6. بهمن 1398 - 20:46   |   کد مطلب: 7790
بی بندوباری دریایی با عمق بسیار است که هر چه در آن غور کنی بیشتر تو را از ساحل امنیت دور می‌کند! ساحلی که ابتدا از آن به اندازه یک تن به آب زدن، دور شده‌ای و اما در طولانی مدت امواج سهمگینش تو را به ورطه نابودی و غرق شدن در فساد می‌کشاند و در این بین زنان مجرد و متأهل هر دو به یک اندازه قربانی هستند.
فرقی ندارد، مجرد باشی یا متأهل!/ دریای بی بندوباری، ساحل آرامش ندارد

به گزارش شبنم ها به نقل از  پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، یکی از مهم‌ترین پیامدهای فردی بی‌توجهی به جنگ نرم فرهنگی در حوزه زنان، پدیده  جلوه‌گری در دختران و زنان به اصطلاح خیابان‌گرد و شیوع رفتارهای خارج از عرف در برقراری ارتباطات اجتماعی است به نحوی که با از بین رفتن حدود عرفی و دینی ارتباط بین دختر و پسر در جامعه به خصوص در مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها خواسته و ناخواسته به مقوله‌ای به نام فساد رفتاری و جنسی در حوزه‌های فرار از خانه، خیانت به همسر، لاابالیگری در امر انواع ازدواج‌های غیررسمی و زندگی با شریک جنسی و ... رو به رو می‌شویم.

دریای جلوه‌گری و بی‌بندوباری ساحل امن و آرام ندارد!

به راستی بی بندوباری دریایی با عمق بسیار است که هر چه در آن غور کنی بیشتر تو را از ساحل امنیت دور می‌کند! ساحلی که ابتدا از آن به اندازه یک تن به آب زدن، دور شده‌ای و اما در طولانی مدت امواج سهمگینش تو را به ورطه نابودی و غرق شدن در فساد می‌کشاند و در این بین زنان مجرد و متأهل هر دو به یک اندازه قربانی هستند.

جاده صاف شده ورود فرهنگ غربی با شبکه‌های موبایلی فرش شده است

میترا خسروبیک کارشناس مسائل اجتماعی و فرهنگی در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه شبکه‌های ماهواره‌ای در سال‌های نه چندان دور به عنوان جاده صاف کن مسیر پر خطر نفوذ فرهنگ غربی وارد خانواده‌ها شدند، می‌گوید: با پذیرش این سبک زندگی آزادانه غربی! حال نیاز به یک بستر برای مانور احساس می‌شد که شبکه‌های اینترنتی و شبکه‌های ارتباطی موبایلی مهم‌ترین نقش را در این زمینه بازی می‌کنند.

وی با بیان اینکه کاهش سن استفاده از شبکه‌های ارتباطی موبایلی در ایران به زیر 15 سال رسیده است، ادامه می‌دهد: براساس گفته اکثر دختران آسیب دیده از ارتباطات خارج از عرف با پسران، شروع دوستی‌ها و آشنایی‌ها از همین شبکه‌های موبایلی بوده است.

خسرویک با اشاره به اینکه برقراری این نوع ارتباطات در ابتدا به عنوان یک تفریح و سرگرمی برای افراد مطرح است، می‌افزاید: پیدا شدن عشق و عدم تمایز آن با عادت یا هوس یکی از مهم‌ترین دلایل عشق در دوران مجردی یا حتی تأهل است!

همه چیز را به گردن تأخیر در ازدواج نیندازیم!

وی در ادامه با تأکید بر اینکه عرف جامعه و همچنین تربیت دینی و ارزش‌های سنتی ما دست رد بر سینه بهانه تأخیر در ازدواج در بروز بیشتر فحشا می زند، می‌گوید: در این زمنیه باید به نحوه سبک زندگی یک مسلمان توجه بیشتر داشت اگر سبک زندگی ما تابعی از سبک زندگی غربی باشد ازدواج یا تجرد هیچ کدام تأثیر فزاینده ای بر این امر نخواهند گذاشت.

دوستی‌هایی با عمق کم که دوران تجرد را خوش می‌کند!

