28. ارديبهشت 1394 - 11:18   |   کد مطلب: 5939
کارشناس حوزه سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد:
برنامه‌های وزارت بهداشت برای ارتقای سطح سلامت روان زنان
در حال حاضر جمعیت پیش‌بینی‌شده برای اجرای این طرح حدود 10 میلیون نفر در حاشیه شهرهاست. برای هر 12 هزار و 500 نفر، 4 کارشناس مراقب سلامت خانواده در نظر گرفته شده است تا اطلاع‌رسانی در حوزه سلامت روان، تغذیه، بهداشت محیط و بیماری‌های واگیر را ارائه کنند.
زنان ، سلامت ، سلامت روان ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، اختلالات اضطرابی ، نارضایتی ، توان بخشی ، اختلالات جنسی ، امنیت غذای

به گزارش شبنم ها، کارشناس حوزه سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس مستند علمی کشوری وزارت بهداشت در سال 90، 23.6 درصد مردم از اختلالات روانپزشکی رنج می‌برند و نیاز به مداخلات روانپزشکی و روانشناسی دارند.

اسدی افزود: بر اساس آخرین پژوهش ملی سلامت روان کشور در سال 90، شیوع مشکلات سلامت روان مردم ایران در گروه سنی 14 تا 64 سال اعم از زن و مرد، 23.6 درصد بوده است.

عدم سواد سلامت روان؛ معضل اساسی کشوری
وی افزود: حدود 15 درصد از این میزان به اختلالات اضطرابی دائم و مقطعی مانند هراس، وسواس و ... اختصاص دارد. حدود 12 درصد نیز به طیف‌های مختلف اختلال افسردگی مربوط است.
وی ارتقای سطح سواد سلامت روان مردم را بسیار مهم دانست و افزود: سطح سواد سلامت روان در جامعه پایین است. مردم افراد وسواسی را پاک و تمیز و افراد مضطرب را حساس می‌دانند؛ چون بسیاری از اختلالات خلقی را نمی‌شناسند. این یکی از مهم‌ترین مسائل حوزه سلامت روان کشور است. اولویت و برنامه اصلی وزارت بهداشت در بحث سلامت روان، ارتقا و افزایش سطح سواد جامعه و پیشگیری در سطوح مختلف است.
پیشگیری؛ هدف اصلی وزارت بهداشت در سلامت روان
اسدی با تأکید بر این‌که اساس کار سلامت روان بر پایه پیشگیری است، گفت: برنامه‌های جدید کشوری با هدف ارتقا سطح سواد سلامت روان و پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه است. به منظور دستیابی به سطح اولیه پیشگیری از طریق گروه‌های کارشناسی بسته‌های آموزش‌عمومی تهیه شده است. وقتی مردم اختلالات و علائم آن را بشناسند، در صورت بروز مشکل در صدد درمان برمی‌آیند که از این طریق به پیشگیری نوع دوم (درمان) و سوم (توان‌بخشی) نیز خواهیم رسید.

سند سلامت روان کشور در انتظار تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
این کارشناس حوزه سلامت روان وزارت بهداشت اظهار داشت: بند سوم ابلاغیه مقام معظم رهبری و بالاترین سند بالادستی کشور به سلامت روان کشور اختصاص دارد. به تبع آن وزارت بهداشت در زمان وزارت خانم دستجردی یک برنامه جامع با عنوان سند سلامت روان کشور تهیه کرد که اجرای آن را به دانشگاه‌های کشور ابلاغ نمود.
وی ادامه داد: با توجه به این‌که در این سند برای سایر دستگاه‌ها نیز سهمی در نظر گرفته شده است، این سند در اولین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور ریاست جمهور مطرح و پس از تصویب به تمامی دستگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.
ارائه بسته‌های آموزشی از پانزدهم اردیبهشت در مراکز بهداشتی
اسدی با اشاره به تهیه بسته‌های آموزشی در طرح تحول نظام سلامت گفت: به منظور ارتقای سواد سلامت روان و پیشگیری از اختلالات روانی، بسته‌های آموزشی برای گروه‌های هدف تهیه شده که ارائه آن از پانزدهم اردیبهشت در مراکز بهداشتی آغاز شده است.
وی در ادامه افزود: در طول سال در حاشیه شهرهای کشور به مردم فراخوان داده شد. افراد پس از مراجعه و غربالگری در صورت وجود مشکل، برای انجام مداخلات لازم به پزشک و کارشناسان مربوطه ارجاع داده شدند. مابقی افراد نیز توسط کارشناسان تحت آموزش قرار گرفتند.
اسدی با تأکید بر اجرای این طرح اظهار داشت: در حال حاضر جمعیت پیش‌بینی‌شده برای اجرای این طرح حدود 10 میلیون نفر در حاشیه شهرهاست. برای هر 12 هزار و 500 نفر، 4 کارشناس مراقب سلامت خانواده در نظر گرفته شده است تا اطلاع‌رسانی در حوزه سلامت روان، تغذیه، بهداشت محیط و بیماری‌های واگیر را ارائه کنند.
کارشناس حوزه سلامت روان وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که در ابتدای کار این خدمات تنها به گروه‌های هدف مراکز بهداشتی ارائه می‌شود، پس از تصویب سند سلامت روان کشور، وزارت بهداشت از طریق عقد تفاهم‌نامه با دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله سازمان صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی، آموز‌ش‌وپرورش و... این آموز‌ش‌ها و خدمات را برای جوامع دیگر نیز ارائه می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: مهر خانه

دیدگاه شما

آخرین اخبار