این محصولات با بهکار بردن مرغوبترین مواداولیه و بهرهگیری از دانش روز، قابلیت پخت انواع غذاهای سنتی و غیرسنتی را در حداقل زمان ممکن برای شما به ارمغان میآورند؛ تبلیغاتی از این دست در حال حاضر به دلیل مشغله زیاد بسیار به گوش میرسد. وقت کم، مشغله زیاد و بیشتر از همه مدیریت نکردن زمان که تنبلی هم چاشنی آن میشود دلایلی شدهاند که استقبال مردم از خرید و مصرف محصولات غذایی و چاشنیهای آماده و نیمهآماده بیشتر شود؛ غافل از اینکه چنین محصولاتی که چاشنی آنها از قبل آماده شده، از نظر ارزش غذایی درمقایسه با موادغذاییای که مواداولیه آن بهصورت تازه و طبیعی استفاده میشود، پایینتر است.
براساس علم تغذیه، اگر در روند تولید هر خوراکیای، فرایند بیشتری روی یک مادهغذایی انجام شود، موادمغذی آن مانند ویتامین و املاح کاهش و دانسیته کالری آن افزایش پیدا میکند. از این رو مصرف چنین فراوردههایی بهخصوص در گروههای آسیبپذیر جامعه که در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات آنها دریافت کالری زیاد و کاهش دریافت موادمغذی است، ایده مناسبی نیست.
هرچند تولید چنین فراوردهایی در صنایع غذایی به دلیل کوتاهشدن زمان است تا فرد بتواند خوراک موردعلاقه خود را در زمانی کوتاه طبخ کند اما این مساله دلیلی بر ارجحیت مصرف این چاشنیها نیست زیرا از نظر علم تغذیه و سلامت فاصله زیادی بین آنها و خوراکیهای طبیعی است بنابراین بهتر است در تهیه غذا برای خوشطعم کردن آن، انواع چاشنیها را بهصورت تازه استفاده کنید.
البته نکتهای که باید هنگام استفاده از چاشنیها به آن توجه داشته باشید، زمان استفاده از آنهاست. یکی از چاشنیها و ادویه های پرمصرف در تهیه غذاها، زردچوبه است که حاوی مقادیر بالایی کورکومین (نوعی آنتیاکسیدان طبیعی) است که در برابر نور، حرارت و اکسیداسیون بسیار حساس است و به همین دلیل اگر در ابتدای پخت به غذا اضافه شود و مدت زمان حرارت هم بالا باشد، مسلما احتمال از بینرفتن این ترکیب بیش از زمانی خواهد بود که در مرحله آخر طبخ افزوده شود. خلاصه اینکه بهتر است تمام ادویه ها را در مراحل پایانی به ماده غذایی اضافه کنید.
پرشین وی/
دیدگاه شما