مریم حاجی صفری، که به قول خودش یکی از یک دنیا! دختر شکست خورده عشقی است، می‌گوید: نخستین ارتباطم با یک پسر برای ارضاء حس کنجکاوی و شناخت دنیای پسرانه بود، در فیلم‌های ماهواره‌ای عشق‌های زیبا و در عین حال متفاوت دختران و پسران اروپایی را می‌دیدم و دوست داشتم حس و حال آنها را تجربه کنم!

وی در ادامه با اشاره به اینکه  داشتن دوست پسر در بین دوستانم به عنوان یک مزیت است، می‌گوید: اکنون بیش از 15 پسر را در اد لیست‌های خصوصی گوشیم دارم، بالاخره یکی از این‌ها به ثمر می‌نشیند در غیر این صورت دوران تجرد خود را شاد گذرانده‌ام!

دختران عفیف و محجبه، نمودی از یک دختر خجول و غیراجتماعی!

سُها ایزدی دختر دیگری است که با آرایشی غلیظ و مانتوی بدن‌نما گویی خود را برای رفتن به چشن عروسی آماده کرده است، می‌گوید قصد دارم برای قدم زدن به خیابان برم.

وی در پاسخ به این سوال که در پس این خیایان گردی‌ها چه چیزی عایدش می‌شود می‌گوید: هیچ! فقط زمانی را با دوستانم خوش هستم! این دختر جوان با بیان اینکه این گونه تفریحات خالی از آزار و اذیت کلامی پسران نیست آن را نمک زندگی می‌داند!

سُها معتقد است هر چه خوش‌تیپ‌تر باشی پسران بیشتری تمایل ارتباط گیری با تو را دارند و این حس غرور و اعتماد به نفس  آدم را بالا می‌برد، وقتی بخشی از جامعه این دوستی‌ها را پذیرفته است و گاها این دوستی‌ها به ازدواج ختم می‌شود چرا خود را محدود به فضای بسته سنت‌‌هایی کنم که مرا دختری خجول و غیراجتماعی بار می‌آورد!

 

زنگ خطری برای زنان متأهل  

 البته این روابط خارج از عرف در جامعه فقط مخصوص دختران نیست بلکه متأسفانه شاهد رفتارهایی از این دست از سوی زنان متأهل هستیم. زنانی که توسط همین ارتباطات مجازی کارشان به ارتباط دیداری یا حتی طلاق یا خیانت کشیده شده است.

خیانت زنان پدیده‌ای که بنابر هشدار روانشناسان در حال تبدیل شدن به یک سونامی علیه خانواده است.

الهه مولاعلی مشاور خانواده با استناد بر برخی از آمارهای رسمی ارائه شده از سوی مدیر کل آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در شهریور ماه امسال، می‌گوید:  در کل کشور بر اساس آخرین آمار سالانه 22.6 درصد، نسبت ثبت طلاق به ازای هر 100 ازدواج است. در اوایل دهه 70 این آمار 6.3 درصد،‌ اوایل دهه 80 به 8.3  رسیده و اواسط دهه 80 از مرز 10 درصد عبور کرده و تا سال 93 از مرز 10 درصد عبور کرده است که این امر با توجه به آمار ارائه شده از سوی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص 20 سالگی به عنوان سن زنان تن فروشی که  اولین ازدواج دائم این زنان عموما 15 تا 18 سالگی است، تأمل برانگیزی است  .

وی ادامه با اشاره به سونامی خیانت در بین زنان متأهل می‌گوید: ترویج حس تنوع طلبی، پاسخ‌گویی خیانت با خیانت در برخی زا زنان و فقدان یک عامل بازدارنده در این عرصه احساس گناه را از فرد دور کرده و اگر این احساس با تهدیداتی از جانب مخاطب رو به رو شود باعث بروز گسترش و قبح شکنی برخی از معضلات اجتماعی می‌شود.

بی‌غیرتی و عدم پذیرش مسئولیت مردان، مهم‌ترین دلیل رونق بازار فساد !

شهره علی‌زاده، زن  37 است که با وجود یک پسر 17 ساله از ازدواج اول خود، سابقه 9 بار ازدواج موقت را دارد وی علت طلاق اول خود را عدم سازگاری و درک متقابل از سوی همسرش عنوان می‌کند و می‌گوید: ( اگر عقل الان را داشتم هرگز از همسرم جدا نمی‌شدم.)

وی در گفت و گو با خبرنگار طنین یاس با اشاره به اینکه پسرانی جوان تمایل بیشتری به زنان مطلقه دارند می‌گوید: شاید عدم مسئولیت‌‌ پذیری و در عین حال خوش گذرانی، تنوع‌‌طلبی از مهم‌ترین دلایل رونق بازار صیغه و حتی روسپیگری در جامعه باشد.

فحشا انسان را شبیه زنان کارتون خواب نمی‌کند!

وی فاصله زنان و دختران بدحجاب، جلوه‌‌گر و خیابانی را با زنان افتاده در دام فحشا، زیاد نمی‌داند و معتقد است از نشانه‌های انحراف مسیر زندگی، از بین رفتن حیا و عفت زن است شما اگر کمی دقت کنید متوجه می‌شوید که زنان خیابانی همگی ظاهری آراسته و حتی شیک‌پوش دارند و گاها با سیگاری خارجی در گوشه لب .. آنها شبیه کارتون خواب‌ها نیستند!

 

گرفتاری در بن بست فحشا فقط با یک خطای بزرگ

"حانیه ز" که مادر دو دختر است، اعتیادش را دلیل جدایی از همسرش می‌داند و می‌گوید: برای اولین بار از طریق دوستانم مصرف شیشه را یاد گرفتم و الان از هر نوع موادی که دستم بیاید استفاده می‌کنم.

وی با بیان اینکه خداروشکر هنوز کارم به تن فروشی نرسیده است، می‌گوید: اگر خانواده طردم نمی کردند الان در خانه‌ها آواره نبودم!

این زن 29 ساله با بیان اینکه بی خانمانی مهم‌ترین دلیل گرایش برخی از زنان به تن فروشی است می‌گوید برخی از دوستانش حتی با داشتن شغل مناسب نیز راضی به از دست دادن این موقعیت! نیستند، اما در کنار این زنان، دختران و زنانی هم هستند که با داشتن خانواده‌های سرشناس با یک خطا ار خانه طرد شده و دیگر روی برگشت به خانواده را ندارند و قطعا با داشتن شغلی مناسب می‌توانند به زندگی عادی خود برگردند.

 

بی خانمانی آغاز بیراه رفتن و به مقصد نرسیدن!

بی خانمانی که کار برخی از زنان را به روسپی گری می کشاند دردی است که پس دردهای زیادی به همراه دارد چرا که عدم اشتغال، فقر اقتصادی، اعتیاد، مبتلا شدن به بیماری‌های خطرناکی مانندمانند ایدز و هپاتیت،  افتادن در دام خانه‌‌‌های تیمی و به دنبال جذب سایر دختران بودن و ... از دردهایی است که درمان آن فوری تر از آن چیزی است که بخواهیم فقط برایش همایش و نشست برگزار کنیم.

متأسفانه آمار خروج دختران جوان به بهانه کار یا تفریح از مرزهای کشور به خارج و به کارگیری آنها در اموری مشابه آنچه که گفته شد نیز دغدغه دیگری است که باید به آن توجه ویژه داشت.

حل ریشه‌ای فساد یا سازماندهی، عقیم کردن و .. زنان مفسد، راه حل کدام است؟

حال باید اندیشید که آیا می‌شود، برای این پدیده نامبارک که متأسفانه نمود و بروز زیادی در سطح جامعه دارد بر اساس برنامه‌هایی مدون و کارآمد،  راه درمانی در پیش گرفت؟ یا اینکه باید بر پایه برخی از صحبت‌ها و نظریه‌های دور از شأن ملت و فرهنگ ایران به فکر سازماندهی و هویت بخشی به این گونه افراد بود، افرادی که با داشتن هویت شغلی و سازماندهی چند وقتی دیگر برای جلب سایر دختران و زنان ادعای آزادی در حقوق شهروندی و انتخاب مسیر  زندگی می‌کنند که در این صورت خدای ناکرده به جای اینکه هر  شهری یک مرکز ساماندهی به زنان خیابانی و  روسپی داشته باشد باید در هر محله خانه‌ای را برایشان آباد کرد!! ایا عقیم کردن یک زن روسپی، از گرفتار منجلاب روسپی شدن سایر دختران  و زنان جلوگیری می‌کند؟ سرشماری زنان روسپی آن هم فقط با این عنوان که تعداد آنها را بدانیم تا برایشان امکانات و محله های معروف درست کنیم، راه علاج است؟

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار