به گزارش شبنم ها به نقل از زاهدانه، سارا تازه عروسی است که با مراجعه به مرکز مشاوره از خاطرات خوب و شیرین زندگیش با پدرام می گوید. از روزهای اولی که پدرام رفتار محبت آمیزی به او داشت اما اکنون پس از گذشت یکسال و نیم از زندگی مشترکشان پدرام دیگر حال و هوای آن روزها را ندارد، مدام بهانه گیری می کند یا خود را مشغول بازی با تلفن همراهش کرده و کمتر توجهی به سارا می کند.
پدرامی که رویای زندگی شیرین را در سر سارا پرورانده بود هم اینک کمتر علاقه و توجهی به همسرش نشان می دهد. روزها سرکار و شبها هم لحظه ای گوشی تلفن را از خود جدا نمی کند؛ به حدی که برخورد سرد او با همسرش سبب دلخوری و تنش میان آنها شده است.
سارا که دیگر از این اوضاع خسته شده است، در میان حرف هایش می گوید: اینکه پدرام مدام با گوشی تلفن خود سرگرم است من را وسوسه کرده و مدام به او شک دارم که مبادا بطور پنهانی با فرد دیگری در ارتباط باشد، می گوید مدتی است که فکرهای جور وا جور ذهنش را درگیر کرده و آرامش و آسایش را از او سلب کرده است.
از آنجایی که یکی از دلایل افراد برای تشکیل خانواده و ازدواج، به وجود آمدن حس آرامش و رفع نیاز عاطفی در کنار جنس مخالف است که اگر این نیاز مورد بی توجهی قرار بگیرد خود عاملی برای مشاجره و بگو مگو در بین زن و شوهر می شود.
مشاوره مرکز مهر در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه در خصوص رابطه زوجین در زندگی زناشویی اظهار داشت: دو موضوع اساسی و مهم در زندگی مشترک اعتماد و احترام است که اگر هرکدام از این دو آسیب ببیند باعث بوجود آمدن اختلاف و دلخوری در بین زوجین می شود.
حمیرا مهدوی فر افزود: شک در زندگی همه انسان ها وجود دارد و هر کدام از ما حداقل یک بار در زندگی آنرا تجربه کرده ایم که در این زمینه تجربه نشان داده اثرات زیانبار شک در زندگی زناشویی مخرب تر از بقیه موارد است که این امر خود می تواند بعضا دردسر ساز شود و زندگی را ویران کند.
وی گفت: شک از آن دسته موضوعاتی است که می تواند هم احترام و هم اعتماد را در زندگی زناشویی از بین ببرد و به تدریج پناهگاه امن خانه و زندگی مشترک را متزلزل کند.
این مشاور با اشاره به اینکه حس مالکیت در همه انسانها نهفته است، بیان کرد: اغلب افراد نسبت به شی یا چیزی که دوست دارند احساس مالکیت می کنند و این حس در آنها منجر به یک ترس می شود که مبادا با کوچکترین اشتباه یا نقصی فرد مقابل را از دست بدهد.
وی ادامه داد: این دسته از افراد بعلت این ترس انگار در وجودشان چیزی کم دارند که جایش را خالی احساس می کنند از اینرو برای پر کردن آمن کمبود رفتارهای شکاکانه از خود بروز می دهند که باید در این مورد گفت این شک نسبت به خودشان است و رفتار و اتفاقات طرف مقابل آینه ای برای آن ها می شود تا خودشان را ببینند.
مهدوی با بیان اینکه برخی از زنان وقتی می بینند همسرانشان کوچکترین کم توجهی به آنها دارند اقدام به کنترل و چک کردن شوهر می کنند، گفت: چک کردن یعنی عدم اعتماد به طرف مقابل، وقتی شما همه چیز همسرتان را کنترل کنید او نیز به خود اجازه می دهد که همه چیز شما را کنترل کند، در این میان مرتبا به دنبال پیدا کردن نقطه ضعف از یکدیگر هستید و به همین خاطر همه اعتمادها از بین می رود. در این حالت به جای اینکه وقت خود را صرف محبت کردن به هم کنند صرف اتهام زدن به هم و ایراد گرفتن از یکدیگر می کنند و اینگونه است که در زندگی احساس ناامنی بوجود می آید.
وی با بیان اینکه رعایت حریم خصوصی در بین افراد حائز اهمیت است، اظهار داشت: زوج های جوان باید بدانند که اگر از همان ابتدا در زندگی زناشویی شروع به کنترل همسرشان کنند، او را به سمت غیرمتعهد شدن سوق داده که با اینگونه رفتار و کردار باعث دوری و فاصله در بین یکدیگر خواهید شد.
این کارشناس با اشاره به اینکه شک کردن در افراد نشانه ضعف در اعتماد به نفس است، بیان کرد: وجود فرد شکاک در زندگی باعث بوجود آمدن مشکلات بی شماری می شود که نمونه آن محدود کردن و محروم سازی همسر در ورود به مسائل مختلف در عرصه اجتماعی یا خانوادگی است.
مهدوی در پایان با بیان اینکه انسان شکاک در جامعه جایگاهی ندارد، خاطر نشان کرد: شک از صفاتی است که هم دنیا و آخرت انسان را دچار مشکل می کند و هم کانون گرم خانواده ها را به ورطه نابودی می کشاند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما