به گزارش شبنم همدان به نقل از ایسنا : فرزانه سرخوش با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان زیر سن بلوغ نباید به شکل آزادانه از فضای مجازی استفاده کنند گفت: آنها می توانند از سنین 12 یا 13 سالگی به شکل محدود از فضای اینترنت استفاده کنند و برای کاربرد دادههای علمی در زمینه درسی خود از این منبع اطلاعاتی بهره مند شود اما این به معنی استفاده مداوم از اینترنت و یا همراه داشتن همیشگی موبایل به شکل روزانه نیست.
وی با ابراز امیدواری از ممنوعیت استفاده و همراه داشتن تلفن همراه در مدارس کشور ادامه داد: واقعیت این است که کودکان نباید تا پایان تحصیلات مدرسه تلفن همراه داشته باشند چرا که مضرات این پدیده بیشتر از محسنات آن است. هرچند که استثنائاتی هم در استفاده از تلفن همراه وجود دارد. گاهی کودکان یا نوجوانان برای آرامش خاطر خانواده و اطلاع دادن به آنها از شرایط و مکانی که در آن هستند لازم است تا از این وسیله به شکل موقتی استفاده کنند و با آن تماس بگیرند.
این روانشناس در خصوص درخواست کودکان و نوجوانان از والدین برای تهیه تلفن همراه به خانوادهها توصیه کرد تا قاطعانه در مقابل درخواست فرزندشان مقاومت کنند و تصریح کرد: امواج تلفن همراه و استفاده مداوم از این وسیله بر رشد کودکان موثر است. از سوی دیگر به لحاظ روحی کسانی که به فضای مجازی و اینترنت اعتیاد پیدا می کنند از تعاملات چهره به چهره دور می مانند و این مسئله بر رشد اجتماعی کودک نیز تأثیر منفی دارد.
سرخوش با تاکید بر اینکه کودک نیاز دارد تا با سایر کودکان و بزرگسالان در ارتباط باشد و آموزشهای اجتماعی دریافت کند اظهار کرد: کودک باید برای رشد عاطفی در فضای دوستانه قرار بگیرد اما اگر قرار باشد تا این نیازها در فضای مجازی برطرف شوند، آنها در تعاملات اجتماعی با مشکلات زیادی رو به رو می شوند.
این روانشناس با تاکید بر اینکه رشد اجتماعی در دوران خاصی صورت می گیرد اضافه کرد: رابطه با افراد واقعی جامعه است که این آموزش ها را به کودک انتقال میدهد اما کودکان در فضای مجازی و استفاده از تلفن همراه با حجم زیادی از داده ها رو به رو می شوند که در زندگی روزمره و ارتباط با افراد واقعی به آنها نیاز ندارند. در حال حاضر حتی می بینیم که نسل جدید در حال فراموش کردن تعاملات اجتماعی و داد و ستدهای عاطفی مناسب سن خود هستند.
وی با انتقاد از عدم حساسیت والدین در خصوص مسائلی که رشد عاطفی اجتماعی کودکان را تهدید می کنند گفت: بهتر است والدین یکبار به شکل قاطعانه با این پدیده رو به رو شوند. نباید با گذر زمان از قاطعیت خود مبنی بر ممنوعیت استفاده دائمی از تلفن همراه بکاهند تا زمانی که رشد فرزندشان در خصوص استفاده از این وسایل کافی باشد.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما