ویتامینهای B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند، ویتامینهای محلول در آب محسوب میشوند، بنابراین زمانی که برنج آبکش میشود این ویتامینها از بین میروند.
به گزارش شبنم همدان ، جام جم به نقل از باشگاه خبرنگاران نوشت : شهاب اولیایی متخصص تغذیه گفت: هر چقدر برنج کمتر آبکش شود و بیشتر به صورت کته( دمی) مصرف شود، ارزش غذایی بیشتری دارد.
وی افزود: ویتامینهای B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند، ویتامینهای محلول در آب محسوب میشوند، بنابراین زمانی که برنج آبکش میشود این ویتامینها از بین میروند.
این متخصص تغذیه در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی که برنج به صورت کته تهیه میشود، ویتامینهای موجود در آن در مراحل پخت حفظ میشود و بنابراین برنج کته از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است.
وی همچنین درباره این تصور افراد که درصورت شستن زیاد برنج یا آبکش کردن آن، از میزان نشاسته آن کاسته و برنج کم کالری میشود؛ اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و میزان نشاستهی برنج هیچ ارتباطی با شستن آن ندارد.
اولیایی در خصوص جذب قند موجود در برنج یادآور شد: حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی میشود و از آنجایی که برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمیشود.
این متخصص تغذیه همچنین در مورد برنج قهوهای عنوان کرد: گرچه برنج قهوهای شامل برخی مواد شیمیایی همچون آرسینیک میباشد اما برنج قهوهای دارای منیزیم و فیبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک میکند.
دیدگاه شما