23. آذر 1395 - 16:08   |   کد مطلب: 14212
کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی گفت: ماده آکریل‌آمید در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند چیپس و خلال سیب‌زمینی سرخ‌شده، نان برشته، ته‌دیگ و محصولات غلات در درجه حرارت بالا به‌وجود می‌آید که همه بافت‌های بدن را در معرض سرطان قرار می‌دهد.
نان برشته ممنوع,شبنم همدان,ترکیب اسید آمینه,کربوهیدرات,چیپس,shabnamha.ir,afkl ih

به گزارش شبنم همدان به نقل از خبرگزاری تسنیم : آذر یعقوبی ــ کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه آکریل‌آمید ماده‌ای سفیدرنگ، بلوری، جامد و بی‌بو است، اظهار داشت: این ماده کوچک می‌تواند در بدن به‌طور غیرفعال انتشار پیدا کند و همه بافت‌های بدن را در معرض سرطان‌زایی آکریل‌آمید قرار دهد.

وی با اشاره به چگونگی تشکیل آکریل‌آمید اظهارکرد: این ماده بر اثر ترکیب اسید آمینه آسپاراژین با یک ماده قندی در مواد غذایی مثل گلوکز یا فروکتوز به‌وجود می‌آید.

یعقوبی افزود: آکریل‌آمید در مقادیر نسبتاً زیاد در غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند چیپس و خلال سیب‌زمینی سرخ‌شده، نان برشته، ته‌دیگ و محصولات غلات در درجه حرارت بالا (بالاتر از 120 درجه سانتی‌گراد) که پخته یا سرخ می‌شوند به‌وجود می‌آید، همچنین استفاده از سیگار به‌طور قابل توجهی باعث مواجهه با اکریل‌آمید می‌شود.

وی با اشاره به رابطه مستقیم بین تشکیل اکریل‌آمید و قهوه‌ای شدن در حین پخت گفت: هرچه سطح ماده غذایی، مدت زمان و درجه حرارت پخت بیشتری داشته باشد مقدار آکریل‌آمید بیشتری تولید می‌شود.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه، روش‌های پختنی ازجمله سرخ کردن، برشته و کباب کردن را علت به وجود آمدن اکریل‌آمید برشمرد و اظهار کرد: در بین انواع پخت، جوشیدن و مایکروویو کمتر اکریل‌آمید تشکیل می‌شود.

به گزارش ایفدانا ــ یعقوبی به جذب آسان و توزیع آکریل‌آمید از طریق جریان خون در سراسر بدن اشاره کرد و گفت: این ماده شیمیایی موجب مسمومیت سیستم عصبی و در نهایت سرطانزایی می‌شود.

وی کم کردن حرارت در مراحل مختلف آماده سازی غذایی و یا استفاده از حرارت غیرمستقیم در پخت، قراردادن سیب‌زمینی در آب، آبلیمو یا سرکه قبل از سرخ کردن و جلوگیری از قهوه‌ای شدن مواد در هنگام پخت را از راههای کاهش اکریل‌آمید برشمرد.

کارشناس کنترل کیفی آزمایشگاه به‌منظور پیشگیری از بیماری‌های ناشی از آکریل‌آمید رعایت نکات زیر را ضروری برشمرد: از خرید نان‌های خیلی برشته شده خودداری کنید و آنهایی را که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب کنید، از مصرف نان برشته حاشیه پیتزا به‌شدت پرهیز کرده و در صورت برشته شدن حاشیه آن را دور بیندازید، برای پختن کیک و پیتزا در سینی فر از کاغذ مخصوص استفاده کنید، برای خرید نان سوخاری آنهایی را که رنگ روشن دارند انتخاب و از مصرف بیسکویت و کلوچه‌هایی که سطح زیرین آنها سوخته است، بپرهیزید و برای تهیه ته‌دیگ از نان و سیب‌زمینی استفاده نکنید.

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار