به گزارش شبنم همدان , ایسنا به نقل از ساینس نوشت : طبق نتایج تحقیقات جدید، کودکانی که کمتر از 9 تا 11 ساعت خواب شبانه دارند، نشانههای پیری در سطح سلولی آنها سریعتر است و این موضوع نشان میدهد که میزان خواب کودکان باید مورد توجه قرار گیرد.
محققان با بررسی دقیق تلومرها دریافتند طول تلومرها به طور متوسط در کودکانی که یک ساعت کمتر در شب میخوابند، 1.5 درصد کوتاهتر است.
این بررسی در بین 1567 کودک 9 ساله انجام و مشخص نشد که چگونه طول تلومر کوتاهتر در آینده آنها تاثیر دارد، اما محققان دانشگاه پرینستون اظهار کردند: خواب کودکان میتواند در افزایش سلامت آنها در طول رشد موثر باشد.
مطالعات گذشته نشان داده است تلومرهای کوتاه با سرطان، بیماری قلبی و زوال شناختی مرتبط هستند و محققان در حال بررسی شناسایی هرگونه ارتباط با دیگر موارد مهم در سلامتی هستند.
علاوه بر این، هیچ تفاوتی در طول تلومر بر اساس نژاد، جنس، وضعیت اجتماعی و اقتصادی کودکان یافت نشد.
بخشی از نقش تلومرها، محافظت از کد DNA ، کمک به تقسیم سلولی و رشد و ترمیم در بدن است.
زمانی که سلولها از تلومر خارج میشوند، غیرفعال شده و روند مرتبط با پیری و مشکلات آن مانند سفیدی مو اتفاق میافتد.
برخی از سلولهای خاص، از جمله سلولهای بنیادی، میتوانند تلومرها را از طریق یک آنزیم به نام تلومراز بازسازی کنند. تلومرها مانند ساعتهای زیستی در بدن عمل میکنند.
در این تحقیق مشخص شد کودکانی که خواب کمتر دارند با چاقی و اختلالات عاطفی در دورههای بعدی زندگی مواجه میشوند.
محققان اظهار کردند: مطالعه طول تلومر برای بررسی مسائل سلامتی در طول زندگی بسیار موثر است اما این بررسی نیاز به تحقیق بیشتر دارد.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما