24. تير 1399 - 19:47   |   کد مطلب: 10474
خواص دارویی و مضرات هندوانه ترکیبات شیمیایی : هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد. در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است آب ۹۲ گرم پروتئین…

به گزارش شبنم ها به نقل از حیا : ، خواص دارویی و مضرات هندوانه عبارتند از:

ترکیبات شیمیایی :

هندوانه دارای اسید آمینه ای بنام سیترولین و موادی بنام کاروتن و لیکوپن و نوعی قند بنام مانیتول می باشد.
در صد گرم هندوانه مواد زیر موجود است
آب ۹۲ گرم
پروتئین ۰/۵ گرم
مواد چربی ۰/۲ گرم
نشاسته ۶ گرم
کلسیم ۰/۷ میلی گرم
فسفر ۱۰ میلی گرم
آهن ۰/۵ میلی گرم
سدیم ۱ گرم
پتاسیم ۱۰۰ میلی گرم
ویتامین آ ۶۰۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۰۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ث ۸ میلی گرم
تخم هندوانه دارای حدود ۳۰ درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند روغن بادام می باشد .

خواص دارویی

هندوانه از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است . گرما را برطرف می کند و بهترین میوه تابستان است .
– هندوانه مدر است و به پائین آوردن فشار خون کمک می کند
– هندوانه معده را تقویت می کند
– پوست سفید داخل هندوانه برای زخم گلو و دهان بسیار موثر است
– مغز تخمه هندوانه کرم های معده و روده را از بین می برد
– هندوانه برای ورم مثانه مفید است
– هندوانه بدن را تازه شاداب می کند
– هندوانه برای اشخاص گرم مزاج بسیار خوب است
– آب هندوانه مخلوط با سکنجبین علاج کننده یرقان و دفع کننده سنگ کلیه است
– برای خنک کردن بدن در روزهای گرم تابستان هندوانه را با شکر بخورید
– برای برطرف کردن تب و اخلاط بدن هندوانه را با شیر خشت بخورید
– برای رفع خارش بدن هندوانه را با تمبر هندی بخورید
– هندوانه را باید همیشه بین دو غذا خورد یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یکساعت قبل از غذا . زیرا اگر بلافاصله بعد از غذا خوزده شود در هضم غذا اختلال ایجاد می کند همچنین نباید آنرا با میوه های دیگر مخلوط کرد زیرا تولید نفخ شکم می کند .
هندوانه برای معده و کلیه مفید است
تحقیقات جدید نشان داد هندوانه یکی از سالم ترین میوه هاست و در سلامت معده و کلیه نقش مهمی دارد.
– هندوانه عطش را می نشاند
– پوست را مرطوب نگه می دارد
– تناسب اندام را حفظ می کند
– مکمل خوبی برای معده
– کمک کننده هضم و خون ساز است.
تخم هندوانه نیز فشار خون بالا را پایین می آورد و می توان از ریشه این میوه نیز برای جلوگیری از خونریزی استفاده کرد.
این گیاه عناصر زیادی دارد و باعث می شود انسان با استفاده از آن طی چند روز بویژه
در تابستان از آب و ویتامین های مختلف بی نیاز باشد. خوردن هندوانه ده ها برابر
بیشتر از سبزی جات و گوشت مفید است.
۹۲ درصد هندوانه آب است و باقی کمی مواد زلال و روغنی است. میزان قند هندوانه ۸ درصد و سرشار از ویتامین های آ و ث است. حتی هندوانه برای معالجه بیماری های کلیه نقرس و بواسیر نیز موثر است.

مضرات :

هندوانه برای اشخاص سرد مزاج و آنهائیکه دارای معده سرد می باشند مناسب نیست .
اینگونه اشخاص اگر می خواهند هندوانه بخورند باید آنرا با شکر ، ویا عسل و یا گل قند بخورند .
همچنین هندوانه در اشخاص سرد مزاج باعث درد مفاصل و ضعف جنسی می شود .

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار