29. آبان 1398 - 13:23   |   کد مطلب: 7505
اسفناج چه خام باشد چه پخته شده حاوی میزان زیادی مواد مغذی است. این سبزی پرخاصیت به طور طبیعی با گرسنگی مقابله می کند، ضدسرطان است، استخوان ها را تقویت می کند، برای تقویت چشم ها و مقابله با آسم مفید است و غیره.
اسفناج: از تقویت چشم ها تا مقابله با آسم

در این مطلب 7 دلیل می آوریم تا قانع شوید غذای محبوب ملوان زبل را وارد برنامه ی غذایی تان بکنید. لطفا با ما همراه باشید.

اسفناج برای کنترل گرسنگی

اسفناج سرشار از فیبر است که برای ایجاد احساس سیری طولانی مدت کمک کننده هستند. این فیبرها به خصوص زمانی که اسفناج به صورت خام مصرف می شود بیشتر جذب بدن می شوند. نتایج پژوهشی در ماه ژوئن 2015 نشان داده است که مصرف 50 گرم اسفناج احساس گرسنگی و میل به خوردن را به مدت دو ساعت به تأخیر می اندازد. بنابراین مصرف این سبزی پرخاصیت به ویژه به افرادی که دچار پراشتهایی هستند توصیه می شود.

اسفناج محافظ استخوان ها

اسفناج سرشار از ویتامین K است. این ویتامین نقش مؤثری در انعقاد خون و همچنین تشکیل و حفاظت از استخوان ها دارد. نتایج پژوهشی که در سال 1999 روی بیش از 72 هزار زن انجام شد نشان می دهد که کمبود ویتامین K باعث افزایش خطر شکستگی استخوانی در خانم ها می شود. پژوهش دیگری که در سال 2003 به چاپ رسیده است نیز از اهمیت مصرف کافی ویتامین k برای استخوان ها خبر می دهد. در این پژوهش که 1112 مرد و 1479 زن حضور داشتند مشخص شد افرادی که ویتامین K کمتری دریافت می کنند بخصوص در بین خانم ها استخوان های ضعیف تری دارند. در نتیجه محققان توصیه می کنند که برای حافظت هر چه بیشتر از استخوان ها مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین از جمله اسفناج فراموش نشود.

نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهند که اسفناج به دلیل دارا بودن برخی مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به آسم مؤثر است

اسفناج مفید برای چشم ها

به عقیده ی متخصصان تغذیه، اسفناج برای تقویت قوه ی بینایی مفید است. به دلیل اینکه حاوی کاروتنوئیدها به خصوص لوتئین و زئاکسانتین می باشد. این دو رنگدانه ی گیاهی باعث تقویت قوه ی بینایی می شوند. کاروتنوئیدها آنتی اکسیدان هایی هستند که برای مقابله با دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری کمک کننده هستند. این بیماری در نتیجه ی ضعیف شدن بینایی مرکزی و به دلیل تخریب ماکولا یکی از بخش های شبکیه ی چشم بروز می کند. محققان مایوکلینیک توصیه می کنند که با مصرف سبزیجاتی همچون اسفناج خطر ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا را کاهش دهید.

اسفناج برای مقابله با سرطان سینه و تخمدان

یک مسئله ی کمتر شناخته شده در خصوص اسفناج وجود دارد؛ اینکه این سبزی حاوی آنزیم های فاز 2، سولفورافانی است که دی ان ای را تمیز می کند. با عمل جویدن این آنزیم ها آزاد شده و می توانند نقش مؤثری در مقابله با سرطان داشته باشند. اما نقش ضدسرطانی اسفناج صرفاً مربوط به آنزیم های فاز 2 نیست. نتایج پژوهشی که در سال 2009 به چاپ رسیده است نیز نشان می دهد که فلاوونوئیدهای (رنگدانه های آنتی اکسیدانی) موجود در اسفناج نقش مؤثری در پیشگیری از سرطان تخمدان دارند. محققان مشاهده کردند خانم هایی که به طور مرتب از مواد غذایی حاوی فلاوونوئیدها از جمله اسفناج استفاده می کنند به میزان 29 تا 43 درصد کمتر به این سرطان مبتلا می شوند. در نهایت نتایج پژوهشی که در سال 1997 به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف همزمان اسفناج و هویج به میزان دو مرتبه در هفته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود؛ دلیل آن جذب میزان زیاد ویتامین A و آنزیم های فاز 2 عنوان شده است.

 

اسفناج برای مقابله با پیری زودرس

ویتامین C، کاراتنوئیدها، فلاوونوئیدها، زینک، سلنیوم، کوآنزیم Q10 و غیره جزو آنتی اکسیدان های قوی اسفناج هستند. این آنتی اکسیدان ها در مقابله با رادیکال های آزاد بسیار مؤثر عمل می کنند. رادیکال های آزاد مولکول هایی است که بنا به عوامل متعدد مانند پیری طبیعی سلول ها، آلودگی، اشعه های ماورای بنفش خورشید، مصرف دخانیات و غیره در بدن تولید شده و به سلول های آسیب می زنند. این سلول ها زمینه ی پیری زودهنگام سلول ها و ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی و غیره را فراهم می سازند. نتایج پژوهشی که در سال 2002 به چاپ رسیده است نیز نشان می دهد که داشتن تغذیه ای سرشار از اسفناج و گوجه فرنگی باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد می شود. بنابراین می توان گفت که اسفناج برای مقابله با پیری سلول ها فوق العاده است.

مصرف همزمان اسفناج و هویج به میزان دو مرتبه در هفته باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود؛ دلیل آن جذب میزان زیاد ویتامین A و آنزیم های فاز 2 عنوان شده است

اسفناج برای مقابله با کم خونی

اسفناج سرشار از ویتامین B9 است که اسید فولیک یا فولات نیز نامیده می شود. این ویتامین در سبزیجات برگ سبز به وفور وجود دارد. اسید فولیک نقش مؤثری در کنترل کلسترول خون و میزان کلسترول مغز دارد. این ویتامین همچنین برای تقسیم سلولی و محافظت از آن ها و در سوخت و ساز بدن نقش دارد. مصرف اسید فولیک برای افرادی که از کم خونی رنج می برند و همچنین برای خانم های باردار توصیه می شود. در طول بارداری ویتامین B9 می تواند باعث کاهش ناهنجاری لوله ی عصبی جنین شود. به همین دلیل امروزه به خانم های باردار مکمل اسیدفولیک تجویز می شود.

اسفناج برای مقابله با آسم

نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهند که اسفناج به دلیل دارا بودن برخی مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به آسم مؤثر است. نتایج پژوهشی که در سال 1999 به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف روزانه ی جلبک حاوی بتاکاروتن خطر ابتلا به آسم را کاهش می دهد. اسفناج نیز مانند جلبک ها سرشار از بتاکاروتن هستند و در پیشگیری از ابتلا به آسم نقش دارند. نتایج پژوهشی که در سال 2006 روی بیش از 68 هزار زن انجام شد نشان می دهد که مصرف سبزیجات برگ سبز خطر ابتلا به آسم در سنین بزرگسالی را کاهش می دهد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار