خورش مرغ ترش یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ استان گیلان است که طعم خاص و مطبوعی دارد. این غذا با سبزی های معطر محلی و آب نارنج تهیه می شود که طعم منحصر به فردی به آن می دهند. سرآشپر سایت شبنم همدان برای شما این خورش خوشمزه را آموزش می دهد
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ ترش
مرغ شش تکه
سبزی مخصوص نیم کیلو
لپه نصف لیوان
تخم مرغ دو عدد
سیر چهار تا پنج حبه
پیازداغ دو قاشق غذاخوری
آب نارنج حدود یک استکان
نمک، فلفل به میزان کافی
نکته اول: در مورد سبزی مخصوص مرغ ترش باید این توضیح را بدهیم که برخی از آنها محلی هستند و در مناطق دیگر وجود ندارند مثلاً خالواش یکی از سبزی های این خورش است که تنها در منطقه شمال کشور می روید. به جز خالواش، سبزی هایی نظیر گشنیز و شنبلیله نیز در این غذا استفاده می شود. چون خالواش یک سبزی بسیار معطر است می توانید از نعنا یا پونه خشک به جای خالواش استفاده کنید. نسبت خالواش باید دو برابر گشنیز و شنبلیله باشد.
نکته دوم: با توجه به اینکه آب نارنج نیز بیشتر در منطقه شمال کشور وجود دارد و ممکن است در دیگر مناطق به سختی در دسترس باشد، می توانید از آبغوره یا آب انار ترش به جای آن استفاده کنید.
نکته سوم:بیشتر غذاهای گیلکی تخم مرغ دارد اما شما با توجه به ذائقه خود میتوانید آن را از غذا حذف کنید.
نکته چهارم: لپه هم در دستور شمالی این غذا وجود دارد ولی می توان آن را حذف کرد
طرز تهیه:
ابتدا سیر را کمی تفت بدهید، سپس پیاز داغ را به آن اضافه کنید. بعد از آن لپه، فلفل و زردچوبه و سبزی را کمی تفت بدهید و بگذارید یکساعت با مقداری آب بپزد.
در فاصله ای که مواد در حال پخت هستند. تکه های مرغ را خوب سرخ کنید و بعد از یکساعت به خورش اضافه کنید.
مرغ نیز باید یکساعت با مواد خورش بپزد سپس ، آب نارنج را اضافه کنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتند.
پس از اتمام مراحل پخت در یک ربع آخر پخت، تخم مرغها را کمی با چنگال بزنید و به آن اضافه کنید و نمک غذا را بریزید.
مرغ ترش خوشمزه شما آماده است. در کنارش برنج خوش عطر ایرانی سرو کنید و از طعم و عطر غذا لذت ببرید.
انتهای پیام / ن
دیدگاه شما