25. دى 1398 - 9:34   |   کد مطلب: 6550
ازدواج یک مسئله دینی ، فرهنگی و اجتماعی است که در سطح جهانی و در تمام طول تاریخ وجود داشته است و باعث پاسخگویی به یک رشته از نیازهای روحی و جسمی انسان می گردد.
دختران و پسران فراری

در سالهای نه چندان دور ازدواج در سنین پایین اتفاق می افتاد و زمانی که خانواده ها احساس می کردند که نوجوانشان وارد سنین جوانی شده است برای او آستین بالا می زدند و او را به خانه بخت می فرستادند و در این زمینه تفاوتی میان دختر و پسر وجود نداشت ولی متاسفانه جامعه ما  در سالهای اخیر با مسئله گریز جوانان از ازدواج مواجه است و این مسئله در پسران با شدت بیشتری همراه است که دلایل اجتماعی اقتصادی و فرهنگی زیادی در این زمینه تاثیر گذار بوده است.

 

پسران فراری
هنگامی که پای صحبت پسران جوان می نشینید و علل ازدواج نکردنشان را جویا می شوی آنها دلایل گوناگونی را برای عدم آمادگی برای ازدواجشان مطرح می کنند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

• یکی از علل تاثیر گذار برای مردان جهت علاقه مندی به ازدواج مسئله غریزه جنسی است ولی متاسفانه بر خلاف گذشته به دلیل اینکه رابطه جنسی خارج از چارچوب خانواده در این روزها به راحتی در دسترس قرار دارد این انگیزه قوی به نوعی برای بعضی جوانان عملاً حذف شده است.

• وحشت از طلاق و جدایی و عواقب اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن یکی دیگر از دلال گریز مردان از ازدواج است . درد و رنج های عاطفی حاصل از جدایی برای مردان بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد و همچنین به علت بار اقتصادی که طلاق برای مردان به همراه دارد مردان را از ازدواج ناموفق وحشت زده کرده است.

• کم توجهی به دین و ملزم نبودن به دستورات دین مبین جهت تشکیل خانواده نیز باعث ازدواج گریزی جوانان گردیده است و باید این نکته مورد توجه ویژه قرار گیرد که ازدواج فقط ارضاء غریزه جنسی نیست بلکه دین مبین اسلام با تشویق جوانان به ازدواج می خواهد زن و مرد را به کمال انسانی خویش رهنمود سازد.

• از عمده ترین مسائلی که باعث دلزدگی پسران جوان به ازدواج می گردد مشکلات اقتصادی و بیکاری است . به دلایل مشکلات اقتصادی که این روزها جامعه ما با آن دست به گریبان است و همچنین نرخ بالای بیکاری پسران ترجیح می دهند خود را درگیر مسئله ازدواج و هزینه های بالای آن نکنند و به دلیل افزایش ازدواج های تجملاتی و فاصله گرفتن از ازدواج های آسان این مسئله بیشتر خود نمایی می کند.

عشق یکی دیگر از چالش های پیش روی ازدواج است بسیاری از دختران تصور می کنند که باید قبل از ازدواج عاشق شوند و بعد ازدواج کنند و سالها به دنبال عشق گمشده خود می گردند و زمانی به خود می آیند که سن ازدواج آنها گذشته است

دختران فراری
سن ازدواج در دختران نیز یک سیر صعودی را طی کرده است ، دختران جوان نیز این روزها دلایلی را برای ازدواج نکردن برای خود دارند که این دلایل بیشتر مربوط می شود به پیدا نکردن فرد مناسب جهت ازدواج . از جمله دلایلی که برای به تعویق افتاده ازدواج دختران می توان به امور زیر اشاره کرد:

• از دیدگاه بسیاری از دختران جوان ، نسل مردان خوب منقرض شده است و آنها با این باور رو به رو هستند که نمی توانند مرد ایده آل خود را پیدا کنند . بسیاری از دختران نقاط ضعف خود را نادیده می گیرند و فقط به نقاط منفی طرف مقابل توجه می کنند و به علت دارا نبودن تمام شرایطی که از نظر آنها ایده آل است خواستگاران خود را رد می کنند . در بعضی مواقع اگر به خصوصیات مردان ایده آل از دیدگاه این دختران توجه کنید مشاهده می کنید که این انسان ایده آل قطعاً بر روی کره زمین یافت نخواهد شد.

• افزایش میل به ادامه تحصیل در دختران نیز یکی از عوامل به تعویق افتادن ازدواج است دختران امروزی دیگر نمی خواهند فقط نقش زن خانه دار و مادر را ایفا کنند و برای رسیدن به جایگاه اقتصادی و اجتماعی در پی ادامه تحصیل تا مدارج بالا هستد و ازدواج را در این مسیر یک مانع در نظر می گیرند.

• مسئله بعدی عدم توازن تحصیلی میان دو جنس است در سالهای گذشته تعداد دختران تحصیلکرده نسبت به پسران تفاوت چشمگیری داشته است و این مسئله باعث شده است که بسیاری از دختران حاضر به ازدواج با مردانی با تحصیلات پایین تر از خود نباشند.

• عشق یکی دیگر از چالش های پیش روی ازدواج است بسیاری از دختران تصور می کنند که باید قبل از ازدواج عاشق شوند و بعد ازدواج کنند و سالها به دنبال عشق گمشده خود می گردند و زمانی به خود می آیند که سن ازدواج آنها گذشته است.

• ارزیابی های دقیق و اعمال منطق افراطی نیز در مواجهه با خواستگاران باعث عدم ازدواج دختران می گردد این دسته از دختران خواستگارن خود را بیش از اندازه مورد ارزیابی و موشکافی قرار می دهند و با بروز کوچکترین تفاوت و اختلاف نظر خواستگار مورد نظر را رد می کنند در حالی که روان شناسان تاکید می کنند هیچ گاه دو انسان نمی توانند صد درصد با یکدیگر تفاهم اخلاقی و فکری داشته باشند.
اینها گوشه ای از دلایلی بود که باعث گریز جوانان از ازدواج می شود ولی نباید این نکته را فراموش کرد که پژوهش های مختلف نشان داده است که زنان و مردان متأهل در مجموع خوشبخت تر و راضی تر از مجرد ها هستند و احساس شادکامی بیشتری می کنند و این مسئله بخاطر حمایت های عاطفی و اجتماعی دو جانبه ای است که در ازدواج های موفق به چشم می خورد.

 

مرضیه لی حصاری

بخش کلوب ازدواج تبیان

دیدگاه شما

آخرین اخبار