مواد لازم :
برنج | 1 کیلو |
مرغ | 1 عدد متوسط |
خلال بادام | 100 گرم |
خلال پسته | 50 گرم |
خلال نارنج یا پرتقال | نیم کیلو |
شکر | یک کیلو |
زعفران ساییده | یک قاشق |
روغن،فلفل،نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
از روز قبل خلال پرتقال یا نارنج را دو سه بار در آب جوشانیده و داخل آب سرد میریزیم و حدود دو سه بار آب آن را عوض می کنیم تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن ها را در صافی میریزیم تا آبش گرفته شود. شکر را با سه لیوان آب می جوشانیم و از صافی رد کرده خلال را داخل شربت می ریزیم تا چند جوش بزند و مغز خلال شیرین شود. مرغ را پس از شستن و تمیز کردن میگذاریم تا بپزد. آب مرغ را صاف کرده با دو سه قاشق روغن و یک ملاقه از شربت خلال مخلوط کرده زعفران را اضافه کرده مرغ را قطعه قطعه کرده و استخوان های آن را می گیریم.
برنج را آبکش کرده و ته دیگ را دو سه قاشق روغن و نصف استکان آب میریزیم. نیمی از برنج آبکش شده را داخل دیگ ریخته مخلوط خلال را از داخل شربت بیرون آورده و روی برنج میریزیم و نیمی از خلال بادام را شسته و روی خلال نارنج یا پرتقال می ریزیم. دو سه کفگیر از برنج را روی خلال ها پاشیده و قطعات مرغ را روی برنج قرار میدهیم و بقیه برنج را روی مرغ می ریزیم و روی حرارت قرار داده با کمی شربت و زعفران و روغن کافی روی سطح برنج را بپوشانید و سپس حدود یک ساعت صبر کنید تا برنج دم بکشد.
نکته ها و گفته ها:
شیرین پلو همیشه یکی از اجزای سفره ی رنگین جشن عروسی یا مهمانی های بزرگ است و کمتر پیش می آید که یگانه پلو سر سفره باشد. به این دلیل درست کردن آن را معمولاً در تخصص آشپزهای حرفه ای می دانند، ولی واقعیت این است که تهیه ی شیرین پلو از پلو های دیگر دشوارتر نیست.
توجه:
مواد این پلو باید فرد اعلا باشد ، وگرنه درست کردن آن نقض غرض خواهد بود.
شیرین پلو معمولاً با مرغ و گاهی با گوشت بره همراه است.
مقدار مرغ یا گوشت برای این دستور حدود یک کیلو است.
دیدگاه شما