18. مهر 1399 - 9:10   |   کد مطلب: 7631
مصرف روزانه سبزی‌ها مثل هویج و کدو حلوایی، به همه گروه‌های سنی توصیه می‌شود،
 خورش کدوحلوایی؛ غذای مناسب فصل پاییز و زمستان

کدو حلوایی از دسته سبزیجات خوشمزه و پر خاصیت است. از این سبزی استفاده های متعددی می‌توان نمود از جمله تهیه خورش است که در این مطلب قصد داریم روش تهیه این خورش را آموزش دهیم.

مواد لازم:
گوشت ۳۰۰ گرم
کدو حلوایی ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
آب یک پیمانه
روغن، فلفل، زردچوبه، نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:
ابتدا پیاز نگینی خرد شده را کمی سرخ کرده و بعد گوشت را تکه‏تکه کرده به آن اضافه کرده و خوب تفت دهیم. سپس آب را به این موارد اضافه می‌کنیم. کدوحلوایی را که قبلاً پوست کنده و تخمه‏هایش را گرفته‌ایم، ورقه ورقه کرده در روغن تفت می‌دهیم. گوشت که نیمه پز شد، کدوها را روى گوشت‏ها چیده و بعد فلفل و زردچوبه‏ را با کمى نمک اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم آب داخل ظرف تمام شده به روغن بیفتد.
این خورش به خاطر وجود کدو حلوائی شیرین می‌شود، در صورت تمایل می‌توانید برای تغییر مزه کمى آبلیمو به غذا اضافه کنید.

خواص فوق‌العاده کدو حلوایی
- کدوحلوایی پتاسیم بالایی دارد و خوردن آن برای کسانی که از فشار خون بالا رنج می‌برند، مفید است. ویتامین C کدوحلوایی نیز در مقایسه با سایر کدوها بیشتر است، البته با پختن آن در حرارت‌ بالا و حتی سرخ کردن، دیگر اثری از این ویتامین باقی نخواهد ماند، مگر اینکه آن را در ظرفی در بسته بخارپز کنید که در این صورت میزان از بین رفتن این ویتامین کم خواهد شد.

- مصرف روزانه تمامی سبزی‌های سبز و زرد مثل هویج و کدو حلوایی، به همه گروه‌های سنی توصیه می‌شود، زیرا بررسی‌ها نشان داده‌اند، مصرف مرتب این سبزی‌ها، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

- این سبزی برای کسانی که به سرماخوردگی و آنفلوانزا دچارند نیز مفید است، به خصوص در فصول سرد که این بیماری شیوع بیشتری دارد، زیرا منبع مناسب ویتامین C، E و بتاکاروتن است که همه آن‌ها خاصیت آنتیاکسیدانی دارند و از بروز سرماخوردگی و آنفلوانزا جلوگیری می‌کنند.

- کدوحلوایی همچنین به علت داشتن این آنتی‌اکسیدان‌ها، از تخریب دیواره عروق که در اثر تجمع کلسترول بد شکل می‌گیرد، جلوگیری کرده و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

- نکته آخر اینکه کدو دارای فیبر غذایی نیز می‌باشد؛ از فیبر موجود در مواد غذایی می‌توان در درمان بسیاری از بیماری‌ها مخصوصاً افزایش وزن، یبوست، افزایش چربی خون و دیابت استفاده نمود.

دیدگاه شما

آخرین اخبار