به گزارش شبنم ها، به نقل از جام جم آنلاین ، دکتر عباس بصیری در گفتوگو با ایسنا، درباره عوامل خطر ابتلا به بیماری سنگ کلیه در افراد، گفت: اولا بیماری سنگ کلیه یک پایه خانوادگی و وراثتی دارد و مردم باید برای عدم ابتلا به آن نکاتی را رعایت کنند و بدانند کسانی که در خانوادههایشان سابقه سنگ کلیه وجود دارد، احتمال ابتلایشان به این بیماری بیش از سایرین است.
وی با بیان اینکه کسانی که در خانوادهشان سابقه بروز سنگ کلیه وجود داشته باشد باید مراقبتهای لازم را به عمل آورند و نسبت به علائم این بیماری حساس باشند، ادامه داد: موضوع مهم دیگر درباره بیماری سنگ کلیه وجود سنگسازی در اطفال است؛ چرا که کودکانی که کلیه سنگساز دارند، عمدتا زمینههای متابولیک و غیر عادی بودن در ترکیب ادرارشان وجود دارد.
بصیری، شایعترین سنگ کلیه در اطفال را سنگ سیستینی دانست و گفت: این نوع سنگ کلیه در اطفال بسیار شایع است و از طرفی قدرت تکرار زیادی دارد. بروز سنگ کلیه یک عامل خطر برای آنهاست که به آسیب کلیههای آنها منجر میشود.
وی با تاکید بر اهمیت سابقه خانوادگی در بروز سنگ کلیه، گفت: توصیه عمومی ما به افراد جامعه برای پیشگیری از ابتلا به سنگ، کلیه کاهش مصرف نمک است؛ چرا که نمک دشمن کلیه محسوب میشود و یکی از عوامل بسیار مهم بروز سنگ کلیه در کشور ما است.
رئیس انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه البته در کشور ما نیازی به کاهش مصرف مواد کلسیمدار مانند شیر، پنیر و ماست برای پیشگیری از بروز سنگ کلیه نیست، گفت: چرا که در کشور ما علت سنگسازی کلیه، کلسیم زیاد نیست و در نتیجه نباید مصرف این مواد را محدود کنیم، اما تاکید میکنم که مصرف نمک حتما باید در کشور کاهش یابد.
بصیری همچنین به مردم توصیه کرد که برای پیشگیری از سنگ کلیه به طور مرتب و زیاد مایعات بنوشند و در این باره گفت: آنچه که در پیشگیری از بروز سنگ کلیه موثر است، میزان آب مصرفی است نه نوع آن بنابراین هر چقدر مصرف آب بیشتر باشد از ابتلا به سنگ کلیه جلوگیری میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما