به گزارش شبنم همدان به نقل از آرمان زنان : مادربزرگم می گفت در زمان های قدیم وسایل آرایشگرها یک بالش بود با یک قیچی و چاقوی کوچک. زنان آن روزها ابروها را با وسمه رنگ می کردند و موها را با حنا؛ اما صدای مدرنتیه که در همه جا پیچید و آرایشگاه ها و آرایشگران را هم به تسخیر کشید.
آرایشگاه های امروزی شده است مجموعه ای از یک مطب پزشکی که انگار آرایشگری در حواشی آن قرار دارد. انجام تاتو، تزریق ژل و بوتاکس که کار پزشکان متخصص است در آرایشگاه ها انجام می شود؛ این در حالی است که همه این کارها به پزشکان خبره ای نیاز دارد که کاربلد باشند و گرنه فردی که زیر دست آرایشگران عمل زیبایی هم انجام می دهد معلوم نیست چه بلایی به سرش می آید و متاسفانه برخی از زنان ناآگاه همچنان در تیررس نشانه های مهلک آرایشگرهای طبیب هستند.
طبابت و آرایشگری دو موضوع مهمی است که هر کدام تخصص های لازم نیاز دارد اما متاسفانه این روزها آرایشگرهایی که به دنبال پول بیشتری هستند این دو را در هم تنیده اند و از ماست کره می گیرند.
دریافت هزینه های گزاف از مشتریان ناآگاه برای انجام کارهایی که ممکن است ضرر و زیان داشته باشد داستانی است مفصل که عامل آن وجود گیشه های متنوع آرایشگری با انواع عکس ها و ژورنال های تبلیغاتی است که دامی شده است برای دریافت هزینه بیشتر از مشتریان از همه جا بی خبر.
در سال های گذشته اگر نگاهی به مجله های زنان و بولتن های ژرنالیستی بیندازیم می بینیم که از این دست حوادث کم نیستند؛ درست در سال گذشته بود که چند زن به دلیل خونریزی های زیاد و استفاده از وسایل غیر استریل در آرایشگاه ها سر از بیمارستان درآوردند و گاهی تا مرگ جانشان به خطر افتاد.
* دکان پر مشتری آرایشگاه ها
از همه این ها که بگذریم برخی از آرایشگاه های امروزی شده است محل فالگیری و کاشت ناخن و مژه و کارهای نامربوطی که باید متخصصان انجام دهند. هستند زنانی که با فالگیری زندگی شان را بازیچه حرف های بی سر و ته زنان فالگیر در آرایشگاه ها قرار می دهند و از ابتدای ورود تا خروج فقط پول می دهند و آرایشگرها آنها را سر کیسه می کنند.
(در همین زمینه بخوانید: در آرایشگاه های زیر زمینی چه می گذرد/ فالگیری، دکان پر مشتری آرایشگاه های زنانه)
آرایش و درمان از یک سو، اپیلاسیون کل بدن و انجام کارهایی از این دست به همراه آموزش رقص های عربی، ترکی و ایرانی از سویی دیگر آرایشگاه ها را به مامنی از مکان های چند وجهی تبدیل کرده است.
فاطمه دهقانپور، رئیس سابق اتحادیه آرایشگران زنانه در اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما اذعان کرد: در آرایشگاه ها نباید به جز موضوعات آرایش و پیرایش فعالیت دیگری انجام شود و اگر بازرسان از اجرای برنامه های دیگر در آرایشگاه ها خبر دهند آن مکان پلمب و آرایشگر متخلف دستگیر می شود و از انجام کار او ممانعت به عمل می آید.
در برخی دیگر از آرایشگاه ها راوی گری، فروش مواد و شیشه برای لاغری زنان داستان دیگری است که این مکان ها را به تلّی از فساد و تباهی کشانده است. به نظر می رسد که بازرسی واحدهای آرایشگاه های زنانه که از سوی اصناف صورت می گیرد ضعیف است و گرنه با این حجم از تخلف در آرایشگاه های زنانه باید جلوی متخلفان گرفته شود و آن ها به مجازات برسند.
* تلفیق زنان و مردان برای آموزش و یادگیری اصول آرایشگری
زهرا محبی یکی از آرایشگرهای اصفهانی که سال هاست به هنرجویان آموزش می دهد؛ او به خبرنگار ما گفت: چند ماه پیش یکی از همکاران به من گفت که می توانی چند هنرجوی خبره به من معرفی کنی تا در آرایشگاهم از آنها استفاده کنم. من با حرف او موافقت کردم و برای ابتدای کار یکی از هنرجویان را به او معرفی کردم. هنرجو روز اولی که به آن آرایشگاه رفته بود با ترس و دلهره برگشت و به من گفت چرا مرا به او معرفی کردید من نمی روم. وقتی علت را از او جویا شدم گفت: «ساعت دو بعدازظهر که به آرایشگاه رفتم دیدم که مردی در آرایشگاه نشسته و خانم آرایشگر در حال کوتاه کردن موهای اوست. از آرایشگاه بیرون آمدم. به من زنگ زد و گفت من ساعت های دو تا چهار و شب ها از ساعت ۲۰ تا ۲۲ مشتری مرد دارم، مگر اشکال دارد. به او حرفی نزدم و دیگر نرفتم.»
وی ادامه داد: بعد از آن متوجه شدم که خانم همکار به مردان هم آموزش می دهد چون مدعی است از آخرین متدهای آرایشگری آگاه است در حالی که چند باری به دبی سفر کرده و پوشاک و لوازم آرایشی آورده است.
محبی که خود یک بار سرزده به آن آرایشگاه رفته است؛ اضافه کرد: تلفیق زنان و مردان برای یادگیری یا آموزش دادن اصول آرایشگری از سوی مردان آرایشگر به زنان یا برعکس معضل دیگری است که در آرایشگاه های زیرزمینی اتفاق می افتد. مردان و زنان نامحرم در کنار هم و بر روی صورت و موی هم آرایشگری می آموزند که این موضوع با اصول و قواعد دین اسلام مغایرت دارد.
به گفته محبی، برخی از آرایشگرهای مرد و زن باعث خدشه دار شدن این شغل می شوند تا جایی که برخی از آنها با ایجاد کانال های تلگرامی و پیام هایی مبنی بر اینکه ما با آخرین متد کار می کنیم و ارزان ترین قیمت را دریافت می کنیم، آتش به دامن این شغل و غیرت عمومی جامعه می زنند.
وی تاکید کرد: یکی از زنان آرایشگر که مدعی است از سوی مقامات بلند پایه حمایت می شود کلاس های آموزشی مختلط برگزار کرده که همراه با مربی است و مدعی است از اداره فنی و حرفه ای مجوز این کار را دارد. او مدیر یک گروه تلگرامی است و گفته اگر ۲۰ نفر از همکاران را در گروه عضو کنید کلاس آموزشی برای شما با تخفیف ویژه ثبت نام می شود.
* حیازدایی و وضع نامناسب عفاف و حجاب در آرایشگاه های زنانه
مادری که نخواست نامش فاش شود و دخترش را برای آموزش آرایشگری به یکی از آموزشگاه ها فرستاده است؛ گفت: دخترم دو هفته به کلاس رفت و گفت نمی روم. او از وجود خانم هایی که با وضع پوشش نامناسب، آرایش های فجیع و ناخن های آنچنانی در آموزشگاه ها کار می کنند معترض بود و می گفت علاوه بر آن خانم ها عده ای هم برای فالگیری و راوی گری به آموزشگاه می آیند. به اعتقاد من باید به آرایشگری به عنوان یک شغل نگاه کرد نه اینکه همه مسائل در آن باشد به جز اصل آن که آرایشگری است.
این مادر ادامه داد: برخی از زنان بیکار که به دنبال اوقات فراغت هستند آرایشگاه ها را راهی برای فرار از بیکاری پیدا کرده اند و بدون تخصص وارد کارهایی شده اند که به جز آسیب برای این شغل موضوع دیگری ندارد.
یکی از کارشناسان اداره برق منطقه جنوب اصفهان هم که چند وقت پیش برای قطعی برق به یکی از آرایشگاه های زنانه منطقه اعزام می شود، گفت: وقتی وارد آرایشگاه شدم هیچ یک از خانم ها اهمیتی ندادند که یک مرد وارد آرایشگاه شده است و همه با همان وضع نامناسب حجاب و صورت های بزک کرده نشسته بودند؛ انگار نه انگار که یک مرد نامحرم وارد شده است. من نمی دانم در این مورد چه کسی مسئول است و به چه کسی می توان شکایت کرد.
* اعتراض پزشکان به انجام عمل های زیبایی در آرایشگاه های زنانه
در این میان پزشکان متخصص پوست و زیبایی هم از این موضوع معترض هستند و ادعا دارند اگر ما متخصص زیبایی هستیم پس مردم برای عمل های زیبایی سر دستی خود در آرایشگاه ها چه می کنند. به نظر می رسد که این موضوع باید واشکافی شود و مسئولان وزارت بهداشت و سازمان فنی و حرفه ای با عزمی جزم این موضوع را بررسی کنند تا افراد متخلف شناسایی شوند.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما