به گزارش شبنم همدان ،
مواد لازم برای پخت حلیم نذری:
گندم 400 گرم
گوشت 400 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن یا کره مقدار لازم
آب 10 لیوان . شکر و دارچین مقدار لازم
طرز تهیه و آماده کردن گندم
بیشتر برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده میکنند اما اگر گندم بدون پوست کنده در دسترس ندارید میتوانید گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک آبکش رد کنید تا پوست های آن کاملاگرفته شود.
طرز تهیه:
ابتدا گندم را 5 تا 7 ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود ، به این صورت مدت طبخ کاهش میابد.
گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل قابلمه کوچکی قرار دهید ، پیاز را پوست کرده و به 4 قسمت تقسیم کنید و داخل گوشت بریزید ، زردچوبه را هم اضافه کنید و شعله اجاق را روی درجه ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد و وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا رشته رشته کنید.
گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دیگری بریزید و روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم به قدری بپزید که نرم شود و دانه های آن به طور کامل له شوند ، دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقه ای آنرا هم بزنید ، اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید.
توجه کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن بصورت پوره نرم شوند ، اگر گندم با پوست مصرف کرده اید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید ، حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفتی در آمده با گوشتی که قبلا اماده کرده اید مخلوط کنید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.
پس از آماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین ، روغن حیوانی یا کره داغ و شکر تزئین کنید ، البته بعضی ها حلیم را با نمک و ابلیمو نیز مصرف میکنند که میتوان حلیم را را با دارچین تزئین نمود.
حلیم از کلمه حلم و بردباری گرفته شده و هنگام طبخ آن به حوصله زیادی نیاز دارید.
انتهای پیام/
دیدگاه شما