشگاه خبرنگاران
کودک هشت هفتهای به نام الیزا هابز (Eliza Hobbs) پس از بوسیده شدن به وسیله اقوام و ابتلا به سرماخوردگی بسیار شدید تا یک قدمی مرگ پیش رفت و با تلاش پزشکان از کما خارج و به زندگی بازگشت.
این کودک پس از اینکه به وسیله اقوام خود بوسیده شده بود به بیماری سرماخوردگی بسیار شدید مبتلا شد، درنهایت عفونت شدید قفسه سینه سبب بستری او دربخش مراقبتهای ویژه نوزدان شد.
پزشکان برای نجات نوزادی که به کما رفته و ضربان قلب او متوقف شده بود مجبور به انجام چند مرحله عملیات CPR شدند.
متخصصان به والدین هشدار میدهند تا چندماه اول ازتولد نوزاد، توجه کافی به کنترل دمای بدن کودک داشته باشند، بسته به ماه تولد نوزاد، لباسهای مناسب و کافی بر او پوشانده و نسبت به علامتهای بیماری دقیق باشند،همچنین با مشاهده کوچکترین نشانههای بیماری به متخصص مراجعه کنند.
والدین اجازه ندهند اقوام، دوستان و آشنایان نوزاد را ببوسند، زیرا به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن نوزاد درماههای اول احتمال ابتلای کودک به انواع بیماریها و عفونتها از این راه وجود دارد.
بوسیدن نوزاد سبب ورود انواع ویروسها به ویژه ویروس سرماخوردگی و تب خال به درون بدن کودک میشود.
کارشناسان برای کنترل بیماری نوزاد او را درحالت کمای القا شده پزشکی قراردادند و سرانجام موفق به بازگرداندن او به زندگی و بهبود وضعیت جسمانیاش شدند.
اگر نوزاد شما به طور ناگهانی دچار قطع علامتهای تنفسی وتوقف ضربان قلب قرارگرفت، درکنار حفظ خونسردی و تماس با مراکز امدادی میتوانید با یادگیری عملیات احیا جان او را نجات دهید.
عملیات احیای نوزادان با بزرگسالان متفاوت است و کارشناسان توصیه میکنند نوجوانان و افراد بزرگسال با شرکت در دورههای آموزشی کمکهای اولیه را بیاموزند تا درمواقع خطر بتوانند به دیگران کمک کنند.
کارشناسان به والدین توصیه میکنند درماههای اول تولد فرزند خود شبها علامتهای حیاتی او را کنترل و با دست زدن به بدن کودک، دمای بدن او را کنترل کنند، همچنین مطمئن باشند که او به خوبی نفس میکشد و مسیر تنفسی او مسدود نشده است.
درصورتی که نوزاد برای خوردن شیر ازخواب بیدار نشده یا رنگ بدن او قرمز یا آبی رنگ و دچار قطع تنفس یا ضربان قلب شده است به سرعت عملیات احیا را انجام دهید.
انجام عملیات احیا در نوزادان باید با فشارملایم، اما با سرعت انجام شود، زیرا وارد آوردن فشار زیاد سبب شکستگی استخوانهای قفسه سینه نوزاد و حتی پارگی ریه او میشود.
پس از اتمام هردوره عملیات احیا به بررسی بازگشت ضربان قلب و تنفس نوزاد بپردازید و درصورتی که ضربان قلب او بازگشته است دیگر نیازی به انجام دوباره عملیات احیا نیست و به سرعت کودک را برای مراقبتهای بیشتربه مراکز درمانی انتقال دهید.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
دیدگاه شما