به گزارش شبنم ها، به نقل از عصرهمدان
سعید نظری، کارشناس جمعیت شناسی،در گفت و گو با خبرنگار عصر همدان، با بیان اینکه سیاست های غلط برای کنترل جمعیت بی مهابا باعث تغییر فرهنگ مردم شد و سپس مسائل اقتصادی نیز بر کاهش جمعیت تاثیر گذاشت گفت: همدان استانی مهاجرفرست است و بیشتر مردم برای رفع مشکلات اقتصادی به سایر استان ها مهاجرت میکنند.
وی، با اشاره بر عوامل فرهنگی و تهاجم فرهنگی که در سال های گذشته شاهد آن ها بودیم افزود: متاسفانه تبلیغ اشتباه تهاجم فرهنگی باعث شد رشد جمعیت پایین بیاید ولی این موضوع لزوما به معنای این نیست که مسائل اقتصادی و معیشتی سبب کاهش رشد جمعیت شد، چرا که بیشترین کاهش جمعیت در مناطق پر درآمد ومرفه استان است.
نظری، مهمترین عامل کاهش رشد جمعیت را تغییر سبک زندگی ایرانی ها به سبک زندگی رفاه طلبانه دانست و تصریح کرد: درگذشته زندگی مردم رفاه و آسایش امروز را نداشت اما مردم با وجود مشکلات فرزندان زیادی داشتند پس این ها نشان میدهد که سبک زندگی تغییر کرده و انسان نمیخواهد به خودش سختی بدهد.
این کارشناس جمعیت شناسی، در ادامه با بیان اینکه روزی غربی ها کتابهایی که نوشتند سن فرزند آوری و حتی سن جلوگیری از فرزند آوری را برای ما مشخص کردند گفت: آن زمان کسی نگفت آیا این اطلاعات درست است یا خیر؟
وی، باتاکید بر اینکه غربی ها به ما القا کردند فرزند کمتر زندگی بهتر و ما هم این حرف اشتباه را به جامعه دیکته کردیم افزود: مهمترین عامل سبک زندگی و نوع نگرش افراد است که در باره فرزند آوری تغییر کرد و بایدتلاش کنیم سبک زندگی جامعه اصلاح شود.
نظری، با اشاره بر اینکه خانواده هایی که یک فرزند دارندبچه هایشان در سلوک و معاشرت با مردم در مدرسه دبیرستان محل کار قطعا دچار مشکل می شوند ادامه داد: هرچه تعداد فرزندان زیاد شود مثل خانواده سنتی قدیم این اختلال دیده نمیشود.
این کارشناس جمعیت شناسی، با بیان اینکه براساس تحقیقات هرچقدر تعداد فرزندان یک مادر بیشتر شود به ازای هربار بارداری سلول های بنیادین از جنین به مادر منتقل میشود تصریح کرد: این موضوع سبب درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها برای مادر میشود و اگر بررسی کنیم مادربزرگ های قدیمی سنشان در مجموع از پدربزرگ ها بیشتر است چون تعداد فرزندان بیشتری داشتند و خداوند متعال این گونه انسان را خلق کرده.
وی، در پاسخ به اینکه مقصرسیاست غلط موضوع فرزند آوری در استان کیست گفت: سیاست استان تابعی است از مدیران کل کشور و زیاد ربطی به مدیران استان ندارد، همدان بخاطر شرایط خاص شغلی مهاجر فرست است چراکه شغل اول کشاورزی است و صنعتی نیست پس همین باعث شده معیشت کمتر باشه و خانواده ها تمایل به افزایش جمعیت ندارند.
نظری، با تاکید براینکه فقط یک نهاد نمیتواند متولی بحث افزایش جمعیت شود ادامه داد: نهاد های فرهنگی، بهداشت و درمانی، آموزشی، انظباطی، غذایی، انتظامی و دستگاه هایی که در حوزه مسایل اجتماعی کار میکنند در این امر دخیل هستند.
این کارشناس جمعیت شناسی، با بیان اینکه باید درکتاب های درسی آموزش افزایش جمعیت دهیم تا سیاست غلط غرب را که به خانواده ها القا کردیم اصلاح کنیم افزود: خداوند در قران به صراحت فرمودند که فرزندان خود را بخاطر فقر نکشید ما ابتدا روزی آن هارا میدهیم و سپس روزی شمارا.
وی با اشاره بر اهمیت ایجاد زیر ساخت ازدواج آسان و به هنگام یادآور شد: باید فرهنگ و سنت های اشتباه را کنار بگذاریم و توکل را در جامعه بیشتر کنیم؛ اگر ازدواج صحیح صورت بگیرد مشکل جمعیت نیز حل میشود.
نظری، در پایان نقش رسانه ها را پررنگ دانست و گفت: باید دقت کنیم به خودمان گل نزنیم، نهادی بود که سمینار گذاشت و گفت جمعیت زیاد است و ما از رشد جمعیت جلوگیری کنیم درحالی که باید سمینار های خوب و قوی بگذاریم و همه برای افزایش جمعیت قیام کنند چراکه جمعیت سرمایه است از قبال این همه چیز بدست می آید.
انتهای پیام/
دیدگاه شما