25. دى 1399 - 11:14   |   کد مطلب: 5481
 «آیین همسرداری در زندگی حضرت فاطمه (س)»

 به گزارش شبنم ها به نقل از وارث: کتاب «آیین همسرداری در زندگی فاطمه (س)» دارای چهار فصل نظیر «الگوی زندگی»، «وظایف زن و مرد نسبت به یکدیگر»، «پاداش احترام و سازش متقابل زن و مرد» و «علل اختلاف بین زن و مرد» است.

نویسنده در این کتاب با بیان احادیثی از ائمه اطهار (ع) و آیاتی از قرآن کریم پیرامون ازدواج و همسرداری تلاش کرده است تا راه تکامل زن و شوهر و چگونگی ایجاد آرامش در خانواده و زندگی مؤفق را برای آنها به تصویر بکشد. 

در بخشی از کتاب «آیین همسرداری» درباره «آثار ازدواج در ابتدای جوانی»، آمده است: یکی از راه‌هایی که شیطان می‌تواند انسان را به گناه و آلودگی بکشاند، زنان بی‌حجاب و بی‌تقوا هستند. زنانی که با آرایش و ناز و عشوه‌گری دل مردان به ویژه جوانان را می‌ربایند و غریزه جنسی آنان را تحریک می‌کنند.

شیطان در چنین مواقعی در دو جهت کار می‌کند، از طرفی چنین زنانی را وسوسه به دلربایی می‌کند، از طرف دیگر مردان و جوانان را به نگاه کردن تشویق می‌نماید، تا رابطه نامشروع و فساد را ایجاد کند. اما هنگامی که جوانی ازدواج کرد، شیطان مأیوس می‌شود زیرا دیگر نمی‌تواند او را از طریق زنان بد در دام بیفکند چراکه غریزه او با ازدواج ارضاء شده و برای آن که از چشم‌چرانی و سایر گناهان در امان بماند باید به دنبال کسب تقوا و معنویت باشد و بداند خداوند در همه وقت شاهد و ناظر اعمال اوست، در چنین حالتی، دنبال گناهان دیگر نخواهد رفت.

رسول خدا (ص) در این مورد فرمود: هر جوان و دختر و پسری که در ابتدای جوانی ازدواج کند، شیطان‌اش فریادمی‌زند، ای وای بر من! دو سوم دین‌اش را از من حفظ کرد، (دیگر نمی‌توانم او را فریب دهم) و برای حفظ یک سوم دیگر دین‌اش، از خداوند تقوا داشته باشد.

* دیر ازدواج کردن و یا ترک آن در کلام امام رضا (ع):

علی بن موسی‌الرضا (ع) فرمودند: زنی از امام محمد باقر (ع) سوال کرد و گفت: خداوند شما را نیکو گرداند، به راستی من بریده شده و منقطع از دنیا هستم.

امام (ع) از او پرسید منظورت از بریده شده از دنیا چیست؟

آن زن گفت: من تا ابد تصمیم به ازدواج ندارم.

امام (ع) فرمود: چرا می‌خواهی ازدواج را ترک نمایی؟

آن زن گفت: می‌خواهم به وسیله ترک ازدواج کسب فضیلت کنم.

امام (ع) به او فرمود: از این کار دست بردار، به خاطر آن که اگر در ازدواج نکردن فضیلتی بود، حضرت فاطمه (س) در این کار از تو سزاوارتر بود. همانا که هیچ کس در فضیلت به او نخواهد رسید.

در حدیث آمده: رسول خدا (ص) زنان را از ازدواج نکردن منع نمود و سفارش به ازدواج کردند.

انتشارات «سبط اکبر (ع)» کتاب «آیین همسرداری در زندگی فاطمه (ع)» نوشته «حجت‌الاسلام و المسلمین اسدالله محمدی‌نیا» را برای چندمی بار منتشر و روانه بازار نشر کرده است.

دیدگاه شما

آخرین اخبار