6. اسفند 1398 - 23:36   |   کد مطلب: 21190
نام بهار، همیشه با تازگی و نو شدن همراه است و پوشیدن لباس نو یکی از سنت های جدا نشدنی از عید نوروز بوده است، اما در حال حاضر عده کثیری تازگی بهار را دستاویزی برای مدگرایی و تجمل گرایی قرار داده اند.
تجمل گرایی,فرهنگ ایرانی,خرید,بازار,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها;

به گزارش شبنم همدان به نقل از راه دانا : روزهای پایانی سال فرصت خوبی برای خانواده ها تلقی می شود تا تغییراتی را در زندگی خود ایجاد کنند، این تغییرات که اغلب با تغییر دکور و فضای خانه همراه است، باعث شده تا برخی از افراد جامعه با انجام آن آرامش خانواده را ازبین ببرند.

بهار فصلی سرشار از یک رنگی و طراوت است اما عده ای با انجام کارهای نامناسب این یک رنگی را از بین می برند، چرا که با مطرح کردن موضوع تغییر دکوراسیون و انجام خریدهایی که ضرورتی ندارند، تعریف جدیدی از نوروز باستانی را در جامعه نشر می دهند.
از آنجایی که آداب و نوروز جزء فرهنگ ایرانیان محسوب می شود، حفظ آن ها از اهمیت زیادی برخوردار است، اما در سال های اخیر همزمان با فرا رسیدن اسفند ماه و نزدیک شدن به نوروز، متاسفانه شاهد رخنه کردن فرهنگ دیگر کشورها در فرهنگ اصیل ایرانی هستیم.
فراموشی فرهنگ صحیح خرید کردن از عمده دلایلی است که موجب بروز تجمل گرایی در جامعه شده است، چرا که اغلب مردم از بدون نظر گرفتن میزان حقوق خود و توجه به تطابق دادن میزان خرید خود با آن اقدام به خرید وسایلی می کنند که جز برهم زدن آرامش خانواده ثمره ای ندارد.
این روزها با عبور از میان مغازه هایی که هر کدام صاحبان آن ها، برای جلوه دادن بهتر کالای خود از تزیینات مختلفی استفاده کردند را مشاهده خواهیم، که اغلب مردم نیز با دیدن آن ها و زیبایی شان برای خرید اقدام می کنند.
 
با توجه به اینکه در کتب اسلامی نیز به ضرورت دوری از تجمل گرایی و آثار آن در زندگی ها اشاره شده است، و اکنون نیز این موضوع در جامعه به ویژه در ایام عید نوروز در حال گسترش است، نظرات شهروندان هرمزگانی را در این رابطه جویا شدیم.
 
نقش رسانه ها در ترویج تجمل گرایی
 
مریم چراغی ، شهروند هرمزگانی در گفت و گو با خبرنگار هرمزپرس؛ با اشاره به گسترش تجمل گرایی در جامعه ، اظهار کرد:  برخی از افراد به طور مکرر اقدام به خرید وسایلی می کنند که شاید حتی از آن ها استفاده ای نکنند.
 
شهروند هرمزگانی افزود: چشم و هم چشمی یکی از علت های اصلی است که فرهنگ سادگی را از بین برده و باعث شده تا خانواده ها را به سمت تجمل گرایی کشانده است.
 
چراغی با بیان اینکه ماهواره ها ترویج دهنده تجمل گرایی است، گفت: رسانه ها نقش مهمی در ایجاد فرهنگ های اسلامی و غیر اسلامی دارند، متاسفانه در اکثر فیلم ها خانه ها و مدل هایی به نمایش گذاشته می شود که این موضوع در واقع زمینه ساز رسوخ مبحث گرایی در بین اعضای خانواده ای می شود که آن فیم یا تبلیغ تلویزیونی را مشاهده کردند.
 
وی ادامه داد: در فرهنگ اسلامی و آداب و رسوم عیدانه ایرانی، به پوشیدن لباس نو و شادابی اشاره شده اما امروزه تلقی اکثر افراد از شادی و لباس نو پوشیدن اشتباه است که این موضوع متاسفانه موجب ایجاد دغدغه و نگرانی برای سرپرست خانواده شده است.
 
شهروند هرمزگانی بیان کرد: خانه تکانی یکی از سنت هایی است که هرساله خانواده در آستانه عید آن را انجام می دهند، اما امروزه تعبیر خانواده ها از خانه تکانی تغییرکرده و اکنون خانه تکانی به منزله تعویض وسایل منزل در در تفکرات افراد جای گرفته است.
 
چراغی با اشاره به اثرات منفی فضای مجازی در رابطه با تجمل گرایی خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی با به نمایش گذاشتن غذاها و لباس ها گران قیمت خود شاید بدون آگاهی از اینکه این کار می تواند اثرات بدی را در برخی افراد ایجاد کند،باعث می شوند افرادی که از نظر مالی مشکل دارند نیز اقدام به خرید وسایلی کنند که بابت آن باید هزینه زیادی را پرداخت کنند.
 
 
 خرید پارچه هایی که قیمتشان به اندازه نیمی از حقوق سرپرست خانواده است
 
محمد سمالی پارچه فروش هرمزگانی  در گفت و گو با خبرنگار هرمزپرس، با بیان اینکه برخی با وجود اینکه مشکلات مالی دارند اقدام به خرید پارچه های گران قیمت می کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکنون در آستانه سال جدید قرار داریم ، اکثر خانم ها برای خرید پارچه به مغازه مراجعه می کنند.
پارچه فروش در ادامه افزود: این افراد بدون توجه به  مسائل مالی خود، به بهانه عید نوروز پارچه هایی را انتخاب می کنند که شاید قیمت خرید آن ها نیمی از حقوق ماهیانه شان باشد.
 
سمالی تصریح کرد: تجمل گرایی و روی آوردن به خرید وسایل گران قیمت در گذشته کمتر بوده اما اکنون خانواده ها به جای الگو گیری از فرهنگی که در گذشته وجود داشته است، به دلیل مدگرایی اقدام به صرف هزینه های زیادی برای پوشیدن لباسی می کنند که فقط یک بار از آن استفاده می کنند.
 
وی تصریح کرد: افراد به دنبال خرید وسایلی هستند تا بتوانند به وسیله ی آن زندگی خود را به نمایش بگذارند، که متاسفانه این موضوع باعث می شود کودکان آنان نیز در بزرگسالی همین رویه را ادامه دهد.
 
پارچه فروش با اشاره به اینکه تجمل گرایی زمینه ساز ایحاد اختلاف بین اعضای خانواده می شود، خاطرنشان کرد:تجمل گرایی موضوعی است که افراد را درگیر خود کرده و ایام عید که زمان خوش گذرانی و تفریح است، ذهن این افراد درگیر پرداخت پول هایی است که از دیگران قرض گرفته اند تا لباس بخرند.
 
اسراف در غذا، نوعی تجمل گرایی است
 
مینا سالارمنش شهروند هرمزگانی در گفت و گو با خبرنگار هرمزپرس؛ اظهار کرد: تجمل گرایی اکنون نه تنها در زمینه ی پوشش و وسایل منزل در حال گسترش است، بلکه در زمینه موادغذایی نیز تجمل وجود دارد.
 
سالارمنش افزود: اسراف یکی از شاخه های تجمل گرایی به شمار می آید، که وجود آن مشکلاتی نه تنها برای اعضای خانواده بلکه برای اقوام که در تعطیلات عید به خانه آن ها مراجعه می کنند ایجاد می کند، چرا که مهمانان نگران این موضوع هستند که چطور می توانند از افراد این خانواده در خانه ی خود پذیرایی کنند.
 
وی خاطر نشان کرد: نهادینه کردن فرهنگ دوری از اسراف و تجمل گرایی قطعا نیازمند همکاری و همراهی خود مردم جامعه است، زیرا هر فرد به واسطه اجرای تجمل در خانواده خود این موضوع را در خانواده پایه گذاری کرده است.

 

 هرمزپرس

انتهای پیام/ص

 

تجمل گرایی,فرهنگ ایرانی,خرید,بازار,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها;
تجمل گرایی,فرهنگ ایرانی,خرید,بازار,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها;

دیدگاه شما

آخرین اخبار