28. آذر 1398 - 9:48   |   کد مطلب: 6676
موبایل یکی از محصولات فناوری است که مزایای بی شماری دارد. به ویژه در این عصر که موبایل تقریبا همه کار می‌کند و علاوه بر تلفن، دوربین، کامپیوتر، حسابدار و... نیز هست.هر چه زمان می‌گذرد استفاده از موبایل و دستگاه‌های الکترونیک در بچه‌ها بیشتر می‌شود؛ اما مسئله اینست که بسیاری از این وسایل باعث بروز بیماری می‌شوند.
 آسیب های تلفن همراه برای فرزندان

به گزارش ساجده، موبایل یکی از محصولات فناوری است که مزایای بی شماری دارد. به ویژه در این عصر که موبایل تقریبا همه کار می‌کند و علاوه بر تلفن، دوربین، کامپیوتر، حسابدار و... نیز هست. اما همین موبایل دوست‌داشتنی که نفس بسیاری از ما به آن وابسته است برای کودکان مضر و مخرب است. متاسفانه خیلی از والدین در مورد اینکه فرزندان کوچک آنها گوشی موبایل دارند، با افتخار صحبت می‌کنند. هر چه زمان می‌گذرد استفاده از موبایل و دستگاه‌های الکترونیک در بچه‌ها بیشتر می‌شود؛ اما مسئله اینست که بسیاری از این وسایل باعث بروز بیماری می‌شوند.

البته به گفته دکتر "کری کرفتون": ما مجبور نیستیم تمام وسایل الکترونیکی را دور بریزیم. اما باید با روشی متفاوت از آنها استفاده کنیم. در اولین قدم باید استانداردهای دولتی برای این وسایل تغییر کند و در سطح امنی که آثار بیولوژیک نداشته باشد ساخته شوند.

پژوهش‌هایی که اخیراً انجام شده است نتایج هشدار دهنده‌ای دارد. به طوری که مشخص کرده اشعه‌های الکتریکی باعث ناهنجاری‌های کروموزومی می‌شود و در صورتی که به مدت زیادی در معرض این امواج باشیم به سلول‌های مغزی آسیب می‌زند و حتی باعث شکسته شدن دی.ان.ای (DNA) می شود.

همچنین نقش والدین در کنترل فرزندان کاملاً بایسته است. آزاد گذاشتن کودک به هیچ عنوان روشنفکری نیست بلکه کاملاً برعکس نشانه بی توجهی است. گفتنی است داشتن موبایل در سنین پایین نیز علاقه و توجه به فرزندان نیست چون قطعاً معایب آن بیش از مزایا می باشد.

تلفن همراه تبدیل به اسباب بازی جدید کودکان و نوجوانان شده است؛ اغلب والدین در مورد تلفن همراه بی تفاوت هستند، غافل از این که این وسیله نه تنها خطر امواج خود روی سلامت کودک را دارد بلکه دیگر تنها وسیله ای برای تماس با دیگران نیست بلکه ابزاری فراتر از یک رایانه است  و نیازمند مراقبت.

 

 

 هرچند این گونه والدین برای رهایی از درخواست های گوناگون فرزندانشان ترجیح می دهند آنان را با موبایل سرگرم کنند، غافل از این که او را منزوی و گوشه گیر بار خواهند آورد و حتی باعث می شوند رفتار فرزندانشان ناهنجار شود.

بازی های عجیب و غریب قابل نصب روی گوشی های موبایل نیز از نگران کننده ترین مسائل است. زیرا با توجه به گیم ها و بازی های موجود که سرشار از خشونت، خیال پردازی و حتی هرزگی می باشند، آینده کودکان چندان روشن به نظر نمی رسد. به عقیده روان شناسان آن گونه که نسبت به نقش این بازی ها در پرورش خلاقیت و شکوفایی ذهن و اندیشه کودکان و نوجوانان تأکید می شود، باید از عواقب ناشی از افراط در انجام بازی ها و نامناسب بودن بازی ها با سن آنها نیز هشدارداد.

بحث اشعه های مضر تلفن همراه موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. کارشناسان سلامت هشدار داده اند کودکانی که در معرض امواج تلفن همراه قرار دارند چه در دوران جنینی و در رحم مادر و چه پس از تولد تا رسیدن به ۷ سالگی بیشتر با خطر بروز مشکلات رفتاری مواجه هستند. باید توجه داشت عمق نفوذ تشعشع الکترومغناطیسی ناشی از گوشی تلفن همراه در کودکان کمتر از۱۰ سال بیش از ۲ برابر بزرگسالان است. این میزان نفوذ برای کودکان کمتر از ۵ سال نیز به بیش از ۳ برابر می رسد. این در حالی است که کودکان به دلیل سیستم عصبی در حال رشد خود و جذب انرژی بیشتر نباید زیاد از تلفن همراه استفاده کنند.

در کنار این مسائل نباید مشکلات فرهنگی استفاده از تلفن همراه را از یاد برد.  در گذشته اگر پدر و مادری از دوستان فرزندشان خوششان نمی آمد، رفت و آمدهایش را کنترل می کردند یا نهایتا اجازه بیرون رفتن از خانه را به او نمی دادند و تلفن ها را خود پاسخ می دادند، اما با وجود تلفن همراه امروز امکان کنترل برای خانواده ها بسیار کم و دشوار شده، یک کودک می تواند به صورت پنهانی پیامک بفرستد و دریافت کند بی آن که خانواده اش از این موضوع باخبر شوند.

دانش ضعیف اغلب والدین نسبت به ظرفیت های فنی گوشی، قیمت ناچیز سیمکارت های تلفن همراه، عدم ثبت هویت مالک نسبت به سیمکارت های اعتباری و... همه نکاتی است که می تواند کودکان را به قربانیان تلفن همراه تبدیل کند.

 

ثمین وحدانی/کارشناسی ارشد ادبیات تطبیقی

انتهای پیام/

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار