به گزارش شبنم ها، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان
فضای مجازی فرصت خوبی را برای تبلیغات و خرید و فروش آسانتر بسیاری از کالاها فراهم کرده است و محدود بودن وقت افراد در طول شبانه روز به دلیل مشغلههای کاری برخی را به خرید و سفارش کالای مورد نظر خود از طریق سایتهای اینترنتی و شبکههای اجتماعی وادار میکند.
به طور میانگین بیش از نیمی از افرادی که صاحب کسب و کارهای مختلف هستند و در شبکههای اجتماعی نیز حضور دارند، از ظرفیت قابل توجه و تاثیرگذار فضای مجازی برای تبلیغ محصول تولیدی خود و همچنین معرفی شغلی که در آن فعالیت دارند بهرهمند میشوند.
اقدامات فوق به خودی خود بد نبوده و فرصت درآمدزایی و رشد اقتصادی چرخه مشاغل مختلف را ایجاد میکند اما در این میان برخی از متخلفان از بستر حاضر و آماده فضای مجازی برای پیشبرد اهداف تخلف آمیز خود سواستفاده میکنند.
خرید و فروش موادمخدر طی ماههای اخیر در فضای مجازی افزایش قابل ملاحظهای داشته ست و به دلیل مشخص نبودن هویت اصلی افراد در شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام، خلافکاران و ساقیاان موادمخدر بساط سوداگری خود را به فضای مجازی منتقل کردهاند.
فضای مجازی و شبکه های ماهوارهای عامل اصلی ترویج اعتیاد!
گل بیشترین و عمدهترین مخدر عرضه شده در فضای مجازی طی ماههای اخیر است و تبلیغات وسوسه انگیز ساقیان موادمخدر در فضای مجازی مهمترین عامل اعتیاد جوانان به مصرف گل و بالا رفتن نرخ اعتیاد جوانان محسوب میشود.
سرهنگ محمد بخشنده رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران در گفتگو با رسانههای متعدد طی روزهای اخیر از کوچ ساقیان موادمخدر به فضای مجازی و حضور آنها در بستر ناامن فضای مجازی خبر داده است.
به گفته بخشنده در حال حاضر فضای مجازی و به خصوص شبکه های ماهوارهای عامل اصلی ترویج اعتیاد است و ساقیان موادمخدر اغلب قربانیان خود را از میان نوجوانان و جوانان که در فضای مجازی حضور دارند انتخاب میکنند.
انتخاب نوجوانان و جوانان کم تجربه و جویای هیجان از جانب مواد فروشان فضای مجازی به این دلیل است که بیشتر والدین به دلیل ناآگاهی از آسیبهایی که در کمین فرزند آنها است، هیچ گونه نظارتی بر نوع فعالیت و مروادات آنها ندارند و راحتتر به دوستان مجازی اعتماد میکنند.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر تهران خرد و فروش مخدر گل را بیشترین و عمدهترین مخدر عرضه شده در فضای مجازی طی ماههای اخیر دانست و به گفته وی تبلیغات وسوسه انگیز ساقیان موادمخدر در فضای مجازی مهمترین عامل اعتیاد جوانان به مصرف گل و بالا رفتن نرخ اعتیاد جوانان محسوب میشود.
همانطور که گفته شد اغلب والدین بر این باورند که شبکههای اجتماعی خطری برای نوجوانان و جوانان آنها ندارند و این باور غلط و ناآگاهانه موجب شده است تا هیچگونه نظارتی بر نحوه حضور فرزند خود در فضای مجازی نداشته باشند. برقرای ارتباط با افراد غریبه و ناشناس و کشیده شدن این ارتباطات به دنیای حقیقی گاهی خطرات بزرگی را متوجه فرزندان میکند.
آغاز اعتیاد نوجوانان و جوانانی که از طریق دوستان مجازی و به طور معمول با نام تفریح مهیج و جذاب و البته با برچسب کذایی و دروغین "تفننی" آغاز میشود و تقریبا همه والدین از آن بیخبر هستند، عواقب سخت و جبران ناپذیری برای آنها به دنبال دارد.
اعتماد بیپروای نوجوانان و جوانان به کاربران ناشناس!
نوجوانان و جوانان به دنبال تفریح و نشاط هستند و گاهی به پیشنهاد افراد غریبه که در ظاهر دوستان مجازی در شبکههای اجتماعی ظاهر میشوند، برای اولین بار به مصرف موادمخدر روی میآورند.
امان الله قرائی مقدم جامعه شناس و رفتار شناس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مسئولیت والدینی را که فرزندان آنها در فضای مجازی فعالیت دارند را مضاعف میداند و معتقد است: ورود نوجوانان به دنیای افسار گسیخته فضای مجازی آنها را با بحرانهای مختلفی مواجه میکند که در صورت همراه نبودن والدین و نظارت ناکافی بر فعالیت فرزندان قابل کنترل نبوده و تهدیدی جدی برای سلامت روانی و جسمی نوجوانان به شمار میرود.
وی تصریح کرد: نوجوانان و جوانان به دنبال تفریح و نشاط هستند و گاهی به پیشنهاد افراد غریبه که در ظاهر دوستان مجازی در شبکههای اجتماعی ظاهر میشوند، برای اولین بار به مصرف موادمخدر روی میآورند و البته این گرایش در اولین بار خلاصه نمیشود و برای فرد وابستگی به مصرف ایجاد میکند.
این رفتارشناس اضافه کرد: در حال حاضر نظارت بر صفحات مجازی مختلف و فعالیت کاربران کار سخت و پیچیدهای است و به دلیل حضور میلیونی کاربران در این فضا شناسایی آنها به طور کامل امکان پذیر نبوده و این مسئله کودکان و نوجوانان و همچنین جوانان را با مشکلات متعددی مواجه میکند.
قرائی مقدم تاکید کرد: اغلب نوجوانان و جوانانی که در صفحات مجازی دارای صفحه شخصی هستند به کاربران دیگر اعتماد میکنند و مصداق این موضوع در دنیای واقعی هم وجود دارد اما در فضای مجازی به دلیل ظاهر شدن افراد با ظاهری متفاوت و اخلاقی متفاوت به طور گستردهتری به چشم میخورد.
وی افزود: اعتماد نوجوانان و جوانانبه فروشندگان موادمخدر به سادگی اتفاق میافتد و این امر ناشی از هیجان طلبی و کنجکاوی آنها برای حس تجربهای تازه و متفاوت در رسیدن به سرخوشی و نشاط است که در نتیجه تبلیغ و تشویق سوداگران مرگ به مصرف موادمخدر ترغیب میشوند و همه این مشکلات به دلیل نبود رابطه دوستانه مناسب میان فرزندان و پدر و مادر آنها به وجود میآید.
کار خرید و فروش موادمخدر برای ساقیان و فروشندگان موادمخدر در فضای مجازی، استرس کمتری نسبت به خرید و فروش در فضای حقیقی در بردارد و این سوداگران کمتر مورد شناسایی واقع میشوند. بنابراین فروشندگان موادمخدر از فرصت فعلی و قابل دسترسی که هم اکنون فضای مجازی در اختیار آنها قرار داده است سواستفاده میکنند.
رها کردن فرزندان در فضای مجازی، نداشتن آگاهی کافی در مواقع مواجهه با ورود کاربران ناشناس به صفحه شخصی آنها و همچنین نبود رابطه دوستانه میان نوجوانان و جوانان با والدین خود علتهای عمده گرایش آنها به موادمخدر از طریق شبکههای اجتماعی است، و والدین باید ضمن همراهی فرزندان خود در شبکههای اجتماعی، با هوشیاری و درایت بیشتری فعالیت آنها را مورد نظارت قرار دهند.
گزارش از فرزانه فراهانی
انتهای پیام/
دیدگاه شما