به گزارش شبنم ها، به نقل از شبستان؛ زندگی در عصر ارتباطات، با رواج و گسترش استفاده از ابزارهای رسانهای، اقتضائات و شرایط خاصّی را برای مردم فراهم کرده است. در این میان کودکان نیز نسبت به گذشته، از هوش و درک بالایی نسبت به مسائل و حتّی ابزارهای ارتباطی برخوردار گشته و این خود سبب شده که گاهی ایشان، شناخت و تحلیلهایی نادرستی در حوزههای مختلف اجتماعی و سیاسی کسب کنند.
دشمن، بعد از بررسیهای انجام شده، به این نتیجه رسیده است که باید موضوعی را بیشتر از پیش پیگیری کند و آن، نابودی ریشه تبیّعت جوانان درخانواده، از دوران کودکی است.
آنچه از زبان صهیونیستها در این راستا شنیده می شود، از این قرار است.
باید در محیط خانواده، رابطۀ زن و مرد را مخدوش کنیم؛ تا اینگونه دیگر فرزندان از پدر و مادر خود تبعیّت نکنند. به این ترتیب وقتی این فرزندان وارد اجتماع شدند، از یک پیشوا و رهبر نیز تبعیّت نخواهند کرد.
«اهمیت خانواده و نقش تربیتی آن را در میان غیر یهودیان از بین خواهیم برد. اجازه اظهار وجود به کسی نمیدهیم؛ زیرا توده مردم باید صرفاً به وسیله ما اداره شوند..
مقام معظم رهبری در این باره فرموده اند:
امروز جبهه عظیمى در مقابل اسلام گسترده شده است؛ چرا نمیبینیم؟ چرا بعضى این جبههى عظیم را نمىبینند؟ مثل جنگ احزاب است. فِرق مختلف ضدّ اسلامى، ضدّ معنویت، ضدّ حقیقت، در مقابل اسلام دست به دست هم دادند؛ موشکافى میکنند تا نقطه ضعفها را پیدا کنند، از آن نقطه ضعفها استفاده کنند؛ نقاط نفوذ را پیدا کنند، از آن نقاط نفوذ به ما ضربه بزنند. (بیانات در دیدار کارگزاران حج-١٣٨٩/٠٧/١٧)
دشمنان قسم خورده اسلام، قصد دارند کودکان ما را، به وسیله بازی، کارتون، فیلم و سایر محصولات ساختگی و مبتنی بر فرهنگ بیگانهی خود، تربیت کنند. این بدان معنا است که جنگ فرهنگی به سراغ کودکان رفته و آنها برای پیشبرد اهداف خود از کودکان شروع کردهاند. تولید شبکههای پخش کارتون ماهوارهای، مانند جم جونیور، پرشین توون و... تا بازیهای آنلان و اندرویدی، همه و همه تنها برای یک هدف ساخته شده و در اختیار کودکان ما قرار میگیرد و آن، از بین بردن ریشههای اعتقادی در بین کودکان است.
بحث خانواده و مخدوش کردن رابطه زن و شوهر بحثی جدا است، اما در مورد تربیت کودک باید به این نکته توجه کنیم که غالب خانوادهها از این موضوع غافل بوده و به راحتی اجازه بازی و تماشای انیمیشنهای خارجی را به فرزندان خود می دهند، بی آنکه دقّت کنند که چه چیزی از طریق این بازی و یا فیلم کارتونی به فرزند آنها منتقل شده و قرار است این کودکان، چه چیزی را از موارد نامبرده، بیاموزند.
نقش مسجد و امام جماعت، در روشنگری مردم همواره پر رنگ بوده و هست. این نقش در دوران دفاع مقدس، به واسطه روحانیّت، به خوبی ایفا شده و موجبات آگاهی مردم از خطرات جنگ آن زمان را، فراهم نمود. هشت سال دفاع مقدس در مقابل ارتش پر حمایت رژیم بعثی عراق، از مهمترین جلوه های این روشنگری بوده است.
امروزه شیوه مبارزه و جنگ دشمن تغییر کرده است. آنچنانکه ردّ پای جنگ، به فرهنگ نیز رخنه کرده است. در وضعیت کنونی نیز جایگاه و نقش روحانیّت و ائمه جماعات، بسیار حسّاس و تعیین کننده است. زیرا امام جماعت مسجد، باید مردم را نسبت به جنگ نرم و خطرات ناشی از آن آگاه نموده و راهکارهای مقابله با آن را برای مردم بازگو کنند.
در زمان کنونی، اینترنت و موبایل، یکی از ابزارهای عمومی ارتباط است، که به راحتی در اختیار کودکان نیز قرار می گیرد. به ویژه برای بازی در فضای اندرویدکاربرد بسیاری در نزد ایشان دارد. بنابراین نبود این امکانات و یا محروم کردن فرزندان از چنین بازیهایی، قطعاً کار درستی نیست؛ به دلیل اینکه در دوران مدرسه و محیطهای اجتماعی، این ابزار از جانب دیگران، اغلب در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت.
بنابراین تکلیف در این مورد، آشنا کردن کودکان و حتّی نوجوانان و نیز خانوادهها با پدیده جنگ نرم و مصداقهاو بسترهای خطرآفرین آن توسط امام جماعت مسجد است. درک خطرات و آسیب رسانههای موجود، آنهم نه به شکل محرومیت از استفاده، بلکه استفاده کنترل شده و مشخص، کارساز خواهد بود. زیرا علیرغم وجود برنامهها و انیمیشنها و بازیهای مخرّب، نمیتوان تصور کرد که این آفت، شامل همه موارد و برنامه ها خواهد شد. پس با کمی نظارت و دقت، میتوان از بازیهایی که آسیب جدّی نداشته و یا در این زمینه خیلی کم خطر هستند، استفاده کرد.
این راهنمایی و روشنگری، وظیفه امام جماعت است و بسیار شایسته است تا در کنار بیان احکام روزانه، بخشی از زمان نیز صرف بیان اینچنین مسایل مهمّی شود. بیان اینگونه مسایل برای مخاطبان، به ویژه برای کودکان بسیار جذّاب است؛ آنچنانکه ایشان به طرح چنین مباحثی واکنش مثبت نشان میدهند. از طرف دیگر، این امر نشان دهنده به روز بودن مباحث امام جماعت و دغدغههای امروز بشر خواهد بود.
کسب اطلاعات در حوزه بازیهای رایانهای در فضای اینترنت کار سادهای است. امروزه کارهای زیبا و متعدّدی در این حوزه، توسط کارشناسان امور بازی انجام شده است که میتواند اطلاعات لازم و اولیه را در اختیار امام جماعت قرار دهد.
چند نکته مهم:
در بیان و نقد بازی و انیمیشنها باید دقّت داشت تا آن دسته از بازیها و انیمیشنهایی که همگانی نشده است، به مردم و کودکان معرفی نگردند، که این کار خود ممکن است باعث ترویج برنامه و یک بازی مخرّب در میان ایشان بشود. بنابراین فقط باید نقاط منفی و نقد آن بیان شود.
اگر مردم و کودکان با خطرات انیمیشن و بازیها آشنا شوند، به مرور زمان خود یک نقّاد در این حوزه خواهند شد و با دقّت و ظرافت خاصّی به سوی چنین برنامههایی خواهند رفت.
روش بیان:
چند نکته در شیوه بیان خطرات بازیهای کامپیوتری و اندرویدی:
ابتدا باید به خطرات و آسیبهای احتمالی اشاره کرد.
باید جوانب و ابعاد این آسیبها روشن شود.
اثرات آن در تربیت کودکان و نوجوانان بیان شود.
چگونگی تخریب معنویت توسط این بازیها شفافسازی شود .
بیان یک یا دو نمونه مثال، بدون بردن نامی از بازی؛ مگر در صورتی که بازی تقریباً عمومی شده و همه با آن آشنا هستند.
نقد بازی، آن هم به صورت کاملاً عقلانی و منطقی.
احادیثی در موضوع تربیت و امور خانواده نقل شود.
در بیان نقد این نوع آسیبها، بیشتر به نوع آسیب و راهکار ایجابی آن توجّه شود. بنابراین نیازی به باز کردن بیش از حدّ موضوع نیست، به بیانی دیگر، نیازی به توصیف بازی و عملکرد آن وجود ندارد. ضمناً باید به گونهای عمل کرد که مخاطبان، احساس نکنند که گوینده دچار سیاه بینی شده و همه امور را توطئه میپندارد. در این راستا، سعی شود همه بازیها زیر سوال نرود، یا همه بازیها به اسرائیل نسبت داده نشود و تنها مواردی را که بسیار واضح و مشخص است، بیان و مورد نقد قرار داد.
دیدگاه شما