8. اسفند 1399 - 9:54   |   کد مطلب: 10828
بهترين شيوه مصرف ژلاتين، ترکيب آن با ساير مواد غذايي است. ژلاتين تجاري که به شکل دسرهاي آماده يا پودر دسر در بازار موجود است، حاوي مقادير زيادي رنگ مصنوعي و طعم دهنده است و منبع مناسبي براي ژلاتين ارگانيک محسوب نمي شود.

به گزارش شبنم ها به نقل از بانو : در ادامه 19 مورد از مزاياي مصرف ژلاتين در رژيم غذايي مورد بررسي قرار گرفته است. 1- تقويت مفاصل ژلاتين به واسطه کاهش التهاب، موجب کاهش درد و بهبود سلامت مفاصل مي شود. 2- اثر ضدپيري ژلاتين حاوي مقداري زيادي کلاژن است. مصرف روزانه کلاژن مانع چروک شدن پوست در اثر افزايش سن مي شود. 3- تعادل هورموني ژلاتين ميزان انسولين بدن را تنظيم کرده و در دفع استروژن اضافي که در اثر مصرف محصولات آرايشي و بهداشتي سمي، آلودگي هاي محيطي، غذاهاي فرآوري شده و مصرف داروهاي هورموني به بدن وارد مي شود، نقش اساسي دارد. 4- بهبود خستگي آدرنال خستگي آدرنال، يک عارضه شايع است که وقتي بدن تحت فشار زيادي قرار دارد، ايجاد مي شود. در چنين مواقعي بدن بيش از هر زمان ديگري به اسيدهاي آمينه و مواد معدني نياز دارد و ژلاتين يک منبع غني براي اين مواد محسوب مي شود. 5- کاهش وزن ژلاتين قادر است ميزان ترشح هورمون رشد و همچنين ميزان سوخت و ساز بدن را افزايش دهد. همچنين مصرف ژلاتين در رژيم غذايي براي مدتي نسبتا طولاني احساس سيري ايجاد مي کند و بدين ترتيب موجب کاهش ميزان کالري مصرفي و در نهايت کاهش وزن مي شود. 6- رفع سلوليت مهمترين علت سلوليت، کمبود کلاژن در بدن است. ژلاتين با تامين کلاژن موردنياز بدن مانع بروز اين عارضه مي شود. 7- بهبود زخم ها و جراحت ها اسيد آمينه اي موسوم به گليسين که در ژلاتين وجود دارد، اثر ضد التهاب دارد و موجب بهبود زخم ها و جراحت ها مي شود. 8- پوست شاداب و زيبا ژلاتين منبع سرشار کلاژن است که موجب کشساني و يکدستي پوست مي شود. کلاژن حدود يک چهارم از وزن بدن را تشکيل داده است و عامل اصلي شادابي و جواني پوست محسوب مي شود. 9- دفع سموم پروتئين حيواني گوشت و تخم مرغ حاوي نوعي اسيد آمينه موسوم به ميتونين هستند که موجب افزايش هموسيستئين در خون مي شود. هموسيستئين يکي از عوامل بيماري هاي قلبي، سکته و بيماري هاي رواني است. گليسين موجود در ژلاتين، متونين موجود در گوشت را دفع کرده و مانع بروز عوارض مضر مصرف پروتئين حيواني مي شود. 10- خواب راحت تر با مصرف ژلاتين مقادير زيادي از گليسين وارد بدن مي شود که يکي از آثار آن، خواب راحت است. 11- بهبود سلامت استخوان ها يکي از اجزاي اصلي تشکيل دهنده استخوان، کلاژن است که مقادير زيادي از آن در ژلاتين يافت مي شود. نتايج تحقيقات متعددي نشان مي دهد که مصرف ژلاتين موجب افزايش تراکم استخوان مي شود. 12- بهبود سلامت کبد يکي از اثرات مهم گليسين سم زدايي از بدن است. کمبود اين ماده در بدن موجب اختلال عملکرد کبد مي شود. 14- بهبود التهاب وجود التهاب در بدن عامل بسياري از بيماري ها است و به همين علت مبارزه با التهاب، يکي از عملکردهاي ضروري سيستم دفاعي بدن است. مصرف ژلاتين يک راهکار ساده و خوش طعم براي مبارزه با التهاب محسوب مي شود. 14- تمدد اعصاب و کاهش اضطراب گليسين موجب تمدد اعصاب و کاهش اضطراب در بدن مي شود و مصرف روزانه ژلاتين در رژيم غذايي مقادير زيادي از اين ماده را تامين مي کند. 15- بهبود هاضمه ژلاتين خوراکي با آب موجود در معده ترکيب شده و حرکت مواد غذايي را در سيستم گوارشي تسهيل مي کند. همچنين ژلاتين به ترشح اسيد معده و بازسازي ديواره آن کمک مي کند و در مجموع موجب افزايش سطح سلامت معده و دستگاه گوارش مي شود. 16- درمان آلرژي غذايي ژلاتين از طريق کمک به بازسازي ديواره معده، ورود مواد سمي و حساسيت زاي موجود در خوراکي ها را به بدن دشوارتر مي کند. 17- حفظ حجم عضلاني در جريان بيماري هاي بلندمدت، از حجم عضلاني بدن کاسته مي شود. اما استفاده از ژلاتين در رژيم غذايي بيماران مانع اين رخداد مي شود. 18- تقويت مو و ناخن ژلاتين حاوي نوعي ماده مغذي موسوم به کراتين است که عامل اصلي تشکيل دهنده ناخن و مو محسوب مي شود. مصرف اين ماده در رژيم غذايي موجب تقويت مو و ناخن مي شود. 19-کاهش هزينه پخت و پز مصرف ژلاتين در رژيم غذايي، مي تواند پروتئين حيواني مورد نياز بدن را بدون استفاده از گوشت قرمز تامين کند. بدين ترتيب استفاده از اين ماده مغذي منجر به کاهش هزينه هاي خوراک خانوار مي شود. بهترين شيوه مصرف ژلاتين، ترکيب آن با ساير مواد غذايي است. ژلاتين تجاري که به شکل دسرهاي آماده يا پودر دسر در بازار موجود است، حاوي مقادير زيادي رنگ مصنوعي و طعم دهنده است و منبع مناسبي براي ژلاتين ارگانيک محسوب نمي شود. بهترين نوع ژلاتين، پودر ژلاتين خالص است که از استخوان گاو تهيه مي شود.

انتهای پیام/ص

دیدگاه شما

آخرین اخبار