به گزارش شبنم ها به نقل از ایسنا، در بدن استخوانها به طور مرتب ساخته شده و از بین میروند. البته سرعت این روند در تمام عمر فرد یکسان نیست، به طوریکه توده استخوانی در سنین 20 تا 30 سالگی به حداکثر میزان خود میرسد و سپس به تدریج کاهش مییابد. حداکثر توده استخوانی در افراد مختلف متفاوت است و به عوامل ارثی، تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی در طول دوره رشد بستگی دارد.
اگر میزان تخریب استخوان بیش از ساخته شدن آن باشد، فضاهای بین شبکههای داخلی استخوان بزرگ میشود و اصطلاحا پوکی استخوان اتفاق میافتد. در این وضعیت استخوان ضعیف شده و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی میشود. این پدیده در سنین سالمندی شایع است، اما با اقدامات سادهای میتوان آن را به تاخیر انداخت یا از شدت آن کاست.
اهمیت پوکی استخوان در این است که اغلب تا زمان شکستگی استخوانی علامتی ندارد. ستون فقرات، استخوان ران، لگن، مچ دست و انتهای ساعد به ترتیب شایعترین محلهایی هستند که در اثر پوکی استخوان دچار شکستگی میشوند. بسیاری از شکستگیهای ستون فقرات فقط با درد شدید پشت همراه هستند و علامت دیگری ندارند. انحراف ستون مهرهها در اثر جوش خوردن خودبخودی آنها میتواند از علایم این بیماری باشد.
دیدگاه شما