11. دى 1398 - 13:25   |   کد مطلب: 8103
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد همدان گفت: استرس زنان را زودتر از مردان به دوران پیری می‌رساند.
استرس زنان را زودتر از مردان پیر می‌کند

به گزارش شبنم ها به نقل از ایسنا، منطقه همدان، حجت‌الاسلام "سعید دینی" در کارگاه معیارهای انتخاب همسر نکات مهمی در خصوص معیارهای اصلی گزینش همسر مطرح کرد و نزدیک بودن خصوصیات را از نکات اساسی در این مورد برشمرد.

وی یکی از این ملاک‌های گزینش همسر را ملاک جسمانی دانست و افزود: فرد نمی‌تواند تنها از روی ترحم یا برخورد احساسی بطور مثال با یک معلول ازدواج کند، در حالیکه خود سالم است، بنابراین سلامت جسمانی و ظاهری بسیار مهم است.

وی به اختلاف سنی به عنوان یکی از معیارهای مهم گزینش همسر اشاره و تصریح کرد: بیش از 4 سال اختلاف مشکلات روحی، اقتصادی و اجتماعی برای همسر و فرزندان به وجود می‌آورد به علت اینکه یکی از والدین زودتر به مرحله پیری و شکستگی می‌رسد.

وی با بیان اینکه تنها سن بیولوژیک مهم نیست بلکه مرد باید از نظر رشد فکری و روانی اندکی بزرگتر از زن باشد، ادامه داد: استرس زنان را زودتر از مردان به دوران پیری می‌رساند در حالیکه زن باید به دنبال مردم دوران پیری را تجربه کند.

وی ملاک بعدی را زیبایی ظاهری و جسمانی دانست و افزود: در این معیار باید زیبایی نسبی و مقایسه با زیبایی خود صورت پذیرد به طوریکه ازدواج فردی قدکوتاه با فردی بسیار بلندقامت و یا فردی زیبا با کسی که فاقد زیبایی نسبی است، امکان اختلاف زوجین را در آینده فراهم می‌کند.

این کارشناس مسائل خانواده و ازدواج با بیان اینکه زیبایی باطنی افراد باید مدنظر قرار گیرد، خاطرنشان کرد: یک مرد دارای زیبایی باطنی و اخلاق خوب و حسنه در نظر همسرش می‌تواند زیباترین فرد جلوه کند و در مقابل گاهی فردی خوش زبان باطنی سیاه دارد و سیرت خوبی ندارد.

وی با اشاره به اینکه هدف فرد از ازدواج می‌تواند به عنوان یک معیار مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: گاهی انگیزه تنها ازدواج نیست و افراد به علت موقعیت مالی خانواده فرد مقابل تمایل به ازدواج دارند.

دینی در ادامه به ملاک‌های روانشناختی در گزینش همسر اشاره کرد و گفت: همتایی در هوشمندی، رفتار و اخلاق شایسته، سنجیده‌گویی و کنترل زبان، کنترل احساس و هیجان‌ها، میانه‌روی، دوراندیشی و آینده‌نگری، انتقادپذیری، قدرت تشخیص و تجزیه و تحلیل، استقلال فکری و حسن خلق از جمله این ملاک‌ها به شمار می‌آیند.

وی در ادامه به ملاک‌‌های اقتصادی اشاره کرد و افزود: در این ملاک از جانب مرد توانایی اداره خانواده و از جانب زن تونایی اداره کردن خانه و یاری مرد مهم است.

به گفته این کارشناس مسائل خانواده و ازدواج، تناسب مالی نسبی طرفین و شغل مناسب پسر از جمله ملاک‌های اقتصادی مهم محسوب می‌شوند.

وی به ملاک‌های اعتقادی شامل تقوا و پرهیزگاری و دوری از گناه اشاره کرد و گفت: بازگو کردن صادقانه خصوصیات خود می‌تواند از بسیاری آسیب‌ها در آینده جلوگیری کند پس افراد باید در هنگام انتخاب، نفاق و دورویی در خصوص این مسأله مهم نداشته باشند.

دینی در پایان به ملاک‌های فرهنگی شامل آداب و رسوم رایج خانوادگی، همسانی اعتقادی و همسانی فرهنگی اشاره کرد.

 کارگاه معیارهای انتخاب همسر از سلسسله کارگاه‌های ازدواج و خانواده بود که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه بوعلی‌سینا برگزار شد.

انتهای پیام /

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار