14. بهمن 1395 - 12:10   |   کد مطلب: 15114
پرستاران همانند آتش‌نشانان ایثارگر هستند
300 پرستار نمونه در استان همدان انتخاب شدند
پرستاران ما در سه شیفت کاری در بیمارستانها فعالیت کرده و در ابعاد مختلف پرستاری نظیر پرستاری و آموزش، پرستاری و درمان، پرستاری و مددکاری و پرستاری و پژوهش خدمت‌رسانی می‌کنند.
همدان,پرستار نمونه,کمبود پرستار مرد,shabnamha.ir,شبنم همدان,afkl ih,شبنم ها

به گزارش شبنم همدان به نقل از ایسنا : فاطمه شیرانی به مناسبت روز پرستار اظهار کرد: در استان همدان 3500 کادر پرستاری در بیمارستانهای دولتی، خصوصی و غیردانشگاهی وجود دارد که از این تعداد 1850 نفر پرستار است و مابقی مربوط به اتاق عمل، بیهوشی و کمک بهیاران هستند.

وی  با بیان اینکه نسبت پرستار زن در استان پنج برابر پرستارمرد است، تصریح کرد: در نیروی پرستار مرد کمبود داریم بنابراین در حال اطلاع‌رسانی هستیم تا این کمبود را به صورت کشوری و از طریق پذیرش بیشتر دانشجویان مذکر جبران کنیم.

این کارشناس ارشد پرستاری درباره حرفه پرستاری عنوان کرد: پرستاران ما در سه شیفت کاری در بیمارستانها فعالیت کرده و در ابعاد مختلف پرستاری نظیر پرستاری و آموزش، پرستاری و درمان، پرستاری و مددکاری و پرستاری و پژوهش خدمت‌رسانی می‌کنند.

شیرانی در بخش دیگری از سخنانش به افزوده شدن معاونت اجتماعی به دانشگاه علوم پزشکی همدان اشاره و اعلام کرد: به تازگی وزیر بهداشت به رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور دستور انتخاب معاون اجتماعی را صادر کرده تا به وسیله آن در فعالیت مردم نهاد و اجتماعی نظارت کنند.

وی با بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی همدان هم طی یک ماه گذشته معاون اجتماعی آغاز بکار کرده است، تصریح کرد: معاون اجتماعی از پرستاران حمایت می‌کند تا در فعالیتهای اجتماعی و مردم نهاد شرکت کنند.

پرستاران باید به سمت فعالیتهای اجتماعی سوق داده شوند

وی با تأکید بر اینکه پرستاران باید به سمت فعالیتهای اجتماعی سوق داده شوند، بیان کرد: زمانی‌که پرستاران از بیمارستانها به سوی اجتماع بیایند می‌توانند سواد سلامت را به مردم آموزش دهند و به دنبال آن خودمراقبتی بیشتر شده و مراجعات مردم به بیمارستانها کاهش می‌یابد.

شیرانی افزود: اگر این طرح آنطور که م‌ خواهیم پیش رود طی پنج سال آینده بیش از نیمی از مراجعات مردم به بیمارستانها کم می‌شود و درمان جای خود را به پیشگیری می‌دهد.

مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان از ارائه آموزش همگانی و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با آموزش و پرورش استان خبر داد و گفت: از سال قبل طی اعلام وزارت بهداشت از دفتر پرستاری، آموزش همگانی را به‌راه انداختیم و طی انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با آموزش و پرورش تعدادی پزشک و پرستار را به مدارس کم برخوردار و ضعیف اعزام کردیم تا علاوه بر ویزیت دانش‌آموزان، سواد سلامت را به آنها آموزش دهند.

وی ادامه داد: همانند همیاران پلیس، دانش‌آموزان را به عنوان سفیران سلامت داریم به طوریکه اگر دست آنها را در دست پرستاران قرار دهیم بدون شک به افزایش سواد سلامت جامعه کمک کرده‌ایم.

کمبود 800 پرستار در سطح استان همدان

شیرانی با بیان اینکه در استان همدان با توجه به نسبت ضریب پرستار به تخت، 800 پرستار کم داریم، اظهار کرد: در حال حاضر با شیفت اضافه‌کاری نیروها و تمدید طرح پرستاران تا دو سال، این کمبود را جبران می‌کنیم.

أخذ مجوز جذب پرستاران شرکتی

وی اعلام کرد: مجوز جذب پرستاران شرکتی را دریافت کرده‌ایم تا بتوانیم پرستاران بیکار را به صورت شرکتی در سطح استان جذب کنیم.

شیرانی از برگزاری آزمون استخدام پرستاری در آبان‌ماه امسال خبر داد و تصریح کرد: در این آزمون، 123 پرستار برگزیده شدند که از اسفند ماه امسال به بیمارستانها معرفی می‌شوند .

آموزش 400 کمک پرستار غیرحرفه‌ای در استان

وی با بیان اینکه طبق برنامه اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، جهاددانشگاهی واحد همدان مسئول تربیت و آموزش کمک پرستاران در استان شده که ماهم مسئولیت نظارت بر آموزشها را عهده‌دار بودیم، اظهار کرد: 400 کمک پرستار فارغ‌التحصیل تأیید صلاحیت شده‌اند تا جذب مراکز درمانی شوند.

وی ادامه داد: کمک پرستاری اقدامات غیرحرفه‌ای و اولیه مراقبتی بیماران را که در حال حاضر به علت کمبود نیرو، همراه بیمار انجام می‌دهد را بر عهده خواهند داشت.

بومی سازی نیروهای درمانی

مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین از بومی‌سازی پرستاران خبر داد و اظهار کرد: در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی نیروها را بومی‌سازی کرده‌ایم به طوریکه نیروهای طرحی، شرکتی و استخدامی در مرکز درمانی شهر خود مشغول به کار می‌شوند که این اقدام با هدف صرفه‌جویی در وقت و هزینه انجام می‌شود.

سازمان نظام پرستاری همدان پیگیر مطالبات پرستاران است

وی در ادامه با بیان اینکه سازمان نظام پرستاری همدان پیگیر مطالبات جامعه پرستاری است، اعلام کرد: با توجه به اینکه سازمانهای بیمه‌گر نتوانستند به موقع بدهیهای خود را پرداخت کنند بنابراین 6 تا 8 ماه است که پرستاران اضافه‌کار و کارانه خود را دریافت نکرده‌اند.

وی افزود: وزیر بهداشت هم به دنبال وصول مطالبات پرستاران بوده تاجایی‌که در جشن روز پرستار که در تهران برگزار شد، دست یاری به سوی معاون اول رئیس جمهور دراز کرد.

مشکلات مالی خطای پرستاری را افزایش می دهد

شیرانی گفت: اگر کارانه و اضافه‌کاری پرستاران به موقع پرداخت شود بدون شک آنها هم با آرامش بیشتری به بیماران خدمت‌رسانی می‌کنند این درحالیست که مشکلات مالی پرستاران سبب ایجاد دغدغه‌های ذهنی و در نتیجه افزایش خطای پرستاری می‌شود.

پرستاران همانند آتش‌نشانان ایثارگر هستند

شیرانی با بیان اینکه پرستاران همانند آتش‌نشانان ایثارگر هستند، عنوان کرد: پرستاران همواره در معرض ابتلا به انواع بیماری و به خطر افتادن سلامتی‌شان هستند همچنان که برخی از همکاران ما در حالیکه به بیمار مبتلا به آنفلوآنزا، مننژیت و هپاتیت کمک کرده و خود گرفتار این بیماریها شده‌اند.

وی بیان کرد: وقتی برای کارهای داوطلبانه و اجتماعی فراخوان می‌زنیم، پرستاران به سرعت داوطلب می‌شوند که این نشان از نجابت و ایثارگری آنان است.

این کارشناس ارشد پرستاری با بیان اینکه مهمترین مؤلفه سرمایه اجتماعی "اعتماد" است، اعلام کرد: نیمی از اعتماد را باید خود پرستاران از طریق شرکت در اجتماع، حضور در مساجد، محافل عمومی و صحبت درباره انواع بیماریها و مراقبتها برای مردم به دست آورند.

انتخاب 300 پرستار نمونه در استان

شیرانی در بخش دیگری از سخنانش از انتخاب 300 پرستار نمونه از تمام بیمارستانهای سطح استان در سالجاری خبر داد و گفت: حسین موسیوند از بیمارستان بعثت همدان و لیلا نصرتی از بیمارستان امام حسین(ع) ملایر به عنوان پرستاران نمونه کشوری برگزیده شده‌اند.

وی از حضور پرستاران در بعد زظهر روز جمعه در مراسم افتتاح پیاده‌راه بوعلی خبر داد و گفت: پرستاران با پیاده‌روی از ابتدای پیاده‌راه بوعلی تا انتهای آن بر روی شیشه مغازه‌ها پیام‌های آموزشی و بهداشتی را نصب می‌کنند و ضمن حضور در میان مردم، به سوالات آنها پاسخ می‌دهند.

خداقوت مدیر دفتر پرستاری همدان به خانواده‌های پرستاران

شیرانی در بخش پایانی سخنانش اعلام کرد: یک خدا قوت ویژه هم به پدر و مادرها و همسران پرستاران می‌گویم چراکه شیفت‌های شب و خستگی‌های کار موجب شده تا وقتی به منزل می‌روند به استراحت بیشتری نیاز داشته و آنطور که باید هوای خانواده را نداشته باشند بنابراین باید گفت خانواده‌های پرستاران عوامل پشت صحنه‌ای هستند که در هدیه سلامتی به مردم موثرند.

برای خدمات پرستاری نمی‌توان مبلغ تعیین کرد

یک کارشناس پرستاری در بخش کودکان بیمارستان بعثت همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: جایگاه معنوی حرفه مقدس پرستاری باید به نحو شایسته در جامعه بیش از پیش حفظ شود چراکه برای خدمات آن هیچ مبلغی را نمی‌توان تعیین کرد.

مهسا طلوعی اظهار کرد: پرستاری شغلی نیست که بخواهیم آن را تنها به علت دریافت پول انجام دهیم چراکه اگر این چنین بود هیچ مبلغی را نمی‌توانستیم در ازای آن تعیین کنیم.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در سالهای اخیر دید مردم نسبت به پرستاری و جایگاه آن در جامعه بسیار مطلوب شده است اما با این حال انتظار شرایط بهتر و توجه شایسته را به این قشر داریم.

طلوعی افزود: توجه و حس اعتباری که توسط مردم و مسئولان به پرستاران داده می‌شود سبب ایجاد انگیزه در آنها شده و بدون شک در بهبود روند کاری و دلگرمی‌شان بی‌تأثیر نخواهد بود.

این پرستار همدانی آگاهی، اطلاعات به روز، صبر، دقت عمل و حوصله را از ارکان اصلی حرفه مقدس پرستاری برشمرد و گفت: تقویت این ویژگی‌ها در رشد شخصیتی پرستاران تأثیر بسزایی دارد.

وی با بیان اینکه پرستاری "هنر" است، ادامه داد: هنرپرستاران در برقراری ارتباط و تعامل با بیماران مختلف و همراهان آنها در بدترین شرایط روحی و جسمی تجلی می‌یابد.

طلوعی که درحال حاضر در بخش کودکان خدمت‌رسانی می‌کند، عنوان کرد: پرستاری از کودکان حوصله و دقت بیشتری می‌طلبد اما همین که می‌بینم حال کودکی بهبود می‌یابد و به سلامت از بیمارستان مرخص می‌شود بهترین حس را تجربه می‌کنم که شاید خیلی‌ها آن را درک نکنند.

در شغل پرستاری نمی‌توان برای بیماران کم گذاشت

طلوعی با بیان اینکه در شغل پرستاری نمی‌توان برای بیماران کم گذاشت، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی همراهان بیمار به علت داشتن شرایط روحی و روانی سخت نمی‌توانند پرستاران را درک کنند اما واقعیت این است که پرستاران در هر شرایطی از تمام توان خود برای بیماران استفاده می‌کنند البته آرامش همراهان بیمار در حفظ آرامش ما و بهبود عملکرد موثر است.

همراهان بیمار را آموزش می‌دهیم

این کارشناس پرستاری در ادامه گفت: در زمان بستری بیمار، آموزش‌هایی درباره محیط بخش بستری، رعایت نکات بهداشتی، ایمنی و ... به همراهان بیمار می‌دهیم تا سطح آگاهی آنها را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه پرستاری در افزایش صبر و رشد شخصیتی ما موثر بوده و شیرینیهای خاص خود را دارد اما در کنار آن نمی‌توان سختیهای این شغل را نادیده گرفت، عنوان کرد: تعطیلی رسمی برای ما معنایی ندارد چراکه باید به صورت شبانه‌روزی و در شیفتهای شب به صورت آماده‌باش باشیم تا بتوانیم بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهیم.

وی اظهار کرد: بیماریهای واگیر و غیرواگیری که همواره در حین مراقبت از بیماران در کمین ماست از سختیهای حرفه پرستاری بوده که نمی‌توان به سادگی از کنار آن گذشت. 

طلوعی در پایان ضمن تبریک روز پرستار به عموم مردم و همکارانش، از مردم و مسئولان خواست تا بیش از پیش پرستاران را در مرکز توجه قرار دهند چراکه این قشر با سلامت مردم سر و کار دارند و سلامت جامعه در گرو عملکرد آنهاست.

به گزارش ایسنا؛ همه ما برای یکبارهم که شده برای درمان بیماری خود و یا بستگانمان راهمان به بیمارستان خورده و بدون شک پیش از هرچیز چشمانمان به سفید پوشانی افتاده که با سرعت در راهروهای بیمارستان در حال عبور هستند و به کمک بیماران بستری شده می‌شتابند..

آری، این سفیدپوشان بی‌ادعا پرستارانی هستند که به صورت شبانه‌روزی درحال خدمت‌رسانی و کمک به سلامت مردم هستند، آنها در معرض ابتلا به انواع بیماریهای واگیر و غیرواگیر قرار دارند اماعشق به این حرفه مقدس موجب شده تا باوجود همه بی‌مهری‌هایی که گاها از جانب همراهان بیمار بر آنها روا می‌شود، بر بالین بیمار حاضر بوده و مراقب سلامت او باشند.

 اعتماد مردم به قشر پرتلاش و فداکار پرستار می‌تواند در بهبود عملکرد آنها تأثیر بسزایی داشته باشد بنابراین هیچ وقت برای شروع دیر نیست و می‌توانیم از همین امروز تمرین را آغاز کنیم تا کمی با جامعه پرستار مهربان‌تر باشیم و فراموش نکنیم که لباس سپید آنها شایسته ارزنده‌ترین احترام‌هاست.

 

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار