به گزارش شبنم ها،از پسرک فال فروش پرسیدند: چه کار میکنی؟ گفت: به آدمهایی که در امروز خود ماندهاند فردا را میفروشم. شما چقدر به فال و فالگیری اعتقاد دارید. آینده تان را در یک فنجان قهوه یا چیزهایی از این دست تا به حال جستجو کردهاید.
در عصر حاضر با انسانی هوشمند که اکنون در آن زندگی میکند، جستجوی آینده و داشتن یک زندگی خوب ته فنجان قهوه ممکن است خرافات باشد.
خرافات به رفتارها و اعتقاداتی اطلاق میشود که به هیچ عنوان عقل سلیم و دین و آیین الهی که جامع و کامل است آن را نمیپسندد و اصلاً تعریفی ندارد. بنابراین، خرافات به تفکر غیر منطقی فرد، نسبت به آن چیزهایی که در زندگی اش به وجود میآید و میخواهد راه حلش را از این طریق پیدا کند، اطلاق میشود. البته خرافات در زمانهای قدیم هم بوده و هنوز هم در جامعه قابل مشاهده است، به عنوان مثال، برای اینکه فرزندمان چشم نخورد یا اتفاقی برایش نیفتد به تخته میزنیم یا زمانی که عطسه میکنیم میگوییم بهتر است صبر کنیم. در واقعیت اینها مصادیق خرافه پرستی است، البته فقط مختص کشور ما نیست و در خیلی از کشورهای دیگر هم وجود دارد.
مستوره صداقت روانشناس بالینی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران جنوب در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کسانی به دنبال خرافات، قهوه و فال میروند که احساس میکنند روی شرایط زندگی شان کنترلی ندارند، برای مثال خانمی در زندگی مشترک خود احساس میکند همسرش با فرد دیگری رابطه دارد و به سراغ فال قهوه میرود، چون کنترل رابطه را از دست داده است و حس میکند همسرش با فرد دیگری ارتباط دارد و نمیتواند اثباتش کند، برای اینکه خودش را آرام کند، دست به فال میزند.
بیشتر بخوانید
گره کور زندگی در تارهای عنکبوتی رمالان!/«سَرکتاب» از واقعیت تا خرافه و توهم
انسان به چه دلیلی سراغ خرافات میرود؟
وی افزود: افراد زمانی که نمیخواهند با واقعیت مواجه شوند، دست به گرفتن فال میزنند. بعضی از افراد قدرت این را ندارند که با بعضی از مسائل رو به رو شوند، لذا به دنبال گرفتن فال میروند. اغلب این افراد آدمهایی هستند که شکست خوردهاند و ناامید شدهاند و احساس ناامنی میکنند، به همین علت دست به راحتترین کار، که از نظر خودشان فال و قهوه است میزنند و از این طریق میخواهند انرژی مثبت کسب کنند و میخواهند امنیت نداشته خود را از این طریق به دست بیاورند.
در حال حاضر رشد منطق، تحصیلات و آگاهی افراد در جامعه نسبت به بعضی از موضاعات باعث شده است که یک سری خرافات جدید اتفاق بیفتد، به طوری که زندگی و آینده خود را به دست اشکال مختلف فال قهوه و چای و ورقهای کاغذی میدهیم.
علت خرافه یک بخشی با ذهن ما و از طرف دیگر یک پدیده جمعی در ارتباط است. پدیده جمعی یعنی یک چیزی اتفاق میافتد و نگرش برخی از افراد به آن سمت میرود و باعث میشود دیگران هم درگیر آن موضوع شوند. خرافه نوعی توهم ذهنی است. برای مثال در جمعی گفته میشود، «من رفتم سراغ یک فالگیر و تمام زندگی من را تعریف کرد و آینده زندگیم را گفت و تا الان دو مورد از اتفاقاتی که فالگیر گفته انجام شده، تو پیش فالگیر نمیروی؟» این پدیده، همان پدیده جمعی یا توهم جمعی است و من را مجاب میکند به سمت فالگیربروم.
چطور میشود تمام مشکلات زندگی را به فال سپرد؟
خرافات در شرایط اضطرار، ناراحتی، ناامیدی، ناامنی و تشویش سراغ انسان میآید که موجب میشود فرد دست به چنین کاری بزند که احساس آرامش کند.
گاهی اوقات آدمها مستأصل میشوند و در برابر مشکلات خودشان را ضعیف میبینند و با اینکه اعتقادی به فالگیر و امثال اینها ندارند، اما از سر ناچاری و نیاز به اطلاعات این کار را انجام میدهند.
در این شرایط ما اول نیاز داریم مشکلات خود را بشناسیم و تحلیل کنیم و بعد به سراغ اهل فن برویم و با آنها صحبت کنیم. به جای اینکه رابطه و آیندمان را از ته فنجان قهوه و یا چیزهایی از این قبیل به دست بیاوریم، از روشهای علمی استفاده کنیم و از رفتارهای خودمان نتیجه گیری کنیم و از نیروی جاذبه کلام استفاده کنیم.
کیفیت زندگی در ذهن و دستان پر توان ما شکل میگیرد و این خودمان هستیم که میتوانیم سرنوشتمان را به زیباترین شکل ممکن رقم بزنیم و زندگی را از آن چه امروز هست، زیباتر کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاه شما