به گزارش شبنم همدان به نقل از ایسنا : علی بهادری متخصص طب سنتی گفت: بوی بد دهان یک بیماری است که تقریبا در همه جوامع کم و بیش وجود دارد و در صورت عدم درمان میتواند منجر به آسیبهای جدی روحی و جسمی شود.
وی اضافه کرد: گرسنگی، خشکی دهان و عدم رعایت بهداشت، بیماریهایی نظیر گوش، حلق و بینی، التهاب سینوسها، لوزهها و در نهایت بیماریهای دستگاه گوارش و ریه از علل ابتلا به بوی بد دهان است.
بهادری با اشاره به علت بوی نامطبوع دهان، تصریح کرد: علاوه بر بیماریهای مذکور، باکتریهای مولد بوی دهان در سطح زبان وجود دارند که با مسواک زدن بر سطح زبان، برطرف میشوند اما گاهی بوی بد دهان با منشاء غیربیماری، خود را نشان میدهد که علت اصلی ایجاد آن عادات غذایی و کشیدن دخانیات است.
وی علت تنفس نامطبوع صبحگاهی را کاهش بزاق در موقع خواب و تخمیر موادغذایی توسط میکروبها دانست و گفت: معمولا با خوردن صبحانه این مشکل رفع میشود
متخصص طب سنتی، رفلاکس معده را از دیگر بیماریهایی دانست که باعث بوی بد دهان میشود ادامه داد: نفخ و ریفلاکس خود عامل بوی بد دهان است، باید دانست که کسی که مشکل معده دارد، بوی بد دهانش با مسواک از بین نمیرود. افرادی که دچار ترشحات پشت حلق هستند نیز دهانشان بوی بد میدهد.
وی افزود: افرادی که به بیماری رفلاکس معده مبتلا هستند نباید از دوغ و نوشابه استفاده کنند و همچنین از خوردن غذاهایی با رطوبت بالا نظیر گوجه و خیار پرهیز کنند.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه نفخ علل مختلفی دارد که ضعف هضم و سردی دستگاه گوارش از مهمترین عوامل آن است، اظهار کرد: خوردن غذاهایی نظیر حلیم، شله زرد و آش رشته یا پرخوری های بیش از حد باعث ایجاد نفخ میشود.
بهادری خاطرنشان کرد: وجود بلغم و صفرای متعفن در معده خود عاملی برای بوی بد دهان است که معمولا اگر صفرای متعفن در معده باشد، بوی بد دهان بعد از غذا خوردن از بین میرود و اگر بلغم متعفن در معده باشد، بوی بد دهان با غذا خوردن از بین نمیرود.
وی اضافه کرد: زمانی که بوی بد دهان با غذا خوردن از بین نمیرود، غذا سر دل تان میماند و نمیتوانید آن را خوب هضم کنید. به عنوان نکته اول باید بدانید خواب روز برای شما بسیار بد است و بوی بد دهانتان را تشدید میکند، بهترین درمان برای این افراد خوردن شربت سکنجبین عسلی است، یعنی سکنجبین را که اصولا با سرکه و شکر درست می کنید، این بار با سرکه و عسل آماده و میل کنید.
وی با بیان اینکه نوعی از بوی بد دهان هم به دلیل خراب شدن دندانها ایجاد میشود، بیان کرد: این افراد باید به دندانپزشک مراجعه کنند تا مشکل دندانهایشان را رفع کنند.
بهادری اضافه کرد: مالیدن پوست گردی تازه موجب تقویت لثهها شده و PH محیط دهان را تغییر داده و مانع عفونت میشود، بهتر است هفتهای چند بار پوست گردوی تازه را به لثهها بمالند.
وی با اشاره به اثرات مفید ترکیب سقز، کندر و عسل برای معده و دندان، خاطرنشان کرد: جوشانده "گلنار" به همراه "مورد" لثهها را تقویت کرده و از ترکیب سقز، کندر و عسل میتوان آدامس تهیه کرد و بعد از غذا آن را جوید که موجب تقویت معده بهبود هضم و تقویت دندان میشود.
به گزارش ایسنا، مطالعات پزشکی جدید نشان میدهد بوی بد دهان به گروه خاص و کوچکی از مردم منحصر نمیشود، بلکه افراد بسیاری نیز به این مشکل مبتلا هستند، ولی چون بدن غالباً با این بوها سازگاری پیدا میکند، بیمار آن را احساس نمیکند.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما