به گزارش شبنم همدان به نقل از زنان خبر : دکتر محمد صفریان در خصوص اهمیت داشتن تغذیه صحیح در کودکان ضمن تبریک روز جهانی کودک، گفت: تغذیه کودکان به دلیل قرار داشتن در سن رشد با تغذیه بزرگسالان متفاوت است و نباید غذای کودکان آن گونه که برای بزرگسالان به کم چرب بودن توصیه می شود از چربی پایین برخوردار باشد.
وی ادامه داد: کودکان با توجه به تحرکی که در کودکی داشته و قرار داشتن در سن رشد نیازمند غذاهای پرچرب هستند و این چربی باید در لبنیات مصرفی به اندازه کافی باشد؛ البته این توصیه در مورد کودکانی که چاق هستند مورد تائید نمی باشد.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: علاوه بر قرار داشتن کودکان در سن رشد احتمال وجود کمبودهای مختلف غذایی در الگوی تغذیه ای کودکان از جمله کمبود اسید فولیک و آهن موجب می شود توصیه ما بیشتر بر داشتن الگوی غذایی صحیح در خانواده از سوی والدین باشد.
رفتارهای تغذیه ای اشتباه والدین الگوی رفتاری کودکان می شود
دکتر صفریان اظهار داشت: رفتارهای تغذیه ای اشتباه والدین در خانواده برای کودکان در سنین قبل از دبستان تبدیل به الگوی رفتاری می شود و این کودکان به عنوان نسل آینده این الگو اشتباه را به فرزندان خود منتقل می کنند.
وی بیان داشت: دخالت های والدین در نوع تغذیه کودکان و داشتن اشتباهات غذایی در والدین موجب می شود تا تمایل کودکان به استفاده از مواد غذایی نا سالم از جمله فست فودها و استفاده از نوشیدنی های گازدار رواج پیدا کرده و کودکان عمدتا تمایل به خوردن غذاهای غیر مغذی و خوشمزه داشته باشند.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد دلایل ایجاد چاقی در فرزندان را متفاوت دانست و تصریح کرد: استفاده از نوشابه های گازدار در وعده های غذایی، استفاده از غذاهای پرچرب و قرار دادن تنقلات بی ارزش در اختیار فرزندان موجب چاق شدن کودکان می شود.
دکتر صفریان بیان داشت: گاه افزایش استفاده از غذاهای سریع پز و اصطلاحا فست فودی در وعده های مختلف غذایی به دلیل مواد خاصی که در این مواد وجود دارد موجب جذب کالری بیش از اندازه به کودک و چاقی می شود.
مسائل روان تربیتی موجب ایجاد مشکلات تغذیه ای در کودکان می شود
وی مسائل روان تربیتی را نیز در ایجاد چاقی و سوء تغذیه در کودکان مهم ارزیابی کرد و گفت: متاسفانه زندگی استرس زای امروزه و انتقال این استرس های از سوی خانواده و مدرسه به کودکان موجب می شود که کودک جهت رفع تنش ایجاد شده به خوردن روی آورده و یا دست از خوردن بر دارد؛ که این دو رفتار موجب چاقی و سوء تغذیه در کودکان می شود.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: باید والدین محیط خانواده را آرام و با داشتن مهارت های شناختی، رفع استرس ها و کاهش رفتارهای اشتباه مانع از چاقی و سوء تغذیه در کودکان خود شوند.
بی نظمی های غذایی مشکلات تغذیه ای در کودکان را به دنبال دارد
دکتر صفریان نسبت به وجود بی نظمی های تغذیه ای در خانواده هشدار داد و تصریح کرد: این بی نظمی ها رفتارهای تغذیه ای در کودکان را خراب می کند و موجب می شود در زمان مناسب مواد غذایی لازم به بدن کودک نرسد.
وی اضافه کرد: نخوردن وعده های سه گانه غذایی در صبح، ظهر و شام، نخوردن وعده های غذایی همه اعضای خانواده در کنار یکدیگر، نامرتب بودن غذا خوردن در خانواده و پرداختن هر فرد به غذاخوردن به تنهایی موجب ایجاد سوء تغذیه و چاقی در کودکان را به دنبال دارد.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نظم غذایی را امری مهم در داشتن تغذیه سالم دانست و افزود: داشتن نظم و تنوع غذایی جهت داشتن تغذیه مناسب برای کودکان مناسب است که متاسفانه امروزه مشغولیت های بیش از اندازه والدین این دو فاکتور مهم تغذیه ای را به حاشیه برده است.
چاقی و سوء تغذیه از مهمترین مشکلات تغذیه ای کودکان به شمار می رود
دکتر صفریان چاقی و سوء تغذیه را از جمله مهمترین مشکلات تغذیه ای کودکان دانست و ابراز داشت: پرخوری و کم خوری کودکان ناشی از وضعیت اقتصادی خانواده ها نیست بلکه اجبار به تغذیه، بدسلیقگی ها در پخت غذا، فرهنگ تغذیه نامناسب و استفاده از مواد غذایی ناسالم و بی ارزش موجب بروز این مشکلات می شود.
وی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مشکلات عمده ما در حوزه تغذیه ای کودکان کم تحرکی و استفاده از بازی های رایانه ای است که موجب می شود کودکان در حین انجام بازی های رایانه ای تغذیه نامناسبی نیز داشته باشند و این روند موجب چاقی کودک شود.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: کودکی که ساعت ها از وقت خود را به بازی رایانه ای اختصاص می دهد و در این حین احساس گرسنگی کرده و یا حاضر به خوردن غذا نیست به چاقی و یا سوء تغذیه مبتلا می شوند.
کبد چرب در آینده مشکل اصلی کودکان امروز خواهد بود
دکتر صفریان نسبت به بیماری کبد چرب در بزرگسالی کودکان امروز هشدار داد و بیان داشت: مشکل امروزه فرزندان ما در تغذیه موجب می شود که در ۱۵ سال آینده مشکل بیماری های کبدی از جمله کبد چرب را شاهد باشیم؛ که علت اصلی این مشکل زندگی ماشینی و نبود تحرک است.
پنج توصیه مهم در داشتن برنامه غذایی سالم
وی در بخش پایانی سخنان خود به پنج توصیه تغذیه ای مناسب اشاره و تصریح کرد: مراقبت از مقدار کالری موجود در غذا و ممانعت از جذب بیش از اندازه کالری مورد نیاز بدن، استفاده از نمک کم در غذا و عدم استفاده از غذاهای شور و شیرین، استفاده متعادل از میوه ها، داشتن تحرک در زندگی و مصرف گوشت ماهی از نکات مهم در داشتن برنامه غذایی مناسب در زندگی است.
بهداشت نیوز
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما