21. تير 1399 - 10:07   |   کد مطلب: 9641
انیمیشن خارجی «تینگا تینگا» بارزترین نمونه ای در تفکر داروین است؛ انیمیشنی که در قالب افسانه ها مدعی است می خواهد به سوالات کودکان ما پاسخ دهد...

به گزارش شبنم ها؛ به نقل از ندای اصفهان، این روزها با رشد فضای مجازی، آتئیستها یا همان بی خداهای طرفدار نظریه داروین نیز ظهور و بروز شدیدی از خود نشان داده اند که برای نوجوانان و جوانانی که چندان اهل تحقیق و استدلال عقلی نیستند می تواند خطرناک باشد. تفکراتی که پروفسور سید حسن نصر از شیعه پژوهان مشهور در مورد آن می گوید: «نظریه تکامل (داروین) ستون خیمه مدرنیسم است و اگر این ستون سقوط کند، کل خیمه بر سر مدرنیسم فرو خواهد ریخت. بنابراین به مانند یک ایدئولوژی با آن رفتار می شود، نه یک تئوری علمی که به اثبات رسیده است.»

اما خطرناک تر از آن حضور بی قید و بند تفکرات داروینیستی در صدا وسیماست! صداو سیما که در بخشهای مختلف در آثار دوبله شده علمی آن می توان روح داروینیسم را مشاهده کرد، انگار بدون نظارت یا دانایی در مورد این نظریه مستندهایی را در شبکه های مختلف از جمله شبکه ۴ سیما پخش می کند که تنها در جهت تثبیت فکری و اثبات «داروینیسم» است.

ولی از این خطرناک تر هم در رسانه ملی دیده ایم! ترجمه و دوبله سری انیمیشن هایی که از ابتدا به دنبال انتقال مفاهیم تفکری داروینیسم هستند از همه فعالیتهای نامبرده شده بدتر محسوب می شوند چرا که از اساس برای کوکان وجود خدا را با این مفاهیم منکر می شوند.

انیمیشن خارجی «تینگا تینگا» بارزترین نمونه ای است که این روزها از شبکه پویا در حال پخش است؛ انیمیشنی که مدعی است می خواهد به سوالات کودکان پاسخ دهد. هرچند در ابتدای انیمیشن دوبلرها می گویند «خیلی از این داستانها افسانه اند» ولی در کنار آن در متن اصلی که آن هم دوبله شده تاکید می شود که می خواهیم به سوالات کودکان جواب بدهیم.

سایت جام جم آنلاین وابسته به صداوسیما در مورد این انیمیشن می نویسد:

«کنجکاوی در کودکان همیشه زمینه‌ساز آموزش برای آنها بوده است. این کنجکاوی سبب شکل‌گیری پرسش‌هایی در ذهن کودک شده و او را وادار به یافتن پاسخی برای پرسش‌هایش می‌کند. مطرح کردن پرسش‌های احتمالی کودک و پاسخ دادن به آنها، یکی از روش‌های آموزش است. انیمیشن خارجی «تینگا تینگا» با هدف شناساندن حیوانات مختلف و ویژگی‌های هر یک، سوالاتی را برای برانگیختن حس کنجکاوی مخاطب مطرح می‌کند و سپس ضمن آموزش نکات جزئی، درصدد پاسخگویی به آنها برمی‌آید. شخصیت‌های اصلی انیمیشن تینگا تینگا میمون‌ها هستند. در واقع این میمون‌ها علاوه بر اجرای تیتراژ تا حدودی روایت داستان را نیز به عهده دارند. همه حیوانات مجموعه کاملا فانتزی طراحی شده‌اند. فیل با گوش‌های بزرگ به رنگ قرمز و سیاه یا شیر با یال‌های قرمز و طرحدار و میمون‌ها هم رنگ‌های عجیب و غریب دارند. همه این حیوانات رنگارنگ و عجیب اما زیبا کنار هم در یک جنگل خیالی به نام تینگا تینگا زندگی می‌کنند. این جنگل که در هر نما از آن تعداد محدودی درخت دیده می‌شود بستری است برای روایت داستان حیوانات مختلف و دوست داشتنی.»

اما در این انیمشن چه چیزهایی آموزش داده می شود؟!

برای مثال تینگا تینگا دلیل درازی گردن زرافه را بر اساس آموزه های نظریه تکامل داروین در قالب داستان چنین توصیف می کند: زرافه مشغول عسل خوردن از کندوی زنبورها بود که ناگهان سرش در درخت گیر می کند و زمانی که دوستانش سعی می کنند سر وی را بیرون بکشند سر او بخاطر این تلاش ها دارز می شود!

در این سریال موارد دیگر نظریه تکامل نیز به همین شکل ارائه می گردد (همچنین راوی این ماجرا یک میمون است که نمی توان به راحتی از انتخاب این کاراکتر عبور کرد). علت اینکه فیل خرطومش دراز است اینگونه بیان می شود که یک روز در حین درگیری با کروکودیل، دماغ فیل کشیده شد و تبدیل به خروطوم شد. علت اینکه لاکپشت دارای لاک صد تکه است این است که یک روز از آسمان سقوط کرده و به زمین خورده و صدف پشتش شکسته است و صد تکه شده. در این سریال غار عجیبی وجود دارد که حیوانات هرچه می خواهند از آن برمی دارند؛ فیل دو عاج خود را از این غار برمی دارد و میمون نیز برای خود یک دم انتخاب می کند. گوره خر ابتدا حیوانی یکدست سفید بود که لباس مشکی تنگی از این غار انتخاب کرد و پوشید که بر اثر فشار، لباس قاچ قاچ پاره شد و الآن خط های مشکی دارد و…(+)

ممکن است به نظر برسد اینها تنها استدلال های خنده دار و افسانه ای برای سرگرمی کودکان هستند ولی اینطور نیست؛ اولا در کل سریال بارها می گوید ما می خواهیم علل اتفاقات و سوالات بچه ها را پاسخ دهیم و درثانی این همه ماجرا نیست؛ داروین اصلا در همین زمینه فعالیت نموده او با نوشتن کتاب «خاستگاه گونه‌ها به وسیله انتخاب طبیعی» نظریه خود را بنا نهاد و این کتاب در حال حاظر مهمترین کتابی است که آفرینش را بدون خدا متصور می شود.

جالب اینجاست که شرکت یاهو نیز مدتی است برای جستجوی امن برای کودکان موتور جستجویی به همین نام راه اندازی کرده است. گفته می شود «thinga» نخستین موتور جستجوگر مخصوص کودکان است و شاید این هم تنها استفاده از یک برند برای معرفی موتور جستجو باشد اما انیمیشن تینگا در هر صورت به دور از بحث های اعتقادی ماست و نه تنها خدا در آن جایی ندارد بلکه استدلال های آن می تواند در نهادینه شدن تفکر الحادی موثر باشد و این یک زنگ خطر است.

در مقابل تفکر خدا محور، تفکر ماده محور سالهاست که با کمک قدرتمند رسانه ها و قدرتمندان جهان بر دنیا سایه افکنده است تفکری که ادعا می کند در جهان خدایی وجود ندارد و جهان به جای خالقی دانا و قادر زاییده ماده متراکم شده ای است که در طول زمان به اشکال مختلف تکامل یافته، تکاملی که باعث شده تا موجودات مختلف به اشکال گوناگون پدید آیند. این تفکر که ماده گرایان یا به قولی آتئیستها آن را تبلیغ می کنند اولین بار توسط فردی به اسم چارلز رابرت داروین که یک زیست شناس انگلیسی بود ارائه شد. تفکری که پرچم بی خدایی را در عصر حاضر در جهان به دست گرفته، هرچند بسیاری از برآمدگان و بزرگان این تفکر بعدها به اشتباهات خود پی برده و اعتراف نامه های گوناگونی در اثبات خدا درجهان به رشته تحریر در آورده اند (مانند آنتونی گاررارد نیوتن فلو، فیلسوف انگلیسی که از سردمداران بی خدایی محسوب می شد ولی سرانجام در اواخر عمر از این راه بازگشت و کتاب: «خداوند وجود دارد: چگونه رسواترین بی‌خدای جهان فکرش را تغییر داد» را در اثبات وجود خدا به رشته تحریر در آورد. این کتاب در فارسی با نام «هرکجا دلیل ما را می برد» ترجمه و منتشر شده است.)
___________

جمال طاهری

انتهای پیام/م

دیدگاه شما

آخرین اخبار