24. مهر 1395 - 15:14   |   کد مطلب: 12983
استفاده از شلغم در فصل سرد در زمانی که یکی از اعضای خانواده سرما خورده است، در درمان سرماخوردگی فرد بسیار مؤثر است.

به گزارش شبنم همدان به نقل از خبرگزاری مهر : شلغم میوه‌ای دارای خواص تغذیه‌ای و درمانی بسیاری است که در کتب طب سنتی نیز توصیه فراوانی در خصوص مصرف این میوه شده است.

این میوه برای درمان بسیاری از بیمارهای شایع در فصل سرما و بیماری‌های تنفسی مؤثر است به همین دلیل بازار فروش آن در فصل سرما و زمستان بسیار داغ است.

شلغم گیاهی است که دارای برگهای ناصاف می‌باشد و میوه آن به رنگ سفید است که بعضاً لکه‌های بنفش رنگی نیز دارد.

شهرستان بشرویه به عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول است که پیش بینی می‌شود از سطح ۲۳ هکتار، میزان ۴۶۰ تن شلغم برداشت شود.

شلغم، میوه‌ای همیشگی در سبد خرید فصل زمستان

محمد قدیری یکی از شهروندان بشرویه‌ای  در حالی که برای خرید شلغم به یکی از میوه فروشی‌های سطح شهر بشرویه مراجعه کرده بود، گفت: ما با شروع فصل سرما که شلغم وارد بازار می‌شود شلغم را برای افزودن به داخل سوپ و یا بخور آن استفاده می‌کنیم.

وی افزود: استفاده از شلغم در فصل سرد در زمانی که یکی از اعضای خانواده سرما خورده است، در درمان سرماخوردگی فرد بسیار مؤثر است.

بخور و استشمام بوی شلغم در درمان بیماری‌های تنفسی امتحان خود را پس داده است.

 

شلغم یک آنتی بوتیک طبیعی

محمد اکبرزاده کارشناس تغذیه نیز در گفت‌وگو با مهر به خواص شلغم اشاره کرد و گفت: شلغم میوه مفید فصل سرما است و دارای ویتامین‌های آ، ب، ث، فسفر، کلسیم و آهن است.

وی افزود: شلغم در افزایش حافظه و درمان کم خونی مؤثر است و نیز اشت‌ها آور بوده، همچنین ادرار آور است و سنگ‌های کلیه و مثانه را خرد می‌کند.

اکبرزاده بیان کرد: شلغم برای درمان سرماخوردگی‌ها و گلودردها و بیماری‌های دستگاه تنفس بسیار مؤثر است و مخصوصاً بخور شلغم برای بهبود عملکرد ریه هاتاثیر بسزایی دارد.

کارشناس تغذیه اظهار داشت: شلغم به صورت پخته اگر له شود به عنوان یک مرهم و ضمادی برای درمان بیماری‌های مفصلی به کار برده می‌شود و برای رشد و نمو استخوان‌ها نیز بسیار مؤثر است.

 وی عنوان کرد: خصوصاً توصیه می‌شود بانوان باردار و خانم‌های شیرده حتماً از شلغم استفاده کنند.

وی افزود: همچنین برای درمان بیماری‌های دیابت شلغم، به دلیل انسولین گیاهی که دارد بسیار مفید است و بخاطر ید زیادی که در این میوه می‌باشد برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند بسیار موثربوده و عملکرد غده تیروئید را تنظیم می‌کند.

شلغم گیاهی ضد سرطان

اکبرزاده شلغم را گیاهی ضد سرطان دانست و گفت: شلغم گسترش سرطان را متوقف می‌کند و میکرو ارگانیسم‌ها و میکروب‌های بیماری زا را از بدن خارج می‌کند.

وی ادامه داد: شلغم چه در داخل بدن چه در فضای بسته باشد به دلیل مواد گوگردی که درون آن وجود دارد باعث از بین رفتن میکروب‌ها می‌شود.

این کارشناس تغذیه توصیه کرد تاهمه افراد در فصل زمستان در هر هفته حدود دو تا سه مرتبه از شلغم استفاده کنند.

شلغم به عنوان میوه ای مؤثر در درمان بسیاری از بیماری‌های زمستان از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا در استان خراسان جنوبی به صورت سنتی در خراسان جنوبی کشت و برداشت می‌شود و جایگاه آن در اقتصاد کشاورزی و ترویج مصارف آن در بین جامعه کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار