به گزارش شبنم همدان به نقل از خبرگزاری تسنیم : محمد کاظمزاده با اشاره به اینکه برخی فروشندگان دورهگرد، کنار خیابانها و معابر عمومی در چرخهای دستی و وانتهای یخچالدار، ماهی عرضه میکنند که مردم باید به نحوه خرید این محصول دقت لازم را داشته باشند، اظهار داشت: البته نحوه برخورد با تخلف این فروشندگان سیار بر عهده دامپزشکی است؛ اما بهلحاظ بهداشتی توصیه میشود مردم بدون اطلاع دقیق از نحوه تهیه و نگهداری ماهیها نسبت به خرید اقدام نکنند.
این مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی عنوان کرد: بهتر است مردم ماهیهایی را خریداری کنند که دارای بستهبندی مناسب کارخانهای با شناسه و برچسب درج تاریخ تولید و زمان نگهداری محصول باشد.
کاظمزاده، بهترین جایگاه برای خرید ماهی را مراکز رسمی مورد تأیید نهادهای نظارتی دانست و گفت: فروشگاههای مورد تأیید سازمان جهاد کشاورزی، شیلات و دامپزشکی برای خرید محصولات دریایی پیشنهاد میشوند.
وی عنوان کرد: محصولات شیلاتی مانند ماهی در مقایسه با سایر مواد پروتئینی از حساسیت بیشتری در برابر بیماریهای ویروسی و میکروبی برخوردار هستند؛ ضمن اینکه نگهداری آنها نیاز به دمای انجماد استاندارد دارد.
این مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی افزود: توزیع این محصولات در شرایط غیربهداشتی بهطور قطع ناقل بیماریهای مختلف به مصرفکننده است و توصیه میشود مردم از خرید ماهی و سایر محصولات شیلات از دستفروشان خودداری کنند.
وی با تأکید بر اینکه مردم تا حد امکان از خرید مرغهای بالای یکهزار و 800 گرم خودداری کنند، گفت: بهترین وزن مرغ مصرفی بین 800 تا یکهزار و 200 گرم است.
کاظمزاده عنوان کرد: بهطور طبیعی مرغهای زیر یکهزار و 800 گرم از رشد طبیعی و تغذیه مناسب و اصولی برخوردار هستند.
وی با اشاره به آغاز طرح ملی توزیع مرغ متناسب با استاندارد بین 800 تا یکهزار و 200 گرم در کشور توسط وزارت جهاد کشاورزی گفت: در این طرح، تولیدکنندگان گوشت مرغ ملزم به رعایت اندازه زیر یکهزار و 800 گرم هستند که در صورت تحقق این موضوع بهعلت تجمع چربی کمتر در مرغها بهطور قطع در سلامت مردم تأثیرگذار است.
این مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی خاطرنشان کرد: افرادی که میخواهند مقدار چربی غذای خود را کم کنند، میتوانند از گوشت مرغ استفاده کنند و 120 گرم آن حدود 70 درصد نیاز پروتئین بدن را تأمین میکند.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما