27. فروردين 1403 - 10:55   |   کد مطلب: 25559

به گزارش شبنم‌ها  آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی با بیان اینکه در رابطه با مسئله موشکی و پهبادی کشور صحبت‌ها زیاد بوده، عنوان کرد: قدرت موشکی ایران همیشه یکی از بحث‌های فضای رسانه‌‌های مختلف بوده و مورد گفتگو قرار می‌گرفت.

 

او اضافه کرد: اتفاقی که در چند شب گذشته رقم خورد، این صحبت‌ها و نکاتی که رقم می‌خورد را به وضوح نشان داد که قدرت موشکی ایران واقعیت داشته و تنها رجزخوانی صرف نبوده است.

 

27. فروردين 1403 - 10:00   |   کد مطلب: 25557

لیلا صفری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبنم‌ها با بیان اینکه عواملی همچون مقایسه کردن، درک نکردن، گفتگو نداشتن و بسیار از عوامل دیگر باعث تخریب روابط زوجین می‌شود، گفت: در مقابل عواملی نیز وجود دارند که تحکیم‌بخش زندگی زوجین می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه رابطه زوجین باید صمیمیت داشته باشد، افزود: یکی از راه‌های ایجاد این صمیمیت، گوش دادن فعال است که البته نه تنها به روابط زوجین کمک می‌کند بلکه مهارت ارتباطی مهمی برای ارتباطات میان فردی در جامعه است.

 

27. فروردين 1403 - 9:56   |   کد مطلب: 25555
همدان-ایرنا- مدیرکل حج و زیارت استان همدان گفت: امسال هزار و ۲۱۹ زائر از این استان در قالب ۱۷ کاروان به سرزمین وحی مشرف خواهند شد.

به گزارش شبنم ها، حمیدرضا واحدنژاد اظهار کرد: در حال حاضر ثبت‌نام تمامی کاروان‌ها انجام شده و در حال بررسی سلامت جسمانی زائران هستیم.

 

وی ادامه داد: سلامت جسمانی زائران از منظر بیماری‌های زمینه‌ای همچون فشار خون، قند خون، مشکل قلبی و اعتیاد بررسی می‌شود که در صورت دریافت تاییدیه پزشک کاروان به سفر حج اعزام خواهند شد.

 

مدیرکل حج و زیارت استان همدان اظهار کرد: طبق سنوات گذشته زائران استان‌های همدان و کردستان از فرودگاه همدان اعزام خواهند شد.

 

واحدنژاد ادامه داد: تمام متقاضیان اعزام برای سفر حج تمتع سال ۱۴۰۳ باید دارای گذرنامه حداقل با تاریخ اعتبار ۲۰ آذر ۱۴۰۳ باشند، به عبارتی تاریخ اعتبار گذرنامه حداقل تا هفت ماه از زمان اعزام باشد.

 

انتهای پیام/

27. فروردين 1403 - 8:57   |   کد مطلب: 25556
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با تأکید بر اینکه ۱۵ اردیبهشت مراتع استان به روی عشایر باز می‌شود، گفت: مراتع استان همدان هنوز برای چرای دام مناسب نیست به طوری‌که در نقاط بالادست تا ۱۵ اردیبهشت هم مناسب نیست.

به گزارش شبنم ها، اسفندیار خزایی با بیان اینکه خوشبختانه کنترل کوچ عشایر صورت گرفته و هنوز عشایر در استان حضور ندارند، اظهار کرد: با توجه به اعزام اکیپ‌هایی از کارشناسان منابع طبیعی و عشایری به مناطق قشلاقی و بارندگی‌های خوب در کشور باعث شده عشایر هنوز شروع به کوچ نکنند.

 

وی با تأکید بر همراهی خوب استان‌های میانبند تصریح کرد: اکیپ‌هایی از سازمان منابع طبیعی کشور به استان ایلام اعزام شدند و ۱۵ اردیبهشت درهای استان را به روی عشایر باز خواهیم کرد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان به روستائیان تأکید کرد: روستائیان توجه کنند استفاده از مراتع برای چرای دام روستایی از ۱۰ اردیبهشت است و قبل از این تاریخ اجازه چرای دام‌های خود در مراتع را ندارند.

 

خزایی با تأکید بر اینکه این‌گونه نیست که تنها به عشایر اجازه حضور در مراتع را ندهیم، خاطرنشان کرد: این گونه نیست که اجازه دهیم دام روستایی چراگاه‌های عشایری را تخریب کنند چراکه کنترل تنها برای دام عشایر نیست بلکه برای هر گونه دام مازاد است.

 

وی با بیان اینکه روستائیان از هر گونه چرای دام مازاد به ویژه در رویشگاه‌های عشایر خودداری کنند، ادامه داد: در صورت مشاهده چرای دام مازاد روستایی به طور قطع برخورد قانونی صورت می‌گیرد بنابراین به روستائیان توصیه می‌شود از چرای دام مازاد خود در مراتع خودداری کنند.

 

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان با تأکید بر اینکه امسال صدور مجوز برای هر گونه بهره‌برداری از مراتع استان را نخواهیم داشت، یادآور شد: امسال هیچ‌گونه مجوزی برای بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی و حتی جنگلی را نخواهیم داد.

 

خزایی با بیان اینکه امسال بهره‌برداری از گونه‌های مرتعی در استان نداریم، افزود: براساس عرف مردم برداشت‌هایی به صورت پراکنده خواهند داشت که اگر از گیاهان مجاز از جمله شنگ و غازیاقی باشد، مشکلی ندارد.

 

وی تصریح کرد: گونه‌های خوراکی مرتعی به سه دسته گیاهان مجاز، ممنوعه از جمله پیاز لاله واژگون، صعلب و کنگر و گونه‌های مجاز مشروط از جمله موسیر تقسیم می‌شوند که برداشت گیاه موسیر در مستثنیات مشکلی ندارد اما در مراتع برداشت هر گونه موسیر ممنوع است و مردم هر گونه برداشت این گیاه را به سامانه ۱۵۰۴ گزارش دهند.

انتهای پیام/

26. فروردين 1403 - 11:56   |   کد مطلب: 25554
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش استان همدان از برگزاری چهل و دومین مسابقات قرآن این اداره کل خبر داد و گفت: این رقابت با ۸۰۰ منتخب مرحله منطقه‌ای و شهرستانی مسابقات برگزار می‌شود.

به گزارش شبنم ها، عباس تجری، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش استان همدان در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: چهل و دومین مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان و فرهنگیان استان همدان با حضور ۸۰۰ منتخب مناطق و شهرستان‌ها از ۲۶ تا ۳۰ فروردین‌ماه در کانون مهدیه برگزار می‌شود.

 

وی یادآور شد: این مسابقات در ۱۲ رشته مختلف قرآنی برگزار می‌شود که شامل قرائت، حفظ، مداحی، اذان، احکام، دعاخوانی خواهران، صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه، تفسیر، انشای نماز و گفتمان مهدوی است.

 

تجری تصریح کرد: منتخبین این مسابقات در تابستان ۱۴۰۳ به مسابقات کشوری استان خراسان رضوی و مازندران اعزام خواهند شد. ۶۰۰ نفر از این شرکت کنندگان دانش آموز و ۲۰۰ نفر نیز فرهنگی هستند که از فردا، ۲۶ فروردین ماه با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. مسابقات تاکنون در کیفیت خوبی برگزار شده که امیدواریم منتخبین کشوری در رشته‌های مختلف داشته باشیم.

 

انتهای پیام

26. فروردين 1403 - 11:39   |   کد مطلب: 25552

به گزارش شبنم‌ها مشکل آب همدان بالاخره با تکمیل طرح آبرسانی از سد تالوار به همدان حل شد اما با رفع کم‌آبی و بعضاً بی‌آبی، طعم و مزه و سلامت آب شهر همدان موضوعی بود که در ماه‌های اخیر بر سر زبان‌ها افتاد.

دانشگاه علوم پزشکی همدان، آبفا، آب منطقه‌ای و دیگر مدیران و مسئولان استانی هر کدام بصورت مجزا سلامت آب همدان را تایید کردند.

سلامت آب همدان منطبق با استانداردهای جهانی است و به گفته مسئولان استانی حتی بالاتر از استاندارد بهداشت جهانی است.

26. فروردين 1403 - 9:44   |   کد مطلب: 25553
امام جمعه همدان با بیان اینکه مطالبه‌گری باید در دست جریان انقلابی باشد، گفت: در عرصه مطالبه‌گری حوزه علمیه می‌تواند پیش قدم شود و مرکز مطالبه‌گری‌ها باشد.

به گزارش شبنم ها، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله شعبانی شب گذشته در جمع مدیر و اساتید حوزه علمیه همدان، با تأکید بر لزوم ارتباط روحانیون با اقشار مختلف مردم، اظهار داشت: متاسفانه ساز و کار مناسبی برای بیان مطالبه‌گری در جامعه مشخص نیست.

 

وی با بیان اینکه مطالبه‌گری باید در دست جریان انقلابی باشد، گفت: در عرصه مطالبه‌گری حوزه علمیه می‌تواند پیش قدم شود و مرکز مطالبه‌گری‌ها باشد.

 

امام جمعه همدان، افزود: لازم است تا با گفت‌وگو و بررسی شرایط مختلف، سازوکاری مناسب برای مطالبه‌گری پیرو دغدغه‌های مردم طراحی شود.

 

وی خاطرنشان کرد: این مطالبه‌گری باید نسبت به همه مشکلات و دغدغه‌های مردم در زمینه‌های مختلف باشد نه یک موضوع خاص.

 

نماینده ولی فقیه در استان همدان، با تقدیر از اقدامات و تلاش‌های مدیران و اساتید حوزه در طول سال، اظهار کرد: برگزاری جلسات مسئولان و اساتید مدارس علمیه با طلاب و گفت‌وگو در فضایی آزاد دارای اثرات فراوانی است.

 

وی تأکید کرد: طلاب به صورت طبیب دوار بطبه با حضور اجتماعی بیشتر با اقشار مختلف مردم در کوچه و خیابان به گفت‌وگو پپردازند.

انتهای پیام/

25. فروردين 1403 - 12:00   |   کد مطلب: 25550

به گزارش شبنم‌ها، عصر، عصر ارتباطات است و رسانه‌، شاید بشود گفت، ما‌ در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که بسیاری از انسان‌ها بیشتر از اینکه با دیگر انسان‌ها ارتباط داشته باشند، با رسانه ارتباط دارند و شاید بهتر باشد که بگوییم با رسانه زندگی می‌کنند.

 

این رسانه‌ها هستند که دائما در حال جهت‌دهی به تمایلات ما هستند و برای ما تصمیم‌سازی می‌کنند.

 

البته این مطلب اظهر من‌الشمس است و توضیح واضحات است ولی شاید بیان این مقدمه از باب تاکید بیشتر لازم باشد.

 

25. فروردين 1403 - 11:34   |   کد مطلب: 25549

به گزارش شبنم‌ها حمیدرضا واحدنژاد، مدیرکل حج و زیارت استان همدان در گفت‌وگو با ایکنا از همدان اظهار کرد: امسال یک هزار و ۲۱۹ همدانی در قالب ۱۷ کاروان به سرزمین وحی مشرف خواهند شد.

 

وی گفت: در حال حاضر ثبت‌نام تمامی کاروان‌ها انجام شده و در حال بررسی سلامت جسمانی زائران هستیم، سلامت جسمانی زائران از منظر بیماری‌های زمینه‌ای همچون فشار خون‌، قند خون، مشکل قلبی، اعتیاد و... بررسی می‌شود که در صورت دریافت تأییدیه پزشک کاروان به سفر حج اعزام خواهند شد.

 

25. فروردين 1403 - 9:17   |   کد مطلب: 25548
شیوع حساسیت فصلی بین ماه‌های بهار تا شهریور به دلیل وجود گرده گیاهان در هوا بیشتر است و گرما، رطوبت و وزش باد از دیگر عوامل تشدیدکننده آن است.

به گزارش شبنم ها، در این خصوص با علی کریمی دکتر داخلی، پوست و مو به گفتگو پرداختیم.

حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی در چه فصل‌هایی شایع است؟

حساسیت فصلی یا آلرژی فصلی یکی از حساسیت‌های شایع است که معمولاً در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز، هنگامی که گیاهان گرده افشانی می‌کنند، بیشتر مشاهده می‌شود، این نوع حساسیت از استنشاق گرده گیاهان یا ورود آن‌ها به چشم حاصل می‌شود. درختانی مانند بلوط، نارون و افرا در بهار و گیاهانی چون علف دوروا و لوئیچه چمنی در فصل تابستان گرده افشانی می‌کنند.
این بیماری با آسم نیز همراهی دارد و در موارد بسیاری، افراد به هردوی این بیماری‌ها مبتلا هستند.

ممکن است عامل ژنتیکی باعث حساسیت شود؟

عامل ژنتیک یکی از عمده‌ترین دلایل ابتلاء به این حساسیت است.

به‌طوری‌که اگر پدر و مادری هر دو مبتلا به آلرژی باشند، به احتمال ۶۶ درصد، فرزندانشان به آلرژی فصلی گرفتار می‌شوند و اگر تنها یکی از والدین مبتلا باشد این احتمال به زیر ۶۰ درصد می‌رسد.

علت داشتن آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خارش چیست؟

هنگامی که فرد مبتلا به آلرژی، در معرض عوامل حساسیت زایی چون گرده گیاهان، گرد و خاک و غیره قرار می‌گیرد، بدن او نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد و موجب می‌شود تا سلولی به نام ماستوسیت از خود هیستامین ترشح کنند.، ترشح شدن هیستامین باعث به وجود آمدن نشانه‌هایی چون آبریزش بینی، سرفه، عطسه، خارش و غیره در بدن می‌شود.

هرچه تماس فرد با عامل ایجاد حساسیت بیشتر باشد، بیشتر احتمال دارد که به آلرژی مبتلا شود.

کرمهای آنتی بیونیک، ناخن مصنوعی، خالکوبی، پشم و موی حیوانات و عروسکهای پولیش عواملی هستند که می‌توانند به بروز و تشدید نشانه‌های حساسیت کمک کنند.

به بیان دیگر حساسیت یا آلرژی فصلی در اثر واکنش طبیعی بدن به عواملی به وجود می‌آید که بی‌ضرر هستند ولی دستگاه ایمنی بدن به شدت نسبت به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد.

از نشانه‌های دیگر حساست چیست؟

نشانه‌های آلرژی به علف‌ها و گندمیان مانند التهاب مخاط بینی است. عطسه، آبریزش بینی، خارش و اشک آمدن از چشم‌ها، احساس خارش در سقف دهان و پشت گلو از نشانه‌های این نوع حساسیت هستند. با توجه به فصل ممکن است علائم شدیدتری مانند سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و در برخی موارد افسردگی، کم اشتهایی و اختلال خواب نیز نمایان شوند. همچنین به علت گرفتگی سینوس‌ها، سردرد نیز می‌تواند از دیگر علائم این حساسیت باشد.

در فصل بهار، به دلیل وزیدن بادهای بهاری، گرده افشانی گل‌ها و شکوفه کردن درختان این نشانه‌ها بیشتر نمایان می‌شوند.

عامل تشدید حساسیت فصلی چیست؟

مصرف ادویه‌ها، خوراک‌هایی با بوی تند و مواد فرآوری شده یا سرخ کردنی نیز می‌توانند به تشدید نشانه‌های حساسیت فصلی کمک کنند.

چه نشانه‌هایی مربوط به آلرژی هستند و می‌توان آن را از سرماخوردگی متمایز کند؟

بیمار تب نمی‌کند.

ترشحات مخاطی رقیق و شفاف می‌باشند.

بیمار پی در پی و سریع عطسه می‌کند.

خارش گلو، بینی و گوش

این نشانه‌ها معمولاً بیش از ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشند.

با ارزیابی علائم و نشانه‌های بیمار و انجام معاینات فیزیکی، پزشکان می‌تواند تشخیص دهند که بیمار دارای حساسیت فصلی هست یا خیر.

 

آیا پزشک قادر به شناسایی عامل اصلی آلرژی می‌باشد؟

پس از تشخیص، پزشک قادر به شناسایی عامل اصلی آلرژیک می‌باشد و می‌تواند درمان را شروع کند. برای اینکار دو نوع آزمایش لازم است انجام شوند:آزمایش خون و آزمایش از طریق پوست، آزمایش پوستی به دو صورت انجام می‌شود: با چکاندن مقداری از عامل حساسیت زا (آلرژن) روی پوست بیمار و سوزن زدن به آن یا با تزریق مقداری آلرژن زیر پوست.

ابزارهای جایگزین دیگری نیز برای تشخیص آلرژی فصلی وجود دارند مانند: تست‌های آزمایشگاهی، تصویربرداری و آزمایش آندوسکوپی بینی.

در تست‌های آزمایشگاهی، پزشک مقداری از مخاط بینی را زیر میکروسکوپ بررسی می‌کند.

اگر فاکتورهای چون تعداد گلبول‌های سفید خون، افزایش یافته باشند نشان دهنده احتمال بروز آلرژی است.

درمان حساسیت فصلی چیست؟

درمان حساسیت فصلی می‌تواند شامل، استفاده از گیاهان دارویی، داروهای بدون نیاز به نسخه، تجویز آنتی هیستامین، یا نئوتادین استفاده از داروهای ضد احتقان، ایمونوتراپی و طب مکمل و جایگرین باشد. مؤثرترین راه دوری جستن از عامل ایجاد حساسیت است.

در صورتی که نشانه‌ها مربوط به بینی (مانند عطسه و آبریزش) مشاهده شوند، معمولاً تجویز آنتی هیستامین‌ها، اولین انتخاب است. ممکن است سودوافدرین تجویز شود تا گرفتگی بینی را تسکین دهد و خارش و سرفه را متوقف کند یا بنادریل و کلماستین تجویز شوند. با این حال، استفاده از آنتی هیستامین‌ها ممکن است به خواب‌آلودگی شدید منجر شوند بنابراین هنگام تجویز، به مصرف‌کنندگان آن‌ها توصیه می‌شود تا از کار کردن با دستگاه‌های سنگین و رانندگی خودداری کنند.

چه راهی برای کاهش نشانه‌های حساسیت وجود دارد؟

شستشوی سینوس‌ها و مجاری بینی با محلول آب نمک و پرهیز از در معرضِ باد و گردوخاک قرارگرفتن، با کاهش نشانه‌های حساسیت فصلی تأثیر مستقیم دارند.

نوشیدن مایعات فراوان به‌طور مداوم، باعث می‌شود که ترشحات تنفسی رقیق‌تر شوند و عامل حساسیت زا، اثر کمتری بر بدن بگذارد.

مطالعات جدید دانشگاه وندربیلت آمریکا نشان می‌دهد که علایم آلرژی فصلی در بیمارانی که از غذاهای حاوی پروبیوتیک استفاده می‌کنند، بهبود یافته‌است و کیفیت زندگی بهتری دارند.

‌در مصرف قرص‌های ضد آلرژی توجه داشته باشید که ممکن است خواب آور باشند و بهتر است در هنگام انجام کار‌های پرخطر استفاده نشوند.

 

انتهای پیام/

صفحه‌ها

اشتراک در شبنم ها RSS