به گزارش شبنم ها به نقل از تسنیم : محسن رنجبر در نشست خبری «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» با اشاره به اینکه ایران از قدیم دارای سفرههای متعددی از جمله سفره هفتسین، افطار، سحر، نذورات و سفرههای محلی و بومی بوده است، اظهار داشت: یکی از مهمترین ویژگیهای سفره ایرانی این است که فقط مختص غذا خوردن نیست بلکه این سفرهها گویاترین مظاهر فرهنگی هستند که باعث ایجاد صمیمیت میشود.
رنجبر در ادامه عنوان کرد: سفره ایرانی با وجود تکثر فراوان در عین حال تعادل دارد یعنی علاوه بر رنگهای متعدد غذاها سفرههای ایرانی در مناطق مختلف کشور از یک تعادل برخوردارند بهطوری که براساس 3 مکتب غذاهای ایرانی، چینی و رومی همیشه سفره ایرانی جزو مکاتب غذایی منحصر به فرد و دارای تعادل بوده است.
مدیرکل آموزش و مطالعات گردشگری با پرداختن به مصادیق سفرههای ایرانی افزود: برای ایرانیان میهمانی و میزبانی آنقدر مهم است که همیشه در تعارفهای خود همچون «بفرمایید نان و پنیر» در عین سادگی از ویژگی صمیمیت برخوردار است بنابراین سفره ایرانی میتواند بهعنوان نماد فرهنگی در تمام کشورهای جهان معرفی شود.
وی با اشاره به تقسیم کشور به 8 منطقه جغرافیایی در حوزه غذاهای محلی عنوان کرد: جشنواره این مناطق بهترتیب با جشنواره منطقه یک: گیلان، مازندران، گلستان و قزوین؛ منطقه 2: زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل؛ منطقه 3: همدان، کرمانشاه، کردستان و ایلام؛ منطقه 4: خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی و سمنان؛ منطقه 5: البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان؛ منطقه 6: یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان؛ منطقه 7: فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان؛ منطقه 8: خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزایر خلیج فارس از 30 تیر تا 10 دیماه بهترتیب فواصل زمانی برگزار میشود.
رنجبر با اشاره به اینکه در ایران 2 هزار و 500 نوع غذا وجود دارد خاطرنشان کرد: در این جشنواره از هر استان 3 دمنوش، 3 غذا و 3 پیشغذای محلی انتخاب و معرفی میشود و در آینده این غذاها در منوهای رستورانها به کار گرفته میشود زیرا براساس تحقیقات (سال 2000)، 86% گردشگران از بهترین خاطراتشان خوردن غذاهای محلی در مناطق مختلف کشورها بوده است.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما