به گزارش شبنم همدان به نقل از خبرگزاری تسنیم : یکی از خوردنی های خوشمزه که در فصل پاییز و زمستان فضای استقبال از آن زیاد باز است و مردم استقبال خوبی از آن میکنند کدو تنبل است.کدو تنبل علاوه بر مزه لذیذ خودش تخمه درونش هم بسیار خوشمزه است و اگر آن را هنگامی که خیس است بخوریم با مزه ای بسیار دوست داشتنی روبرو خواهیم بود.حالا در کنار این مزه ها خاصیت های بسیار زیادی هم وجود دارد که در ادامه به آن ها میپردازیم.
اسمش کدوتنبل است! البته به آن کدو حلوایی هم میگویند. قد و قوارهای ندارد: گرد و قلمبه و بامزه است. اما زیر آن پوست کلفت و نارنجی رنگ دنیایی از خاصیت وجود دارد که سلامتی را تضمین میکند اما اینکه چرا اسمش را تنبل گذاشتهاند فلسفهاش را نمیدانم. کدوتنبل منبع فوقالعادهی بتاکاروتن است که برای سلامت چشمها و پروستات مفید است و به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک میکند. با ما باشید تا با دنیای این کدو بیشتر آشنا شوید.
تخمهی کدو برای پروستات
البته نباید انتظار معجزه داشت اما نتایج پژوهشها نشان میدهند که تخمهی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد. در طب سنتی از تخمهی کدوتنبل برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات استفاده میکنند. ترکیبات موجود در تخمهی کدو روی ادرار کردن تأثیر میگذارد اما روی حجم پروستات تأثیری ندارد. البته نتیجهی پژوهش دیگری که در سال 2006 روی موشها انجام شده نشان میدهد که مصرف تخمهی کدو روی این ارگان تأثیر مثبت دارد.
کدوتنبل خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
کدوتنبل تقریباً به اندازهی هویج حاوی کاروتنوئید است. این ترکیبات آنتیاکسیدانی برای مقابله با سرطان، بیماریهای قلبی عروقی یا آفتابسوختگی موثرند. نتایج پژوهشهای اپیدمیولوژیک نشان میدهد رابطهای بین مصرف سبزیجات سرشار از کاروتنوئیدها و کاهش سرطان به ویژه سرطان پروستات، سینه و کولون وجود دارد.
علاوه بر این کریپتوگزانتین و آلفا کاروتن دو نوع دیگر از این کاروتنوئیدها هستند که قادرند از رشد و تکثیر سلولهای سرطانزا جلوگیری کنند. به نظر میرسد که مصرف کاروتنوئیدهای غذایی خیلی بهتر از مصرف مکمل است. توصیه میکنیم مصرف مواد غذایی نارنجی را در برنامهی غذاییتان بگنجانید.
کدوتنبل برای مقابله با پیری چشمها
کدوتنبل حاوی لوتئین و زآگزانتین است. این دو رنگدانهی کاروتنوئیدی برای سلامت چشمها مفیدند. این رنگدانهها مانند فیلتری در برابر نور آبی اشعههای خورشیدی عمل میکنند که برای سلامتی سلولهای شبکیه مضر هستند. در سال 2001 یک گروه از محققان فلوریدا ثابت کردند افرادی که میزان این دو رنگدانهی بدنشان زیاد است 82 درصد کمتر در معرض ابتلا به دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری قرار میگیرند. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد مصرف زیاد لوتئین و زآگزانتین چه از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از این رنگدانه چه از طریق مصرف مکملها میزان این دو رنگدانهی شبکیه را بالا میبرد.
کدوتنبل و قند خون
سال پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که عصارهی کدوتنبل میتواند به کاهش قند خون حیوانات و انسان کمک کند. اثرات مثبت کدو به کاروتنوئیدها و برخی از پُلیساکاریدهای آن مربوط میشود. البته واقعیت این است که کدوتنبل میتواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد که در این مورد هم جای نگرانی نیست.
کدوتنبل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و ریهها
محققان آمریکایی بررسیهای گستردهای روی بتاکاروتن انجام داده و به این نتیجه رسیدند علاوه بر این که این ترکیبات خواص آنتیاکسیدانی دارند بلکه میتوانند به عملکرد برخی از سلولهای سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برای همین هم باعث تقویت این سیستم میشوند.
اگر سیگار میکشید نیز میتوانید به خواص مفید کدوتنبل اعتماد کنید. به خاطر اینکه ترکیبات آنتیاکسیدانی آن به سلامت ریهها خدمت زیادی میکنند. توجه داشته باشید که برای سیگاریها مصرف بتاکاروتن موجود در مواد غذایی مفید میباشد و این افراد باید از مصرف مکمل بتاکاروتن بپرهیزند. به خاطر اینکه این مکملها خطر ابتلا به سرطان را در این افراد بالا میبرد.
تخمه کدو یکی از انواع دانه هاست که تنوع زیادی دارد. حدود 5 نوع تخمه کدو داریم که ارزش تغذیه ای تمام آنها تقریبا با هم برابر است. با ارزش ترین نوع تخمه کدو، تخمه کدو تنبل یا همان کدو حلوایی است که کمی پهن تر از سایر تخمه های کدو هم است.
اگر این بار کدو حلوایی خریدید، حواستان باشد که تخم های کدو را دور نریزید. پزشکان هلندی معتقدند که تخم کدو از سرطان پروستات و مثانه جلوگیری می کند.
فواید فراوان تخمه کدو
کدو مقدار زیادی ویتامین E و A دارد و به همین دلیل ضدسرطان به ویژه سرطان های پروستات و مثانه محسوب می شود.
در واقع ویتامین های E و A آنتی اکسیدان هستند و جلوی عمل رادیکال های آزاد را می گیرند. به همین دلیل محققان علم تغذیه معتقدند که ویتامین هایA وE جزو ویتامین های پیشگیری کننده از سرطان پروستات و مثانه هستند.
علاوه بر این تخم کدو حلوایی به کسانی که دچار بزرگی پروستات هستند و مشکل ادرار کردن دارند، کمک می کند که مشکلشان حل شود اما این تنها خاصیت تخم های کدو حلوایی نیست. تخم کدو سرشار از پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، روی و سلنیوم است و هرکدام از این ترکیبات نقش اساسی در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی، کاهش فشار خون بالا، بیماری های عفونی روده ای و عفونت های مثانه دارند. همچنین اسیدهای چرب اشباع نشده تخم کدو حلولیی در بدن انسان به پروستاگلاندین ها و سپس به هورمون ترمبوکزان تبدیل می شود.
کدو تنبل چه کاربردهای آرایشی دارد؟
کدو تنبل را دست کم نگیرید و از کاربردهای مفید آن باخبر باشید. کاربردهای آرایشی کدو تنبل خیلی به کارتان می اید و برای داشتن پوست و موی خوب کمکتان میکند.
کدو تنبل دوست دارید؟ آنچه ممکن است از آن مطلع نباشید، این است که این میوه (بله، این خوراکی به لحاظ تخصصی یک میوه به شمار می آید!) کاربردهای آرایشی متعددی دارد.
خواص کدو تنبل برای پوست
کدو تنبل حاوی آنزیم و آلفا هیدروکسی اسید است که به افزایش حجم سلول های پوستی، روشن شدن و صاف کردن پوست کمک می کند و یک لایه بردار قوی محسوب می شود. ویتامین A و C موجود در کدو تنبل به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد و افزایش تولید کلاژن برای جوان سازی پوست کمک می کنند. روی موجود در دانه کدو تنبل نیز به کاهش تولید روغن در بدن می انجامد و کاهش آکنه های پوستی را به دنبال دارد، در حالی که اسیدهای چرب ضروری را افزایش داده و موجب آب رسانی بیشتر به سطح پوست می شود.
اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های A، C و E به افزایش رطوبت مو و حفظ حجم سلول پوست سر و درمان التهاب کمک می کنند. اگر پوست سرتان چرب است، می توانید روی کدو تنبل حساب باز کنید. از جمله مهم ترین کاربرد های کدو تنبل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای استفاده از کدو تنبل آماده اید؟ دستورالعمل های خانگی میشل اورنشتاین، بنیانگذار موسسه زیبایی Enessa را امتحان کنید. اگر علاقه ای به ساخت داروهای خانگی ندارید، چند محصول آماده به شما معرفی خواهیم کرد که می توانید آنها را در فروشگاه نزدیک محل زندگی تان خریداری کنید.
تهیه ماسک با کدو تنبل
ماسک صورت با کدو تنبل
4/1 فنجان پوره کدو تنبل، 2/1 قاشق چای خوری پودر زردچوبه و 1 قاشق چای خوری عسل را با هم مخلوط کرده و یک لایه نازک از آن را روی پوستتان بمالید و پس از 5 دقیقه شستشو دهید. زردچوبه کمک می کند پوست شما درخشان شود و آکنه همراه با التهاب التیام یابد، در حالی که عسل بهترین مرطوب کننده پوست است.
اسکراب صورت با کدو تنبل
4/1 فنجان پوره کدو تنبل، 1 قاشق غذاخوری دانه کتان، 4/1 فنجان خاک رس و 4/1 فنجان چای بابونه را با هم مخلوط کرده و یک لایه ضخیم از آن را به پوست بمالید. 60 ثانیه صبر کنید و سپس برای لایه برداری مخلوط را روی صورتتان ماساژ دهید. دانه کتان سلول های مرده پوست را از بین می برد.
اسکراب بدن با کدو تنبل
1 فنجان پوره کدو تنبل، 4/1 فنجان روغن جوجوبا، 4/1 فنجان قهوه و 4/1 فنجان نمک را با هم مخلوط کرده و در حمام به بدن تان بمالید و ماساژ دهید. روغن جوجوبا فوق العاده مغذی و سرشار از آنتی اکسیدان و برای ماساژ مناسب است. کافئین موجود در قهوه کمک می کند پوست صاف شود و در صورت وجود چربی سلولیت در بدن، آثار ظاهری آن کاهش یابد. نمک نیز شامل مواد معدنی است که برای پوست مفید است.
مرطوب کننده بدن با کدو تنبل (در حمام)
1 قاشق چای خوری دانه کدو تنبل، 2/1 فنجان شیر نارگیل و 1 قاشق چای خوری روغن گل مونویی را با هم مخلوط کرده و در یک بطری اسپری بریزید و پس از شستشوی بدن در حمام، این مواد را روی پوستتان اسپری کنید. شیر نارگیل بسیار مرطوب کننده بوده و سرشار از ترکیبات ضد سالخوردگی و اسیدهای چرب است. روغن گل مونویی نیز حاوی متیل سالیسیلات است که باعث تغذیه بهتر پوست می شود و از آن در برابر آسیب های محیطی محافظت می کند.
ماسک مو با کدو تنبل
1 قاشق چای خوری روغن دانه کدو تنبل، 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل، 3/1 فنجان روغن جوجوبا، 5 قطره اسانس اکالیپتوس، 5 قطره عرق نعناع و 5 قطره اسانس اسطوخودوس را با هم مخلوط کرده و به عنوان ماسک مو از ان استفاده کنید. اجازه دهید چند دقیقه روی سرتان بماند و سپس موها را به طور کامل آبکشی کنید. نارگیل، اوکالیپتوس، و اسطوخودوس حاوی مواد طبیعی هستند که به مقاوم شدن مو و جلوگیری از ریزش آن کمک می کنند.
لایه برداری با کدو تنبل
2/1 فنجان آب کدو تنبل را در خانه بگیرید و آن را با 2 بسته ژلاتین ساده، 2/1 قاشق چای خوری آب گوجه فرنگی و 2 قاشق چای خوری سفیده تخم مرغ مخلوط کنید. مخلوط تهیه شده را در مایکروفر بگذارید تا مواد تشکیل دهنده آن در هم حل شوند. صبر کنید تا سرد شود. سپس، کمی از مخلوط را بردارید و 2 لایه روی پوست تان بمالید. بگذارید خشک شود. سپس لایه ها را از روی پوست تان بردارید. ژلاتین مکانیزم لایه برداری را تسهیل می کند، در حالی که آب گوجه فرنگی به روشن شدن پوست و کاهش تولید سبوم کمک می کند. سفیده تخم مرغ نیز به لیفت و سفت شدن پوست تان می انجامد.
خواص دارویی کدو حلوایی
کدو حلوایی میوه یک گیاه علفیست که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است ، گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است ، قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی میوه ، پوست ، تخم میوه میباشد و گل کدو حلوایی را پخته و در تهیه ترشی ، مربا و … مورد استفاده قرار میدهند.
خواص کدو حلوایی : یرقان ( زردی ) را برطرف میکند ، انواع کدو ادرار آور و تب بر میباشد ، تخم کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است.
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند ، اگر کدو حلوایی را پخته و به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت براق و زیبا میشود ، خوردن کدو موجب برطرف شدن غم و اندوه است و اگر کدو با عدس خورده شود رقت و نرمی قلب می آورد.
کدو برای درمان قولنج مفید است ، مغز را تقویت می کند و روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است ، جوشانده گل کدو برای سینه بسیار مفید است ، خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن میشود ، خوردن کدو خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم خوابی هستند کدو برای درمان کم خوابی آنها مؤثر است.
کدو طبیعتی سرد دارد ، صفرا را تسکین میدهد ، شیره تخم کدو یبوست را برطرف میکند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود ، ابن سینا کدو را برای رفع سرد درد و رفع بی خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز میکرد.
کمپوت کدو مخلوط با سیب غذای ملین خوبی است و در رفع یبوست و اسهال تأثیر زیادی دارد ، چون کدو به آسانی پخته می شود غذایی فوق العاده مفید برای معده های ضعیف ، کودکان ، افراد سالمند و افرادی که دچار عفونت شده اند و دوره نقاهت را میگذرانند است.
برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال ، گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید ، آب کدویی که به این صورت به دست می آید برای تسکین درد بواسیر مؤثر است لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.
کدو سلولهای مغز را فعال میکند و به شکل چشمگیری حافظه را تقویت می کند ، پزشکان می گویندکه کدو کار هضم غذا را آسانتر می کند ، اگر پوست کدوی خام را به صورت مرهم بر روی زخم های سطحی پوست یا سوختگی های شدید قرار دهید پوست را نرم می کند.
کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است ، آب کدوی پخته ادرار آور بوده و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه مفید است ، کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است ، مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است.
مربای کدو تقویت کننده بدن و اعصاب است ؛ ترشی کدو اشتها آور و هضم کننده غذا میباشد ، کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل قرار میدهند ، غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است ، سوخته شده پوست کدو برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریعی دارد به طوری که فوراً خونریزی را بند می آورد و دو لبه زخم را به هم می چسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین میدهد.
سوخته پوست کدو حلوایی برای درمان سوختگی ها مفید است ، بدین منظور باید پوست سوخته شده کدو را در روغن زیتون یا خوراکی مخلوط کرده و در محل سوختگی بمالید ، سوخته پوست کدو پیسی و لکه های سفید پوست را درمان میکند ، بدین منظور باید پوست کدو حلوایی را خشک کرده و بسوزانید سپس این پوست سوخته را با سرکه مخلوط کرده هر روز لااقل یک مرتبه در محل بمالید تا بهبودی حاصل شود.
پوست سوخته شده کدو حلوایی به ترتیبی که گفته شد برای درمان خونریزی احشاء و بواسیر مفید است ، خوردن روغن کدو برای معالجه افسردگی ، غم و غصه ، خمودگی اعصاب ، مالیخولیا و تشنج بسیار مفید میباشد ، خوردن مغز خام تخم کدو برای درمان سوزش ادرار ، زخم معده ، خس خس سینه، اخلاط خونی ، خونریزی ریه و تسکین سرفه مفید است.
انواع کدو دارای ویتامین های زیادی است و برای امراض قلبی بسیار مفید است ، کدو تنبل سرشار از ویتامین A است و اگر شیره کدو را بکوبند و در شیر یا آب بپزند برای رفع عطش ناشی از تب بسیار سودمند میباشد.
کدو حلوایی علاوه بر خواص متعدد از پیری پوست جلوگیری می کند چون کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان است ، کدو حلوایی به سبب داشتن کلسیم ، فسفر، منیزیم و آهن بسیار مغذی میباشد.
کدو حلوایی و دیابت
محققان چینی اظهار کردند: کدو تنبل می تواند در درمان افراد دیابتی موثر باشد.
به نقل از پایگاه اینترنتی دانشگاه لندن ترکیباتی که در کدو تنبل وجود دارد می تواند تزریق روزانه انسولین را در افراد دیابتی کاهش دهد.
طی مطالعاتی بر روی گروهی از موش های دیابتی که عصاره کدو تنبل به آن ها تزریق شده بود. مشخص شد که پلاسمای انسولین و بتای انسولین آنها نسبت به موش های سالم به ترتیب فقط حدود پنج و هشت درصد کمتر است. کدو تنبل به دلیل وجود آنتی اکسیدان و مولکول اینوزیتول دی موجب تولید انسولین می شود و در نتیجه قندخون را کاهش می دهد.
این آزمایشات بر روی گروهی از موش ها که مبتلا به دیابت نوع یک بوده اند انجام گرفته است، اما پژوهشگران بر این باورند کدو تنبل در درمان دیابت نوع دو نیز موثر است.
با توجه به این یافته ها پژوهشگران مصرف کدو تنبل را به افرادی که در معرض بیماری دیابت قرار دارند و یا این بیماری در آن ها پیشرفت کرده است، توصیه می کنند.
انتهای پیام/ص
دیدگاهها